Și dacă ne-am cumpăra un bilet?!

0
171

Ziua bună, dragilor!

Cunoașteți probabil istorioara cu omul acela sărman cu care soarta nu fusese prea generoasă. Disperat, începe să se roage lui Dumnezeu: ”Doamne, Te rog, măcar ajuta-mă să câștig la loterie.” Lucrurile mergeau însă din ce în ce mai rău în viața lui: ”Doamne, vino-mi în ajutor, ajută-mă să câștig la loterie”. Zi după zi, rugăminți tot mai fierbinți se înălțau la cer: ”Doamne, te rog, ajută-mă să câștig la loterie…” Și într-o noapte, se făcu auzit glasul lui Dumnezeu: ”Chiar îmi doresc să te ajut, dar și tu ar trebui să mă ajuți un pic: cumpără-ți măcar un bilet!”

Oare nu cumva toate nefericirile noastre s-ar trage de aici?

În fiecare zi, în ziarele noastre, citim scrise cu litere mari titluri precum:” Violența se întinde în școli și licee”; ”Delicvențele minore se înmulțesc în cartiere și în mijloacele de transport în comun”; ”Recursurile la tribunale sunt din ce în ce mai numeroase”, ”Tensiuni și agitație în birouri”, ș.a.m.d.

Oare nu ni se întâmplă toate acestea pentru că am pus sub obroc spiritualul?

Când părinții micuței Agnes Bojaxhiu au dus-o pe copila lor nou născută la biserica din Skopje și au înfățișat-o preotului pentru a fi botezată, ei își doreau pentru ea acest izvor țâșnitor de apă vie pe care Hristos îl promite celor care cred în El. Însă odată cu trecerea anilor nu s-au îndoit o clipă că acest izvor urma să devină un fluviu uriaș care va potoli setea a milioane de suflete de diferite religii sau convingeri. Astăzi toata lumea o cunoaște pe micuța Agnes care nu e alta decât Maica Tereza de Calcutta.

Pierre Trevet( Pildele unui preot de la țară)

Dragilor, asemeni tuturor pământenilor deveniți sfinți, toți și-au luat această strălucire, această forță supranaturală din izvorul nesfârșit al sfintelor taine, care a clădit în ei o credință fermă și un caracter eroic.

Și dacă ne-am cumpăra și noi un bilet? 🙂

O zi minunată! Pace și bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.