Siguranța vieții la Zalău e ceva mai bună decat… la Brăila sau la Tulcea

0
7

Zalăul este în mijlocul clasamentului într-un top al celor mai sigure orașe din țară. Zalăul este un oraș cu un grad de siguranță medie, fiind pe locul 27 la nivel național al siguranței, cu un punctaj de 63,75 puncte dintr-un total de 100 puncte privind siguranța vieții. Zalăul se situează sub Ploiești, dar înaintea unor orașe ca Brăila și Tulcea.
Oradea a fost desemnat cel mai sigur oraș din România, locurile următoare fiind ocupate de Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara, potrivit unui sondaj realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro, derulat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017. Conform datelor, București se clasează abia pe pozitia a noua, iar județul Ilfov pe a zecea. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșita.
Studiul privind siguranța vieții se bazează pe evaluările acordate de peste 92.000 de români orașelor și cartierelor în care locuiesc și a fost realizat în colaborare cu agenția D&D Research. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. stop_coloana La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.
Cartierul Dumbrava 2 e cu semnul întrebării
Cel mai sigur cartier din Zalău este, conform studiului, cartierul Porolissum, care a primit nota 66,89 din 100, urmat de zona Centrală (zona Perla – Scala), cu 66,12 puncte, și zona ultracentrală (zona Silvania – Primărie, strada Unirii), cu un punctaj de 66,12 puncte.
Cele mai periculoase cartiere din Zalău sunt cartierele de la periferie. Ortelec a primit 63,41 puncte, iar Dumbrava 2 doar 59,23 puncte.
La nivel national, cele mai sigure cartiere ca punctaj sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviației (București), Gheorgheni (Cluj-Napoca) și Răcădău (Brașov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reșița) și Bora (Slobozia).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here