SondajRSS Feed

Sefii din procuratura Salajului fac dezvaluiri socante despre rasturnarea valorilor in societate

30 Ianuarie 2019

Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj si-a prezentat ieri, marti 29 ianuarie, Raportul de activitate pe anul 2018. La conferinta de presa organizata la ora 12.00, au participat noul prim-procuror al PT Salaj, Bogdan Chis, alaturi de noul purtator de cuvant si prim-procuror adjunct al PT Salaj, Crin Bologa (fost prim-procuror la PT Salaj in perioada 2012 – 2018). Pe langa multe date foarte interesante despre activitatea procurorilor salajeni, pe care le vom prezenta in editia de maine, cei doi sefi ai Procuraturii au facut o serie de dezvaluiri si denunturi incendiare.

Alaturi de noul sef al PT Salaj, Bogdan Chis, prim-procurorul adjunct Crin Bologa a facut denunturi socante despre conditiile in care procurorii trebuie sa rezolve cazuri dificile, sub presiunea politicului, cu sprijinul a tot mai putini politisti experimentati si fara instrumente pentru a se putea informa corect.

Se lucreaza sub presiunea denigrarii
procurorilor, in special din partea politicului

"Spre deosebire de alti ani, in ultimii doi ani sau in ultimul an a fost din ce in ce mai greu sa functionam din cauza unor atacuri succesive la adresa Ministerului Public, din cauza rasturnarii unor valori in societate, cel putin din discursul public, din cauza repetarii unor neadevaruri care prin aceasta repetare se tinde a fi considerate adevaruri.
Procurorii au simtit din plin aceste atacuri. Noi, conducerea PT Salaj, am incercat sa-i aparam cat putem, sa-i asiguram ca daca isi fac datoria cu respect fata de drepturile si libertatile cetatenesti, fac un lucru bun, nu un lucru rau. In momentul in care prinzi evazionisti, oameni corupti sau criminali faci un lucru bun nu un lucru rau. Fiecare dintre colegii mei care a hotarat sa se faca procuror si au si reusit acest lucru sa se faca magistrat, s-a facut pentru ca sa faca lucruri bune, nu lucruri rele. Si atunci, valorile acestea trebuie respectate si respectate inclusiv prin masuri de drept penal si prin activitatea si actiunea Ministerului Public", a spus Crin Bologa.

Lipsa oamenilor cu experienta din Politie
se resimte puternic in activitatea procurorilor

Avem un sprijin foarte mare in organele de politie; isi fac datoria tot in slujba cetateanului, dar in ultimii ani am suferit masiv din cauza pensionarilor mari si numeroase din IPJ Salaj. Este foarte greu sa iti plece foarte multi oameni cu experieta, bine pregatiti. Se fac angajari, dar oamenii care se angajeaza nu au experienta si nici nu prea au de unde invata si ne este foarte greu.

Procurorii - lasati fara sprijin informativ,
cu toate ca colaborarea cu alte institutii
inca este reglementata prin lege

"Am pierdut si suportul informativ de la unitatea de informatii a MAI, cat si cea a SRI. In lege - atat in legea lor de organizare, cat si in legile noastre de organizare judiciara -, chiar si dupa modificarea legilor justitiei, cei care detin informatii despre savarsirea unor fapte penale trebuie sa le aduca la cunostinta beneficiarilor. Daca beneficiarul este Guvernul, le primeste Guvernul, daca este vorba de infractiuni, ar trebui sa le primeasca parchetul. Nu cred ca exista undeva in lume vreo unitate de Minister Public, de Parchet, care sa nu aiba suport informativ si sa nu aiba mijloacele tehnice pentru a-si face treaba.
Va asigur ca indiferent de ce se spune, fie de protocoale sau colaborare, toate unitatile la care se face trimitere si-au facut datoria in slujba cetateanului, pentru a identifica elementele din randul societatii care afecteaza siguranta, care afecteaza buna desfasurare si dezvoltarea

