Senatorul salajean Cristian Lungu dezvaluie ca ANAF obliga inspectorii fiscali sa vina «din piata» cu cate sase milioane de lei in plus pe an

7
3988

 

Senatorul salajean Cristian Lungu  dezvaluie ca ANAF obliga inspectorii  fiscali sa vina «din piata» cu cate  sase milioane de lei in plus pe an

Senatorul salajean Cristian Lungu cere lamuriri de la Ministrul de Finante cu privire la target-urile de colectare impuse inspectorilor fiscali din toata tara. Senatorul PMP considera ca obligarea unui angajat al Fiscului sa incaseze o anumita suma de bani anual se va rasfrange automat asupra oamenilor de afaceri, care risca sa fie pur si simplu jecmaniti in urma controalelor, pentru ca inspectorii sa isi poata face norma.
Cristian Lungu vorbeste despre un document intern de la ANAF, institutie aflata în subordinea Ministerului de Finante, document prin care inspectorilor fiscali li se aduc la cunostinta indicatorii de performanta, target-ul stabilit pentru anul 2017 în ceea ce priveste sumele pe care trebuie sa le aduca suplimentar la buget prin aplicarea unor amenzi.
Senatorul sustine ca toate unitatile judetene au primit o circulara interna în acest sens in urma unei sedinte de la Sibiu din luna februarie, unde ANAF a convocat toti sefii din cadrul Directiilor Judetene Fiscale. Potrivit acesteia, fiecare inspector fiscal trebuie sa aduca la buget o suma suplimentara de 6 milioane de lei anual. Asta înseamna, spune Cristian Lungu, stop_coloana ca firmelor private le vor fi imputate sume stabilite de catre inspectorii pentru a fi putea fi adunati acesti bani. Target-ul a fost extins si la persoanele fizice care obtin venituri. Numarul de controale planificat pentru fiecare inspector este de 20. "Daca numarul si cuantumul sanctiunilor a devenit un indicator de performanta, toate Directiile judetene vor solicita inspectorilor fiscali sa amendeze cât mai mult pentru realizarea planului de încasari la buget. Un lucru anormal, care îi va face pe inspectori sa creeze probleme si acolo unde nu sunt si vor atrage un val de reclamatii, procese în justitie, falimentarea unor firme si o economie privata ucisa prin aceste presiuni", spune senatorul salajean al PMP, care-i cere ministrului de Finante, Viorel Stefan, sa explice de ce sunt fixate sume atât de mari drept target si de ce se încearca sufocarea mediului de afaceri, în loc ca acesta sa fie ajutat si încurajat sa se dezvolte.

 

 

COMENTARII

  1. Ii doare-n cot pe astia cu amenzile de cei care au o afacere personala adica un mic magazin de haine sau alimentar din care asigura o paine familiei. Pe aia in costume cu salarii enorme dar platite din banii nostri ai contribuabililor nu-i intereseaza cat efort fizic si financiar face micul intreprinzator ca sa reziste pe piata.Dau amenzi pt motive ridicole doar ca sa-si faca planul.

  2. Asa cum era cu Garda Financiara, daca nu iti gasea nimic, trebuia sa iti dea o amenda numita taxa de vizita. Acele circulare au fost si sunt in continuare. Cel de la ANAF a zis ca se va face ancheta sa vada cine a scapat informatia catre public...probabil ca cine a scapat-o s-a saturat sa isi faca planul de 6 milioane dand cu biciul (amenzi). Cum zicea unul: amenda pt o batranica care vinde patrunjel se poate, dar cei care se falesc cu nunti degustatoare care cheltuiesc foarte multi bani nu sunt luati la rost, pt ca daca sunt luati atunci se striga discriminare. Aia ne rad in fata si ne spun ca suntem prosti!

  3. Dragnea a cerut ieri ministrului de finante lamuriri pe aceasta tema. Asa ca Alinuca nu-i mai face reclama ca nu merita. Nici el nici ceilalti parlamentari de Salaj, unii nevotati de populatie.

  4. Cacatul asta cu ochi fost ales senator de salaj nu stiu cum se face ca tot oamenii de mimic ajung in functiile astea si lumea ii voteaza. Asta pe cand locuia in Chicago USA si-a amenintat prietenul si colegul de apartament ca daca nu renunta la 40 de mii de dolari pe care senatorul lungu ii datora atunci el il da pe mana imigrarilor cacatul si e bine mersi senator de salaj si vrea sa lupte cu sistemul

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.