Senatorul Lungu (PMP): “Am reușit! Sălăjenii vor avea o a doua autostradă, după Autostrada Transilvania, și anume Autostrada Nordului!”

12
1037


Este oficial! Miercuri, proiectul de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii “Autostrada Nordului”, al cărui co-inițiator este senatorul Cristian Lungu (PMP) a fost aprobat în plenul Parlamentului. Autostrada Nordului va tranzita județele: Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava și le va lega pe acestea de Europa. Autostrada are o lungime totală de 335 km și este cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din nord-vestul României.  Proiectul autostrăzii intră în ianuarie 2021 în procedura licitațiilor.

“Le mulțumesc colegilor din PMP și din celelalte partide politice ce și-au exprimat votul în favoarea realizării acestei investiții pentru care Partidul Mișcarea Populară și-a adus un aport decisiv. Este un vis pe care îl am de doi ani de zile ca Sălajul să aibă o a doua autostradă, după autostrada Transilvania, și anume Autostrada Nordului”, afirmă senatorul PMP Cristian Lungu.

În plen au votat 211 deputaţi pentru proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții la Autostrada Nordului. Unul singur s-a abţinut, notează Agerpres. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Autostrada Nordului are termen de execuție 1 ianuarie 2025.

“Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă.

12 COMMENTS

  1. Ce mai “reuseala ” ne anunta PaMPitul ?! De proiecte , planuri , grafice in culori sintem satui , anuntati-ne cad e gata primul kilometru de autostrada !!!

  2. Minciuna ar trebui TAXATA si mai mult de ar cadea cate un dinte pt. fiecare cuvint mincinos apoi cate una alta de pe corp….. nici autostrada ,,Transilvania” care de FFFF multi ani este gata !!!! nu este circulabil decat pt. dobitoace-marha vb. aia….. si de catre politrucieni……noi muritorii de rand nu avem acces la autostrada ….

  3. Mai ardeleanule….vorbeste asa mai lent si explica ce vrei sa spui….ca na vorba aia,esti in ardeal….muritori de rand suntem cu totii…..si mai si scriii de 5 ori Fffff….nu era mai simplu “foarte”ori na…..ca ardelean ….lene e mare….si revin la autostrada…..avem acces….cu totii….conditia e sa ai permis, masina(nu caruta)….ca nooo…..e de bagat viteza….:-))))

  4. @Altu, la ce autostrada ai tu acces. Autostrada, nu bucatele de autostrada. Nu de alta, dar eu am masina ( nu caruta) permis, bani de motorina, doar ca nu gasesc o autostrada de Doamne ajuta prin zona.

  5. Mai luis…..eu nu sustin ideea ca “am reusit”….dar acces la autostrada ai…..inclusiv la “bucatele”……dar eu comentam comentariu ardealului…:-)))asa…incetuc…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here