SondajRSS Feed

Politistii pornesc proteste de amploare

Sindicatele din Politie isi unesc fortele si cer salarii majorate consistent

9 Martie 2018

Politistii nu mai au rabdare inca patru ani si pretind ca salarile sa le fie marite acum la 85 la suta din grila prevazuta pentru 2022

Opt sindicate din Politie au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind crearea unui cadru juridic pentru solutionarea revendicarilor comune, printr-un protest de amploare ce va avea loc pe 24 martie. Pe 22 si 23 martie, dar si în intervalul 26 - 30 martie, vor fi pichete la sediul MAI.
Printre obiectivele comune ale celor opt sindicate din Politie se numara si "asigurarea sprijinului reciproc în vederea revendicarilor comune privind drepturile si interesele politistilor si personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, si indentificarea unor solutii de unificare a miscarii sindicale din MAI", se arata ieri într-un comunicat al Sindicatului National al Agentilor de Politie din România, "Alexandru Ioan Cuza".
Sindicalistii spun ca sunt nemultumiti de finantarea actuala a MAI, pentru asigurarea cheltuielilor de personal si a cheltuilellor materiale necesare unitatilor din subordine.
Politistii cer o salarizare adecvata a personalului în cadrul familiei ocupationale si includerea în grila aferenta Legii salarizarii cu 85 la suta din cuantumurile prevazute pentru anul 2022.
"Solicitam dotarea logistica în raport cu riscurile si complexitatea misiun

Sindicatele din Politie isi unesc fortele  si cer salarii majorate consistent
ilor politienesti, pentru a nu fi afectata capacitatea operationala si pentru a se asigura protectia fizica a politistilor", se mai arata în cumunicatul sindicautului "Alexandru Ioan Cuza".
Cele opt sindicate care au semnat protocolul sunt Federatia Sindicala Nationala a Politistilor, Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor, Federatia "Sed Lex", Sindicatul National al Agentilor de Politie, Unipol, Europol, Diamantul si Sindicatul "Onoare si Respect".

Doua treimi din politistii salajeni sunt membri de sindicat

In Salaj avem 530 de politisti, iar din cele 8 sindicate care au semnat protocolul de colaborare, au filiale in Salaj trei sindicate: FSNPPC – cu 140 de mebri; Europol - cu aproximativ 130 de membri si SNAP – cu aproximativ 80 de membri. Liderii sindicali din politia salajeana spun ca vor participa la protestele de la Bucuresti cu aproximativ 15-20 de politisti din Salaj.

Vizualizari 2094
Comentarii articol

>

in 9 Martie 2018 8:24

Se vede capacitatea de organizare a romanului. Atâtea sindicate organizate , nu vor duce la nici un rezultat.

>

in 9 Martie 2018 9:14

Nu-i prost cine cere e prosc cine le da la astia bani.

>

in 9 Martie 2018 9:54

Ar trebui marite salariile in functie de competenta si nu pentru o multime de AN-uri.

Iar salarii, mai imbuibatilor?!>

in 9 Martie 2018 10:20

Pa tuta aia de ministru, va da majorari salariale sau alte drepturi tot la 2 saptamani.\r\nNu-i destul?! Vreti saptamanal?!

Mai neamprostilor!>

in 9 Martie 2018 10:22

Nu va uitati in jurul vostru sa vedeti ca sunt o suma de romani (cu precadere cei din mediul privat), care aproape ca traiesc in saracie, ca sa aveti voi salarii nesimtite?!

>

in 9 Martie 2018 10:58

Saracii! Nu au ce manca.

>

in 9 Martie 2018 11:08

Avertisment! Politia a fost anuntata si urmareste pe cine scrie comentarii de rau despre Liviu Balint. Asa ca invidiosilor aveti grija!

>

in 9 Martie 2018 12:29

Como suge

>

in 9 Martie 2018 13:08

Asta este avantajul sa fi bugetar,poti cere ce vrei cand vrei .La patron te elimina imediat daca insisti pe dreptul tau.

>

in 9 Martie 2018 13:19

Dar la oamenii de rând când cresc salariile?? La "proștii" ãia care lucreazã pânã leșinã pe 1100 lei??? Cã la șpãgarii și trântorii din învãțãmânt, sãnãtate și miliție cam des crește salarul!!!

>

in 9 Martie 2018 13:22

Milițieni nehaliți, șpãgari, drogați și afaceriști iarã nu vã ajunge salarul???

Mai, 13:19>

in 9 Martie 2018 13:28

Nu fii neam prost!\r\nCand ai vazut tu salarii marite in Sanatate si Educatie?\r\nSunt doar promosiuni, care se amana de pe un pe altul.\r\nMaririle salariale sunt doar pt Parlament, Adminsitratie Publica, Servicii descentralizate, Politie si Armata.

>

in 9 Martie 2018 14:34

La politie trebuie taiate din salarii multe sporuri! nu merita nu fac nimic decit maninca bani poporului.

