SondajRSS Feed

Sindicalistii de la Muzeul Judetean se declara nemultumiti de Legea salarizarii si solidarizeaza cu protestul national al angajatilor din muzee

19 Mai 2017

Salariati din muzeele publice din Romania vor participa maine la o actiune de protest, exprimandu-si nemultumirea fata de proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, anunta Cartel Alfa. 

"Astazi, 18 mai, este Ziua Internationala a Muzeelor, o zi în care atragem atentia asupra celor 5.500 de salariati la nivel national din muzeele publice si din institutiile ce gestioneaza patrimoniul cultural national (muzeografi, restauratori, conservatori, educatori muzeali, cercetatori, investigatori, personal auxiliar), care reprezinta o categorie profesionala ignorata de toate maririle salariale", transmite Cartel Alfa printr-un comunicat de presa.
Am luat legatura cu Alexandru Preda, liderul de sindicat din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, care a spus ca sindicalistii din cadrul muzeului sunt solidari cu protestatarii, dar ca la Zalau nu vor fi proteste, pentru ca efectiv nu au avut timp sa le pregateasca.
"Comunicatul de la Cartel Alfa ne-a parvenit joi seara si nu am avut timp efectiv sa-i convocam pe membrii sindicalisti pentru a le cere opinia si nici nu am discutat cu coducerea muzeului. Suntem solidari cu protestatarii, dar din criza de timp nu putem participa la manifestatii", a declarat pentru Graiul Salajului Alexandru Preda.
Salariatii muzeelor sustin ca sunt descriminati si ca sunt condamnati la saracie, boli profesionale, conditii de lucru, de cele mai multe ori gre

Sindicalistii de la Muzeul Judetean se declara  nemultumiti de Legea salarizarii si solidarizeaza  cu protestul national al angajatilor din muzee
u de imaginat in lumea civilizata.
Din surse din cadrul muzeului aflam ca in institutie exista mari discrepante salariale. Muzeografii si cercetatorii au salarii cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei, iar cei cu studii medii abia castiga cu ceva peste salariul minim pe economie.
Revendicarile angajatilor din muzee sunt pentru realizarea unei grile de salarizare, pentru personalul bugetar din muzee, care sa aiba la baza o analiza corecta si transparenta, iar coeficientii aplicati sa fie egali cu cei din grilele aplicate pentru personalul din institutiile de spectacol sau educatie. Se cere renuntarea la diferentele de salarizare existente si preconizate între personalul angajat în muzeele nationale si restul institutiilor muzeale din România, dar si masuri financiare reparatorii începând cu 1 iulie 2017, considerand ca au fost discriminati prin prefederile Ordonantei de urgenta nr. 2 din 2017 privitoare la majorari salariale pentru anumite categorii de bugetari.

 

Vizualizari 1260
Comentarii articol

>

in 19 Mai 2017 0:25

Toti ne-am bucura sa avem salariul de 2-3000 euro dar pt.asta trebuie sa mai si producem ceva nu doar sa stam cu fundul pe scaun.E usor sa ceri, dar la munca nu se inghiesuie nimeni.

>

in 19 Mai 2017 8:46

salarii cuprinse intre 3.000 si 5.000 PENTRU CE?

>

in 19 Mai 2017 11:11

Așa au declarat sindicaliștii? 1.Nu există muzeografi cu salarii at

Nu va covine, haideti la privat!>

in 19 Mai 2017 11:18

Unde salariile pt studii superioare nu trec de 2500 de lei brut.

bine spus 11:18>

in 19 Mai 2017 14:30

Astia ,bugetarii ca de ei e vorba ,nu mai stiu de bine ce le este ,nu se gandesc decat la burdihanul lor ,nu vor sa recunoasca ca sunt platiti de catre mediul privat nu de catre guvern ,nu de partid sau alte entitati ce nu produc plus-valoare .Ii doare-n basca de cum vor trai de bine sau nu generatiile viitoare .

>

in 19 Mai 2017 15:54

Astia cred cu tarie, ca fara ei tara asta nu poate exista.

>

in 19 Mai 2017 18:50

Sar toti bugetarii...mai sa se bata intre ei...pt a lua ficare mai mult din sacul cu bani care se aduna de le cei care muncesc in tara asta .

>

in 19 Mai 2017 19:15

Un spectacol gratuit de te buhneste rasu cand vezi ca in fiecare zi se mai repede cate o institutie bugetara sa ia cat mai mult din sacul cu bani de parca in tara asta platim impozite doar pt salarii nu si pt a se face ceva pt toti

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.