Sefii din procuratura Salajului fac dezvaluiri socante despre rasturnarea valorilor in societate
acestei tari. Nimeni nu a facut lucruri rele pentru a-i face cuiva rau, unor persoane nevinovate.
In Romania s-a inceput sa se vorbeasca mult despre un formalism al colaborarii intre institutii de parca ar fi gresit. Deci, cei care incalca legea se pot asocia, desi legea le interzice si noi trebuie sa-i prindem.
Dar am ajuns sa fie considerat un lucru rau daca institutiile statului colaboreaza pentru a-si face datoria. Va asigur ca in ceea ce priveste PT Salaj, nu s-a incalcat niciodata Codul de procedura penala. Noi, ca institutie, nu am avut niciun protocol cu absolut nimeni, am colaborat doar in baza legii. Legea ne-a permis sa facem anumite interceptari, cu mijloace tehnice cu anumite institutii ale statului. Legea a permis ca aceste institutii sa detina si ne-au prestat serivicii prin asta.
Vreau sa va asigur ca incontinuare procurorii de la PT Salaj ca, in frunte cu domnul prim-procuror, vor face tot posibilul sa reziste absolut tuturor presiunilor. Nimeni nu s-a facut procuror sa savarseasca abuzuri impotriva cetatenilor cinstiti, ci s-au facut procurori simtind o vocatie spre aceasta profesie de a prinde criminali, talhari, evazionisti si de a face bine pe lumea asta", a spus Crin Bologa.

Schimbarile legislative mult prea dese
fragmenteaza activitatea parchetelor

"Avem foarte mari dificultati prin desele schimbari legislative. In fiecare zi primim de la Ministerul Public, verificam in Monitorul Oficial, pentru ca, mai ales in ceea ce priveste legea penala, trebuie sa comparam in permanenta care lege este mai favorabila.
Vedem care modificare legislativa dezincrimineaza fapte si trebuie sa inchidem dosare, se schimba termenul de prescriptie al faptelor, trendul este in scadere, astfel ca trebuie sa inchidem multe dosare din cauza implinirii acestui termen.
Legea de procedura penala este de imediata aplicabilitate, daca astazi am avut o proba prevazuta in CPP si maine nu o mai avem, atunci noi probele respective trebuie sa le inlaturam din dosar. Sau daca se schimba tipul de acte de procedura penala. In permanenta trebuie sa fie o pregatire profesionala a fiecarui procuror individual", mai spune prim-procurorul adjunct Crin Bologa.

Concursurile masluite in administratia
publica nu mai sunt fapte penale

"Vreau sa spun ca am avut anumite reclamatii venite din partea cetatenilor ca anumite concursuri organizate de anumite institutii au fost organizate prin incalcarea regulamentului de concurs.
Regulamentul de concurs nu este nici lege, nici ordonanta de urgenta si nu mai avem abuz in serviciu. Si atunci, oamenii sunt foarte revoltati in momentul care ne acuza ca noi nu facem nimic si nu le facem dreptate.
Procurorul se ocupa numai de instrumentarea cauzelor penale. Daca fapta respectiva nu are o reglementare penala si nu este incriminata, nu putem sa facem nimic.
Si avem oameni care ne-au reclamat ca au fost neindreptatiti la concurs. Cetatenii au calea unui proces civil sau calea unui proces in contencios administrativ. Asta inseamna ca daca nu te descurci, itI trebuie avocat. Inainte erau incriminate ca abuz in serviciu", explica prim-procurorul adjunct Crin Bologa.

Vizualizari 4640
Comentarii articol (43)

>

in 30 Ianuarie 2019 0:08

Alta specie de trantori bugetari; cu salarii de 40 mii lei / luna, impreuna cu judecatorii, toti corupti, si cu intreaga clasa politica, au distrus Romania iar acum vin sa planga, praf in ochi. Sa va bucurati de pensii speciale in sistemul de sanatate!