Alooooo>

in 9 Martie 2018 14:53

Tot comentați de polițiști, dar când aveți o problemă tot la ei fugiți! De ce nu va angajați și voi in poliție dacă e așa de bine? Habar nu aveți mulți ce responsabilitate si risc presupue meseria de polițist. Comentați aiurea din răutate și invidie! Tot vorbiți de salariile muncitorilor, e tot una un muncitor si un polițist? Au aceeași pregătire? Vai de capul vostru!

>

in 9 Martie 2018 16:00

Mai bine PSD-ist decat securist.

>

in 9 Martie 2018 17:00

meseria de politist pare ca orice alta meserie, problema ca sunt unele avantaje care toti le invidiaza: salar bun, sporuri, varsta de pensionare , pensia timpurie ... Iar sa ajungi in MAI trebuie sa indeplinesti niste conditii fizice care discrimineaza pe majoritatea populatie... \r\n

>

in 9 Martie 2018 17:02

si sa nu uit, mai trebuie si niste relatii bune, un pont , la fel ca in orice pozitie de la stat

>

in 9 Martie 2018 19:37

da domle politist aveti pregatire ce sa zic.un an la cluj\r\nnumai burtosi si idioti in politie

>

in 10 Martie 2018 7:10

Avertisment!!!Senzational!!!Citeste cine poate!!! Institul de prestigiu semimilenar Vanciucnorisdamsegal de pe strada Caramidarilor din Jibou a demonstrat existenta sinapselor intre samburii de lebenita a unei primate mandra reprezentanta a acestui institut de prestigiu filozoficoabsurd !!!

pt 14:53>

in 10 Martie 2018 7:27

sunteti dezinformat, daca aveti impresia ca populatia scolata, educata, a Romaniei se afla in Politie. sunt cetateni mult mai bine educati ca cei din Politie, dar care au coloana vertebrala si nu doresc sa se murdareasca cu spaga. aici ma refer la spaga pe care majoritatea celor care sunt Politisti au dat-o atat la intrarea in sistem, cat si la primirea, distribuirea, locurilor de munca.

>

in 10 Martie 2018 9:30

Cineva spune ca nu e prost cine cere e prost cine da ! Pai cine da ? Dumneata platesti taxe impozite ? Daca da ai aflat cine e prostu . Altu spune ce pregatire are un muncitor in mediul privat si ce pregatire are un politist . Si ca politistul e mega pregatit si muncitorul e vai de mama lui. Va spun domnule politist pe aceasta cale ca habar nu aveti ce inseamna meseria de electrician, turnator ,operator CNC si de fapt habar nu aveti de nici o meserie. Cu megapregatirea dumneavoastra Politia Romana este una dintre cele mai corupte institutii de la noi din tara unde politistii se bat intre ei rupti de betii cazul din simleu se urca la volan bauti provoaca accident cazul politistei tot din simleu aveti nevoie de 40 de politisti ca sa il imobilizati pe Boureanu si lista poate continua. Asta arata cat de nepregatiti sunteti angajati in Politie pe pile si relatii . In mediul privat nu se tolereaza incompetenta apropo de meseri daca nu te descurci in secunda doi esti dat afara. In schimb cu megapregatirea voastra va princepeti la spagi si pandit in tufis incalcari de reguli de circulatie minore gen ai mers cu 62 km/h.

>

in 10 Martie 2018 9:35

Da dar propaganda trebuie sa spuna pulimi Politistul e mega pregatit de aia trebuie platit cu sute de milioane si pensionat la 45 de ani dupa care tre reangajat pe post. Ca e megapregatit ! Tu taranule care esti tu prostu prostilor nu ai putea sa devi niciodata politist ca iti tre megapregatire .

>

in 10 Martie 2018 9:40

ce pregatire au?au facut unii asa zisa facultate aici,dar eu cred ca habar nu au ce au citit[ca de invatat nici vorba]daca ai citit ceva,sunt unii care zic ca au terminat informatica[au fost avansati pe aceasta baza]dar dupa cum au recunoscut unii nu stiu nici sa tina mana pe un maus,halal pregatire

Putini dintre angajatii MAI>

in 10 Martie 2018 17:01

sunt politisti profesionisti ,restul sunt militieni. Cu asta am spus tot.

UEL la cârcota?i>

in 10 Martie 2018 18:16

Sa_i pupați in cur pe toți polițiștii

Pentru cei din politie si sustiunatori>

in 11 Martie 2018 10:45

Nimeni nu i-a obligat pe indivizii respectivi sa intre in politie si nici nu-i obliga sa stea acolo!Daca nu le convine salarizarea sa plece in privat si sa vada cum se munceste la patron si cum vor fi platiti!Nu ii leaga nimeni de institutia politiei!

>

in 11 Martie 2018 14:16

hallo,10.45.Or fi ei prosti dar nici chiar in halul asta.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.