Senatorul Cristian Lungu: „Proiectul PMP pentru eliminarea pensiilor speciale depinde de Camera Deputaților”

10
135

Președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian, critică atitudinea lașă a parlamentarilor USR-PLUS și PSD care în loc să își însușească votul proiectului de lege și-au dat demisia în speranța că vor putea păcăli românii.

Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcţie nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „(4) Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD şi USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

”Proiectul PMP din 2019 pentru eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat de Senat și așteaptă pe masa Camerei Deputaților să fie aprobat. Ce fac parlamentarii PSD și USR-PLUS?  Își dau demisia în loc să meargă în plen și să voteze acest proiect de lege. E o atitudine extrem de rușinoasă și un atac împotriva românilor”, a declarat președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian.

PMP a cerut convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

PSD şi USR – PLUS au anunţat demisiile mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale într-o mișcare de manipulare a românilor, însă demisia parlamentarilor nu rezolvă absolut nimic și nu atrage eliminarea pensiilor speciale. Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat. Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale trebuie doar să fie adoptat de Camera Deputaților dar se pare că deputații PSD și USR-PLUS nu vor acest lucru. (p)

Comandat de Partidul Miscarea Populara Filiala Sălaj, Cod AEP 11200012
Realizat de: Amerisoft S.R.L.

10 COMENTARII

  1. Acest impostor avid de putere, care nu a facut nimic pt salajeni timp de 4 ani, fugind la Cluj, nu mai trebuie sa ne pacaleasca. Nu mai votati rebuturi politice! Suntem responsabili pt faptul ca acesti oameni ajung la putere si scot capul doar in campania electorala, in rest, nu aude nimeni de ei niciodata!!!

  2. A draku. Inainte de alegeri, toate partidele elimna pensiile speciale. Dupa, toti le voteaza. Neam mai prost si mai usor de manipulat ca rumunasii, nu ecista. Si toti pun botul. Nu inteleg cum nu vede lumea ca astia toti sunt papagali mincinosi. De 30 de ani acelasi bla bla, ungurii distrug tara si eliminam pensiile speciale, crestem ajutoarele salariile si pensiile. Si fraierii cred.
    Am uitat de autostrazi. Pe hartie avem cea mai mare retea de autostrazi din univers

  3. ” nazisti, nazinsti” dar macar o sa urc pe autostrada cat de curand! toti sunt la fel, lucrul bun ca se va lucra la autostrada in zona noastra(o sa se angajeze personal din zona, o sa inchirieze utilaje din zona)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.