Simleu Silvaniei, "Ei nu fac baie in Crasna, asa ca...nu le pasa!"

26
5601

 

Simleu Silvaniei, "Ei nu fac baie in Crasna, asa ca...nu le pasa!"

Din imaginile postate pe grupul de socializare "Simleu Silvaniei-social", duminca 11 august 2019, se vede cum dintr-un tub se devarsa in apele raului Crasna o substanta care creaza foarte multa spuma. Tubul s-ar afla mai sus de podul de fier, iar din relatarile unora se pare ca acolo nu ar exista o canalizare corespunzatoare si ca de doua ori pe zi se da drumul la fecale si resturi menajere. Din comentariile utilizatorilor acestui grup de facebook, rezulta ca problema a fost semnalata, dar ca nimeni nu ar fi bagat de seama ce se petrece acolo, iar cineva a subliniat ca ar mai fi inca alte sase-sapte asemenea situatii de deversari in apa raului. Cativa membri din grup s-au intrebat, unde este Garda de Mediu, Compania de Apa Somes sau Politia Locala, iar o concluzie ar fi ca "Sunt toti în concediu...pe banii nostri. Ei nu fac baie in Crasna, asa ca...nu le pasa!"

Solicitat sa ne raspunda pe aceasta tema, primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimu Turcas ne-a informat ca nu doar un tub deverseaza direct in raul Crasna, ci mai multe si ne-a explicat cum s-a ajuns la aceasta situatie. El ne-a vorbit de existenta unui proiect mare de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare, in care sunt prinse patru orase din Salaj si doua din judetul Cluj, care dupa ani de zile a ajuns la faza de licitatie, ceea ce inseamna, ca acest proiect se afla pe site-ul SEAP/SICAP, unde puteti sa verificati personal fiecare. In Simleu Silvaniei, spune primarul, dinainte de 2004, orasul era canalizat cam 30 si ceva la suta pana in 40 la suta, iar conducta era dimensionata undeva la 70%, stop_coloana iar acum spune primarul sa ne imaginam ca e undeva la 90% si ca aceasta conducta de canalizare nu mai face fata. In momentul cand ploua, sunt ape pluviale care intra si in canalul respectiv, ca urmare deverseaza pe strazi. Primarul ne-a dat si niste exemple strada Teiului si Victor Deleu, el spune ca acum nu se mai poate face doar o "mica" reparatie, dar prin acesta lucrare mare pentru care s-a facut licitatie publica, se va redimensiona corect conducta de canalizare si problemele ar trebui sa dispara "asta daca D-zeu ajuta sa inceapa lucrarea asta in toamna", timpul de finalizare a lucrarii fiind de 18 luni. Primarul mai spune ca ii intelege pe simleuani, dar nu poate sa-i plimbe cu zaharelul, cand stie ce se petrece acolo, ca miroase de "Doamne feri", ce se poate face momentan este doar sa se mai curete cu clor conducta de canalizare.

COMENTARII

  1. Dl primar va rugam faceti trotuar si pe str Independentei ca noi TIGANII VA PROMITEM ca nu mai facem dezordine pe strada (adica nu mai aruncam mizerii si chiar nici kk nici scandaluri) si ne vom spala cat mai mult posibil,iar pe Romani nu,i vom AMENINTA sa si vanda casele !

  2. Si Raul Barcau a ajuns sa fie utilizat drept canalizare pe tot cursul raului din Tusa pana in Marca cum e posibil ca nimeni sa nu se sesizeze ca toti cei care au case in vecinatatea raului au bai si wc -uriin casa dar in localitate nu exista retea de canalizare si nici ei nu au fose septice D-le ziarist faceti o excursie de documentare incepand din Tusa si intro zi poti ajunge lejer pana in Valcau si a-i sa vezi scurgerile de la bai si wc-uri direct in rau

  3. Perfecta dreptate pt 21:50 Dau numai un exemplu:Matei Radu ai reusit sa bagi apa in sat,dar fara canalizare!Trebuia facuta invers,canalizare si dupa acea apa!

  4. Daca in 2004 erau racordate 37% din locuintele orasului pana in 2019 ce-ai gandit?stiind ca si Pericei-ul s-a legat la aceiasi coloana?Da de cand canalizarea menajera este legata la Crasna ?nu se vb de refularile la gurile de canal de pe Kogalniceanu colt cu Deleu ci despre dversarea cu buna stiinta in rau a apelor menajere.DECALOG porunca 7,8,9.

  5. Sa invoci ajutorul lui D-zeu,a PSD-ului ca nu ti-a dat bani , da cat de ipocrit ,fariseu si mincinos poti sa fi?Da defapt ai pile la popi ca doar anual le dai bani si tin slujbe ,saptamanal pomenesc conducatorii iluminati.

  6. Deci ,,perla" a devenit oras de cacat iar primarul invoca ajutorul lui Dumnezeu sa faca ceva ca el de 15 ani si-a facut doar avere personala.15 ani si nimic deosebit? E clar ca ceva pute si cu oamenii care il tot aleg!

  7. Cu binecuvintarea primaruli pe Str. G. Cosbuc s-a deschis un cimitir de masini vechi de cresc balariile printre ele si blocheaza circulatia. Tiganie curata sa dai aprobare la atelier auto in centru langa spital.

  8. sa nu mai vorbim de caracal ...peste tot in tara e haos,autoritatile nu si fac treaba doar iau lefuri babane,tiganii fac legea in romania,toti ne facem ca nu vedem si nu ne pasa!! pana cand?etnia romana scade pe zi ce trece iar ei s au urcat pe capul nostru....si romanii sa nasca prunci 4,5 la numar si mergem la primar sa ne de a locinta ,bani si mancare cum cer ei....ei sunt mai presusu de lege doar pt ca ameninta si au gura mare??/

  9. Grup infractional organizat in institutiile statului, cu jirul functionarilor aserviti politic sau benevol din dorinta de a -si asigura postul caldut si bine platit .In caz de ceva se gaseste un alt post in sistem,dar DIICOT ,DNA central au sa-si faca treaba in ciuda obstructionarii din teritoriu.Asa ca toti indiferent de pardid,relatii,cumetrii, o sa platiti mai devreme sau mai tarziu.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.