SondajRSS Feed

"Somajul" isi face datoria si pune vineri pe taraba locurile de munca; pacat ca nu le vrea mai nimeni

18 Octombrie 2017

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj ofera aproape in fiecare saptamana peste 300 de locuri de munca. Uneori sunt si peste 400. Sunt locuri de munca si pentru cei cu studii superioare, ca de pilda in saptamana aceasta posturile de optometrist, prezentator TV, agent de turism, inginer constructor etc. 

Mai mult, la sfarsitul acestei saptamani, pe 20 octombrie (vineri), AJOFM organizeaza Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi. Asta inseamna oportunitati de angajare pentru cei care au terminat liceul, o scoala profesionala sau o facultate. Nu-s excluse, desigur, orice alte categorii de salajeni fara loc de munca. Dar, cu siguranta, ca si la editiile precedente, numarul ofertelor va fi mult mai mare decat cel al doritorilor. “n aprilie, de pilda, la Bursa generala a locurilor de munca au fost 26 de angajatori care au oferit 473 de locuri de munca; de care sau interesat insa sub 200 de persoane. Iar cei cfare s-au angajat in final ii numeri pe degete. Asta in conditiile in care Salajul este judetul campion la somaj in Transilvania.
Bursele organizate de AJOFM se incheie de regula in cateva zeci de minute. Cei mai multi "vizitatori" au mers la bursa doar pentru a semna de prezenta, unii pentru a nu-si pierde ajutoarele sociale, altii pentru a nu-si pierde ajutorul de somaj.
"La evenimentul de vineri de la Casa Armatei ne asteptam sa fie peste 400 de locuri d

"Somajul" isi face datoria si pune vineri pe taraba  locurile de munca; pacat ca nu le vrea mai nimeni
e munca. Pana azi la ora 12.00 (ieri - n.r.) si-au anuntat prezenta 16 agenti, cu oferte de 232 de locuri de munca", ne-a spus ieri Florica Breban, purtator de cuvant al AJOFM Salaj.
Ne asteptam asadar, dupa experienta din randurile trecute, ca doritori de munca sa fie tare putini. Absolventii nu vor sa se angajeze cu salariul minim pe economie si viseza la mii de euro inca din prima luna de angajare, in ciuda faptului ca nu au nici o zi de experienta.
Situatia se va repeta la nesfarsit daca statul nu va renunta sa mai plateasca statul degeaba al celor care sunt apti de munca, pe care ar putea sa-i determine intr-un fel sa mearga la serviciu, nu doar sa se prezinte la Bursa Locurilor de Munca. Pana atunci, insa, cei cu chef de munca merg la serviciu zi de zi pentru a-i tine in spate si pe cei care prefera statul degeaba si se multumesc cu venitul minim garantat, care este mult mai mic decat salariul minim pe economie, dar nici nu necesita nici un fel de efort.

Vizualizari 1560
Comentarii articol

Î?i oferim seriozitate ?i încredere!>

in 18 Octombrie 2017 0:49

Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

>

in 18 Octombrie 2017 1:20

Daca Statul n-ar mai risipi bani aiurea pe pensii speciale si salarii umflate artificial si ar acorda sprijin privatilor incat sa le poata oferi angajatilor un salariu cam ca unui bugetar cu 8-10-12clase de scoala(cu sau fara bac)adica vreo 1700-2300lei in mana,ar fi echitabil.

>

in 18 Octombrie 2017 8:06

16 octombrie 2006

>

in 18 Octombrie 2017 9:44

cainii latra!!! caravalele trec!!!

>

in 18 Octombrie 2017 10:03

majoritatea locurilor sunt la kindere und domnu Sfat nu stie ce inseamna sa fii om.program dr lucru de la 6 dimineata pana termini norma si sambata la fel.e un mare porc si lipsit de scrupule acest domnu Sfat.

>

in 18 Octombrie 2017 10:20

Pai parca zicea liviut la campanie ca face salariul minim 2050 ron de la anu.I a trecut si asta ca si multe altele.Asa ca dragi patroni dati-va jos din masinutele voastre de mii de euro pe care le-ati luat pe firma ca sa n-aveti cumva Doamne fereste profit si puneti labuta si munciti voi dc n-aveti cu cine.poate sa se anuleze orice ajutor social ca nime nu mere sa lucre la voi pentru un net de 1000ron in conditiile pe care le impuneti voi.

10:20>

in 18 Octombrie 2017 11:12

or mere cand n-or mai ave ajutoare si ce manca asta in cazul daca nu ti-a da in cap pe strada cate unu ca asta ca sa te jefuiasca sa-si cumpere o pita.Cine te-a oprit sa te faci si tu patron ca sa-ti poti da curu jos dintr-o masina luxosa de mii de euro?Nimeni ,iti spun io ,doar faptul ca n-ai avut curajul sa risti intr-un bussines propriu .In rest sa fim sanatosi si la punga grosi .

>

in 18 Octombrie 2017 11:41

Cam suna a "mananca sau vei fi mancat"teoria matale de la 11.12.Adeca daca n-ai curaj.tupeu.stiinta de a te face frate cu dracu pana treci puntea s.a.m.d ca sa te poti face patron tre' sa fii batjocorit?Nu prea suna bine nici macar pt.Colt Alb.

11:41>

in 18 Octombrie 2017 13:24

Vei fi batjocorit doar daca depinzi de afacerile cu statul sau iti deschizi o afacere bazandu-te pe "pilele" politice aflate la putere .Cunosc o multime de oameni de afaceri care prin forte proprii ,avand spirit anteprenorial ,au reusit in afaceri, asta fara a se caciuli la nimeni.Partea proasta e ,ca acest aparat numit STAT , este cel care "batjocoreste" munca cinstita si pe contribuabilul cinstit impovarandu-l pe acesta .In schimb este perpetuata hotia la rang de STAT cu acte in regula din banul public iar in final cel care "deconteaza" este acest popor roman.

>

in 20 Octombrie 2017 5:32

Apoi Io zic c? pentru 1000-1200 lei sa lucreze patronii cu familiile lor, eu m? duc

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.