Seful statului a promulgat legea. Ce salarii vor avea angajatii din Sanatate de la 1 iulie 2020

7
2277
Seful statului a promulgat legea. Ce salarii vor avea angajatii din Sanatate de la 1 iulie 2020

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 21 mai 2020, legea cu privire la majorarea salariilor.

Asadar, actul normativ modifica si completeaza legea cu nr. 153/2017, cu privire la salarizarea personalului platit din fonduri publice. Cei care vor beneficia de salarii mai mari sunt kinetoterapeutii, fiziokinetoteraprutii si profesorii de cultura fizica medicala (CFM), care fac parte din sistemul sanitar.
Acestia vor beneficia de cresterea salariilor de baza prevazute pentru anul 2022 incepand cu data de 1 iulie 2020.
"Personalul din sistemul sanitar care ocupa functiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician si psiholog (…) beneficiaza, incepand cu data de 1 iulie 2020, de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022" se mai arata in lege, potrivit digi24.ro.

Se majoreaza coeficientii de salarizare

Prin lege se majoreaza si coeficientii de salarizare pentru functiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeu tsi profesor CFM, din cadrul unitatilor sanitare si de asistenta sociala cu studii superioare. Prin Legea cu nr.51/2020, se acorda majorari si personalului din aceleasi functii sanitare si de asistenta medicosociala, cei care ocupa functiile de biolog, biochimist, chimist si fizician, care sunt aflate la acelasi palier de salarizare potrivit ierarhizarii stabilite prin Legea cu nr.153/2017.
"Salariul de baza pentru functia de director general din cadrul Institutului National de Sanatate Publica nu poate fi mai mic decat salariul de baza corespunzator functiei de medic detinute sau aflate in subordine, dupa caz, majorat cu 10%.
Salariul de baza pentru functia de director general adjunct din cadrul Institutului National de Sanatate Publica nu poate fi mai mic decat salariul de baza corespunzator functiei de medic detinute sau aflate in subordine, dupa caz, majorat cu 7,5%. Salariul de baza pentru functia de director centru national/sef centru din cadrul Institutului National de Sanatate Publica nu poate fi mai mic decat salariul de baza corespunzator functiei de medic detinute sau aflate in subordine, dupa caz, majorat cu 5%", este prevazut in actul normativ.

COMENTARII

  1. In sanatate salariile au crescut prosteste, nu ca ar fi rau dar, diferentele fata de celelalte categorii devin inacceptabile. Sunt sacrificati pensionarii, in timp ce pensia medie e 1300 lei, un medic primar sef de sectie depaseste bine 40.000 lei pe luna. Nu e bine, mai sunt si altii care traiesc in tara asta !

  2. "Seful statului" , care sef , care stat ? Poate explica un lingau cu Constitutia Romaniei in mana acesti termeni , prin care il tot preamariti pe Werner Politrukul bulibasa in colonia nemteasca ROM-manelia ??!

  3. Pomana,pomanA si iar pomana la parazitii de doctori care muncesc 2 ore pe zi( teoretic) si castiga cat 5 it-tisti din munca carora isi iau pomana de la stat

  4. Recompensa ca au bagat frica in noi si au facut raportari dupa indicatii.Acesti sunt oamenii la care din pacate trebuie sa mai apelam.Pentru ei juramantul este zero,ori poate nici nu l stiu,multi.

  5. CE MIZERIE UMANA NE ESTE DAT SA TRAIM????/OARE MEDICII SUNT FERICITI IN SINEA LOR DE MIZERIA DIN JURUL LOR???? DACA SUNT MULTUMITI INSEAMNA CA SPIRITUL UMAN LE_A DISPARUT DE MULT DE CAND PRIMEAU PLICURI SI MULTE ATENTII CHIAR NEMERITATE CA ASA ERA MENTALITATEA PROASTA A ROMANILOR! AVEM CE MERITAM!!!!!!!!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.