SondajRSS Feed

Simleu Silvaniei a sarbatorit 766 de ani de atestare cu trei zile de spectacol la nivel inalt

17 Iulie 2017

Zilele Simleul Silvaniei, care au inceput "in forta" vineri cu festivalul international de folclor "La Fantana Dorului" a asigurat un weekend pe cinste simleuanilor. Festivalul, acum la a XVI-a editie, a adus anul acesta la Simleu 18 delegatii din tara si de peste hotare. “nainte de spectacolul propriu-zis, Parada portului, jocului si cantecului popular a fost o defilare impresionanta pe strazile orasului, un moment de altfel foarte apreciat si asteptat de simleuani. La parada a participat si primarul orasului, Septimiu Turcas, si el imbracat intr-o frumoasa tinuta populara. Alaturi de el a fost si presedintele PNL, Ludovic Orban, dar si deputalul Lucian Bode, dar si alti musafiri din judet, din tara si din strainatate. 

Sambata, in a doua zi, la deschiderea oficiala a sarbatorii, la sediul Primariei Simleu Silvaniei, primarul Septimiu Turcas a subliniat importanta sarbatorii, prin semnificatia si emotiile pe care le aduce simleuanilor si a tinut sa metioneze ca administratia a pregatit mai multe proiecte cu finantare europeana prin care sa aduca un nivel de trai mai bun pentru cetateni. A t

Simleu Silvaniei a sarbatorit  766 de ani de atestare cu trei  zile de spectacol la nivel inalt
inut si sa multumeasca mediului de afaceri din oras pentru crearea de locuri de munca si pentru implicare in dezvoltarea pe plan local. Nu a uitat sa aminteasca ca Simleul este un oras al scolilor performante, unde anul acesta doi elevi au luat Bacalaureatul cu nota 10.
Ziua de sambata a continuat seara, pe stadion, cu distractia asigurata de Vacanta Mare si un concert in care trupa Talisman a demonstat ca avem muzica foarte buna in tara.
Ziua de duminica a fost dedicata folclorului, unde au fost incitate sa cante nume grele ca Sava Negrean Brudascu si Angela Rusu.
Simleul a marcat prin sarbatoarea Zilelor orasului 766 de ani de atestare documentara.

Vizualizari 1198
Comentarii articol

>

in 17 Iulie 2017 0:26

Cam 55la suta erau tigani.si 45romani sau maghiari.peste 20-30de ani tigani o sa domina tara asta.vor avea o majoritate coplesitoare.se inmultesc ca iepurii.multi o sa paraseasca tara din cauza lor.o sa fie vai si amar de tara asta!cine apuca o sa traiasca niste vremuri cumplite.

>

in 17 Iulie 2017 0:52

Deci vi se pare normal ca pe scena au urcat folcloristii Bode, Orban etc? Dacă era spectacol electoral trebuia precizat ca Nu Ma mai duceam.Hopa,electoral pe banii simleuanilor?

>

in 17 Iulie 2017 0:53

Mascarada pe bani publici!N-am vazut in viata mea atatia tigani in multime.Cei mai bine au iesit organizatorii. noi suntem rromani,noi suntem rromani si vom fi aici pe veci stapani.

>

in 17 Iulie 2017 0:53

foarte slab si programul artistic!

>

in 17 Iulie 2017 0:56

Niciodata,niciodata n-am vazut asa putini intelectuali la spectacol.

>

in 17 Iulie 2017 8:45

aceleasi formstii de 2 bani cum de nu iati invitat pe bosquito

>

in 17 Iulie 2017 8:57

Dezastru de la un capat la altul, nu stiu unde a fost reporterul??sau avea deja articolul scris de joi??FANFARONADA a conducatorilor orasului cu invitati,,patrunsi" de importanta momentului, incepand cu deschiderea ai apoi prezenta printre oameni.Tigani care scuipau la tot pasul coji de seminte , cateva cosuri de gunoi pline din primele ore si golite astazi,carnati si mici pe care bazaiau mustele si bere la pret de litoral,copii,copii dar asa de slab pregatiti vai de conducatorii lor,sonorizare dupa cum batea vantul si gunoi, foarte mult gunoi.Se repeta an de an aceleasi scenarii in asa zisele ,,Zilele Simleului''fara nimic spiritual si cultural in ele asa dupa cum le gandesc conducatorii.

jena de articol>

in 17 Iulie 2017 13:30

Mai frate,sa-l fi auzit pe Oprea de la TALISMAN cum

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 17 Iulie 2017 19:29

Oferim munca acasa exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.