Sindicalisti de la Sanitas au protestat ieri fata de anomaliile salariale din sistem

14
1278
Sindicalisti de la Sanitas au protestat  ieri fata de anomaliile salariale din sistem

Sindicalistii de la Sanitas au protestat ieri, miercuri 13 martie, in fata Ministerului Sanatatii, nemultumiti de scaderea sporurilor salariale din sistemul medical, dupa ce, pe 6 martie, au protestat si in fata Ministerului Finantelor.

Sindicalistii Federatiei Sanitas sunt nemultumiti de Legea salarizarii, care nu a oferit venituri corespunzatoare si echitabile tuturor categoriilor profesionale angajate in sistem, iar actele normative aparute ulterior, care ar fi trebuit sa corecteze omisiunile si discrepantele, nu fac decât sa le accentueze si sa sporeasca nemultumirile angajatilor.
Potrivit acestora, luna ianuarie 2019 nu a adus cresteri reale de venituri salariatilor care urmau sa beneficieze de acestea conform Legii salarizarii (Legea 117/2017), iar celor care au beneficiat de cresteri salariale in martie 2018, limitele impuse de controversata OUG 114/2018 le-au produs scaderi ale veniturilor.
Conform deciziilor guvernului, doar medicii si asistentele au primit salarile marite pentru nivelul prevazut pentru 2022, restul categoriilor de salariati din sistemul medical - farmacisti, biologi, brancardieri, ingrijitori sau infirmieri – fiind dezavantajati, primind pana acum doar o patrime din cresterea promisa pana in 2022. Iar recenta OUG 114 limiteaza sporurile la 30 la suta pe ordonator principal de credite si, practic, sporurile pe care ei le primeau sunt diminuate astfel ca cresterile de salarii sunt infime.
Sindicalistii cer, printre altele, eliminarea din plafonul de 30 la suta, calcularea sporurilor si a garzilor la salariul de baza actual pentru toti salariatii din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala.

Liderul Sanitas Salaj spune ca protestele vor continua

Chelement Hodis, lider judetean al sindicalistilor Sanitas, spune ca, pana acum, protestele nu au dat rezultate, dar vor continua, iar saptamana viitoare filiala salajeana a Sanitas va participa la protestele din Bucuresti.
“Protestele se desfasoara conform programului. Urmeaza si saptamana viitoare, miercuri 20 martie, la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Nu avem pana la momentul acesta nicio reactie si niciun punct de vedere al Ministerului Sanatatii sau al Ministerului Finantelor vis-a-vis de revendicarile noastre. Daca lucrurile vor merge asa, in luna aprilie se va desfasura un miting national al lucratorilor din Sanatate, la Bucuresti. La protest se acorda autorizare pentru maxim 150 - 200 de persoane din toata tara. Fiecare judet participa cu o delegatie. Noi, cei de la Sindicatul Sanitas Salaj o sa participam in data de 20 martie, cu 5 persoane”, ne-a declarat ieri Chelement Hodis, liderul sindicatului Sanitas filiala Salaj.

COMENTARII

  1. Aveti dreptate, asta face pe Medicu ca sa enerveze lumea. Ba handi de la 9:19, sa stii si tu ca un medic primar castiga 21000 lei net + garzi + cabinet particular !

  2. Tupeul celor din sanatate n-are limite. Dupa CE o olteanca nebuna le-a marit salariile prosteste acum nu se ajung banii IAR astia vor noi mariri. Marc zice sa creasca activitatile cu plata. Adica ala care cotizat o viata la sanatate cand are nevoie de in serviciu medical, sa plateasca. PSD, partid de nebuni!

  3. Ticăloșii... Sanitas Un medic 15000 lei / luna un asistent 5000 -8000/ luna un infirmier 3000 luna, serviciitot așa, spaga câtai mare, vor proteste. Aia din privat ce sa spună. ..\r\n.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.