Senatorul salajean Cristian Lungu a fost in vizita oficiala peste Prut

5
849
Senatorul salajean Cristian Lungu a fost in vizita oficiala peste Prut

Senatorul PMP de Salaj, Cristian Lungu, a facut parte din delegatia care a participat weekendul trecut, la Chisinau, la o intalnire oficiala cu autoritatile Republicii Moldova. Din delegatie a facut parte si pre?edintele executiv al PMP, Eugen Tomac, si alti 11 parlamentari. "Pentru prima data ziua de 27 martie nu mai este o simpla data în calendar sau în manualele de istorie, ci devine de luni o zi prin care aducem omagiu celor care au avut curajul sa ia decizia Unirii Basarabiei cu România acum 99 ani. În fiecare an de acum înainte aceasta zi va fi sarbatorita ca sarbatoare nationala", a fost mesajul pe care delega?ia PMP l-a dus la Chisinau, spune senatorul Cristian Lungu.
Vizita a început vineri, 24 martie, cu o conferin?a de presa urmata de o întâlnire cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, si de o întrevedere cu Înalt Preasfintia Sa Petru Paduraru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei. stop_coloana
Parlamentarii romani au efectuat o vizita la Casa Limbii Române, care este si redactia Revistei Literare "Limba Româna" si au avut o întâlnire cu autoritatile locale din Dubasarii Vechi, locul de bastina al astronomului român Nicolae Donici, al carui mormânt l-au vizitat, de altfel.
Vizita oficiala a delegatiei romane la Chisinau vine in contextul in care ziua de 27 martie a fost declarata zi de sarbatoare nationala in Romania. In 1918, Basarabia s-a unit cu Regatul României, dup? 106 ani de dominatie tarista. S-au implinit ieri 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

COMENTARII

  1. COMO n are loc nu l ia nimeni in seama mai mult il vad in JIBOU si cine scrie numai de bine de el e NARCISICA sa vedeti totusi cum progreseaza in patru ani pe banii care I primeste pentru cabinet si voi ramineti cu buzele umflate

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.