Societatea Romana Vojta in colaborare cu Fundatia ACASa desfasoara in perioada 13-14 07. 2019 workshop Vojta

0
194
Societatea Romana Vojta in colaborare cu Fundatia ACASa desfasoara in perioada 13-14 07. 2019 workshop Vojta

Workshop-ul se adreseaza terapeutilor si medicilor Vojta avand drept scop reimprospatarea cunostintelor, schimbul de experienta precum si prezentarea unor cazuri speciale in scopul obtinerii unor performante mai bune de diagnostic si terapie. 

Centrul de Recuperare,Tratament si ingrijire Acasa are angajati in momentul de fata 4 terapeuti Vojta - doi pentru terapia la copil, doi pentru terapia adulti. Terapia Vojta este o metoda terapeutica de diagnostic si tratament care are la baza principiul locomotiei reflexe.Terapia porneste de la ideea ca modelele de miscare sunt determinate genetic iar prin folosirea terapeutica a unor zone de activare, in anumite pozitii de lucru, se poate ajunge prin accesarea sistemului nervos central, la modele de miscare ideale. In terapie se obtine o activare coordonata, ritmica a intregii musculaturi scheletice si o implicare a diferitelor nivele de comanda ale sistemului nervos. 
Prin aplicarea terapeutica a locomotiei reflexa, sunt activate functiile musculare necesare miscarile spontane din viata de zi cu zi. Terapia se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, unui spectrul larg de afectiuni: tulburari centrale de coordonare la varsta sugarului; tulburari de miscare ca urmare a leziunilor sistemului nervos central (paralizii cerebrale, AVC, scleroza multipla s.a.); afectiuni ale nervilor periferici (pareze de plex brahial, pareze de nerv sciatic, spina bifida, leziuni medulare s.a.); diferite boli musculare; afectari functionale sau structurale ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, discopatii ); afectiuni ortopedice si traumatologice ; tulburari de dezvoltare a soldului (displazii / luxatii de sold); tulburari ale functiilor respiratorii, deglutitiei si masticatiei

Fundatia “ACASa” aduce la cunostinta faptul ca in cadrul Centrului de Recuperare, Tratament si ingrijire ACASa Zalau se efectueaza consultatii, servicii conexe (fiziokinetoterapie) in regim ambulatoriu si internari in specialitatea REUMATOLOGIE, pe baza biletului de trimitere.

Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor si cuprinde peste 200 de afectiuni la nivel articular, muscular sau osos.
Bolile reumatice sau reumatismul, sunt afectiuni dureroase, care sunt cauzate de inflamatie, tumefiere si durere in articulatii. Termenul de reumatism nu reflecta o boala in sine.

Suferiti de dureri de articulatii, articulatiile sunt calde la atingere sau sunt umflate? Aveti dureri in timpul mersului, dificultati la prinderea unor obiecte sau rigiditate articulara?
in cadrul Centrului de Recuperare, Tratament si ingrijire “ACASa” va putem ajuta in diagnosicarea, tratamentul si urmarirea diverselor patologii din sfera specialitatii, precum si recuperarea in regim de ambulator sau prin internare pe sectie, in functie de necesitati.
Consultatiile se fac pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, de luni pana vineri in intervalul orar 8.00 – 12.00, cu programare prealabila la numerele de telefon 0260 661384 sau 0260 612999.

Element de noutate: 

incepand cu data de 15 aprilie 2019, Centrul de Recuperare, Tratament si ingrijire ACASa-Zalau, ofera si sevicii la cerere, cu plata, in cadrul ambulatoriului de recuperare. 
Motivatie:
* valorificarea mai eficienta a tuturor resurselor materiale si umane;
* imbunatatirea accesibilitatii la servicii; 
* suplimentarea veniturilor, ca o necesitate actuala pentru acoperirea costurilor;

IMPORTANT: momentan, programarile pentru toate serviciile de recuperare medicala la cerere/cu plata se fac exclusiv in afara orelor de program contractate cu Casa de Sanatate Salaj, adica de luni pana vineri, dupa orele 16:00.

PLAN TARIFAR SERVICII DE RECUPERARE MEDICALA LA CERERE ADULTI

PLAN TARIFAR SERVICII DE RECUPERARE MEDICALA LA CERERE COPII

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.