Sfaturi pentru pastrarea alimentelor

0
3


•Vinetele se vor pastra invelite in ziare si aranjate in lazi. Daca ne dorim sa reziste si mai mult timp, atunci le vom pune in funingine sau carbuni marunti.
• Sfecla, ridichea, morcovul, telina se vor pastra in beci aranjate in lazi, presarate cu nisip uscat la temperatura de 1-5°C.
• Ceapa si usturoiul, inainte de a se pune la pastrat, trebuie sa fie lasate la uscat, apoi se vor aranja in beci sau in lada de jos a frigiderului, in saculeti de polietilena.
• Dovleacul se va pastra in pivnita la temperatura de 1-14°C. Daca in pivnita e frig, atunci se va acoperi cu paie.
• Putem pastra zarzavaturi (ridiche, sfecla, morcov), dar nu foarte multe, un timp indelungat, proaspete, in saculete de polietilena, pe polita de jos a frigiderului.
• Castravetii verzi se vor mentine cateva zile proaspeti daca ii punem in apa cu codita in jos. Apa se va schimba zilnic.
• Legumele crude se vor pastra proaspete ambalate intr-un prosop ud. Salata si conopida se vor aranja cu tulpina in sus.
• Pasta de tomate se va pastra timp indelungat, daca se va tine in borcan de sticla, acoperita cu un strat subtire de ulei de floarea-soarelui sau presarat cu frunze uscate de hrean.
• Sucul de rosii nu se va pastra in vase metalice, depozitate in spatii luminoase. Sucul se va turna in sticle, care se vor inveli in hartie sau se vor pune in camere intunecate.
• Otetul nu se va altera daca sticla inchisa cu otet se va aseza in apa, se va fierbe 20-30 de minute si se va raci in aceeasi apa.
• Mustarul uscat se va reface daca se va adauga putin zahar si otet.
• Faina se va pastra in pungi de hartie sau in recipiente intr-o incapere racoroasa, bine aerisita.
• Ca faina si orezul sa nu faca viermi si gargarite, se va pune in ele cate un catel de usturoi.
• Faina ce are un grad sporit de umiditate creeaza impresia de rece daca pui mana in ea. Aceasta faina se va consuma imediat, pentru ca se altereaza foarte repede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here