Sindicalistii de la DSVSA Salaj au protestat pentru acordarea unui spor salarial de 30%

21
1944

 

Sindicalistii de la DSVSA Salaj au protestat pentru acordarea unui spor salarial de 30%

Miercuri, 11 septembrie, un grup de angajati din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, membri sindicali, au facut un protest spontan si au blocat activitatea de la locul de munca timp de doua ore in intervalul 08:00-10:00. Angajatii au cerut sa le fie acordat un spor de 30% din salarul brut pentru conditii deosebit de periculoase. Pentru a obtine acest lucru, sindicalistii au intentat un proces in instanta, iar pe fond au pierdut la Tribunalul Salaj. Ulterior, angajatii au facut recurs la Curtea de Apel Cluj, care a emis o sentinta definitiva prin care obliga directorul institutiei sa nominalizeze persoanele care beneficiaza de acest sport, fara a fi mentionat altceva. Directorul DSVSA Salaj, Mircea Martin s-a conformat deciziei instantei si a emis mai multe decizii asa cum instanta i-a cerut. Mai mult, pentru a face pace cu sindicalistii, directorul Martin a emis decizia 146 din 4 septembrie prin care a nominalizat persoanele care beneficiaza de acest spor, a stabilit cuantumul sporului de 30%, dar si faptul ca acest spor se va plati retroactiv. Aceasta decizie a fost luata impreuna cu liderul sindical, care a fost de acord cu tot ce cuprindea decizia. Desi directorul DSVSA Salaj Mircea Martin a depus tot efortul pentru a pune in aplicare decizia instantei, conform legii si pentru a aduce liniste in institutie, sindicalistii nu sunt multumiti. 

Directorul Martin ne-a declarat miercuri, ca pentru a linisti spiritele din institutie va emite cate o decizie pentru fiecare angajat in parte si ca aceste sporuri vor fi platite, asa cum este prevazut si in decizia 146 din 4 septembrie.

Prefectura nu comunica nimic despre ce a discutat cu sindicalistii DSVSA Salaj

Surprinzator este faptul ca desi directorul DSVSA Salaj, Mircea Martin a depus tot efortul si a emis deciziile pentru plata acestui spor de 30% pentru fiecare angajat, sindicalistii s-au plans la prefect. Prefectura Salaj i-a invitat pe angajati la o discutie care a avut loc miercuri, 11 septembrie la ora 11:00, insa sefului institutiei nu i s-a cerut nici un punct de vedere, ori vreun document. Am incercat sa luam legatura cu prefectul Florin Florian, sa ne explice care este situatia, dar nu a raspuns la telefon.

 

 

COMENTARII

  1. Am fost personal la DSVSA intr-o zi de vineri la ora 11,30pt o adeverinta si o tanti oparita si revoltata mi a spus ca nuare cine sa-mi dea . Ca eu nu stiu ca azi e vineri.\r\nAm mers luni in urmatoarea zi lucratoare la ora 10,30 si mi s-a spus ca directorul car trebuia sa mi semneze adeverinta e in concediu medical iar persoana care il inlocuieste este lipseste .Am plecat si am revenit inca odata . Asadar indivizii astia cer sporuri si mariri de salarii.Intr-o tara civilizata acesti cetateni erau demult trimisi la plantat de flori.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.