Senatorul Lungu cere Guvernului să NU închidă piețele agroalimentare

3
141

De cât timp nu a mai fost Ludovic Orban în piață la cumpărături? De foarte mult timp, având în vedere că nu îi mai vede rostul și dorește să închidă comerțul local.  

Guvernul Orban a uitat de importanța producătorilor locali din moment ce prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 propune suspendarea activității din piețele agroalimentare. După loviturile pe care micile firme și comercianții locali le-au primit pe tot parcursul pandemiei, Guvernul se  pregătește să le dea lovitura de grație cu câteva săptămâni înainte de sărbători.

Conform Hotărârii nr. 52, Guvernul Orban propune: “suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor,  definite  potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, totuși, supermarketurile, spații închise, continuă să funcționeze.

Gafa pe care o va face cu închiderea piețelor agroalimentare este la fel ca atunci când a deschis casele de pariuri, dar a obligat restaurantele să rămână închise. Toate măsurile propuse de către Guvern sunt urgente cu obiectivul de a opri răspândirea virusului ucigător.

Însă, comparând victimele financiare ale pandemiei, se cer explicații clare în privința hotărârilor luate, teoretic, în ajutorul românilor.

Industria HoReCa a fost închisă aproape un an întreg, cu excepție terasele.

Dar, casele de pariuri continuau să funcționeze.

Se închid piețele agroalimentare.

Dar, supermarketurile continuă să funcționeze.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian, președintele PMP Sălaj cere Guvernului să nu închidă piețele agroalimentare, falimentând în acest fel producătorii locali. Suspendarea activității pentru producătorii locali înseamnă câteva luni grele de iarnă și sute de oameni ce își vor pierde sursa de venit. De obicei în fiecare iarnă crește prețul utilităților.

Dacă Guvernul nu va interveni cu o măsură care să mențină prețul utilităților peste iarnă și să anuleze această scumpire, oamenii vor fi din ce în ce mai săraci.

„Nu e normal să iei măsuri ce distrug piața locală, în timp ce supermarket-urile cu patronaj străin continuă să funcționeze pe aceeași motivație pe care se închid piețele. Supermarketurile, magazinele sunt tot spații închise. Nu există niciun motiv real și logic pentru care să fie închise piețele agroalimentare”, susține președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian. (p)

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Filiala Sălaj CMF 11200012

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.