>

in 30 Ianuarie 2019 0:46

Va sa zica securistii nu se ma baga in justitie. CE durere, CE durere ..

sprijin informativ????>

in 30 Ianuarie 2019 4:05

Zalaul e un sat mai mare...sprijin informativ.??? se stiu toti cei care fac evaziune...se ocupa cu droguri....cu proxenetism..trafic de masini...etc FIECARE ARE PROTECTIE DE UNDEVA. S A INTAMPLAT CEVA???NIMIC.

>

in 30 Ianuarie 2019 7:36

\r\nOricum nu se face dreptate nici in justitie,cu probe,cu faptasul de fata unii scapa bine mersi, altii pentru nimica toata sunt condamnati.Unde i dreptatea?Cum de nu sunt la inchisoare evazionistii,hotii mari,nu gainarii,inselatorii etc?au stat un pic apoi le au dat drumul ca.....ce?Sunteti prea multi si imbuibati ,nu va pasa .

>

in 30 Ianuarie 2019 7:54

Va dati seama ca cei care trebuie sa faca dreptate ne spun ca nu o pot face? Faina tara... PAcat de tinerii care nu isi pot face un rost in viata asta in tara. In rest voi mai in varsta va meritati soarta pentru ca nu ati facut lucrurile drepte fiecare la timpul lui. Si o sa fie si mai rau daca voi tinerii nu luati atitudine anul acesta si de fiecare data cand vedeti ca lucrurile merg aiurea.

>

in 30 Ianuarie 2019 8:07

Daca prevede legea modul de cooperare intre institutii,de ce a fost nevoie de protocoale?Bănuim noi de ce.Basescu , Kovesi,Lazar nu știu nimic?

>

in 30 Ianuarie 2019 8:10

SI ce puteti face NU FACETI , Rusine CORUPTIA ESTE PESTE TOT

>

in 30 Ianuarie 2019 8:15

Un sistem ineficient care consuma resurse financiare enorme pe spatele poporului roman care in procent de 90% nu au intreaga viata nici o problema cu justitia

rasturnarea valorilor>

in 30 Ianuarie 2019 8:17

ce inseamna valoare in societate;;;;;absolvent de spiru si goldis cu diplome primite prin corespondente, masini si case de lux pe care nu stii cum ai procurat , excursii exotice, doar daca pleaca unu de ce ''sa mergem si noi".salarii si pensii fara suport moral;;; dispretuirea muncii doar ala care munceste este un simplu muncitori care trebuie sa inteleaga ca nu sunt bani;; in schimb asa zisa sefimea are salari cat 10 ;;; asta creat noua orinduire de dupa "'1989 care nu are nimic cu democratia, azi ai fost comunist si ateu maine democrat si religios....BRAVOO////

>

in 30 Ianuarie 2019 8:23

Faceți orice dar faceți și ieșiți în fata presei ca să știm și noi ce ați făcut, numărul dosarelor instrumentate, trimise finalizate etc

>

in 30 Ianuarie 2019 8:52

Nenorocitii fara studii au acaparat puterea politica si acum si-o doresc aservita si pe cea judecatoreasca. Cat timp vor exista Latrina 3 si RTv precum si alte organe de presa manipulatoare pentru cei needucati vom vedea critici din partea celor care nu stiu sa scrie si nu inteleg ce citesc fata de procurori integri precum cei din articolul de mai sus. Da, s-a inversat scara valorilor, cei fara educatie ii critica pe cei care respecta legea. Protocoalele atat de hulite inca nu au fost declarate ilegale (doar neconstitutionale de un CCR aservit politic).Generalizarile gen "lasa ca stim noi ca voi toti sunteti corupti" vin din lipsa de respect fata de stat, cultivata cu desantare in ultimii ani de catre politicienii fara scrupule care doresc sa-si salveze propria piele de rigorile legii! Daca nu se schimba radical scena politica si nu vor veni oameni noi care sa-si asume ordinea in tara eu cred ca nu mai este de trait in Romania, cel putin o generatie!

>

in 30 Ianuarie 2019 8:53

Oarba cu cîntaru habar n-are că i l-au falsificat. Pînă nu va fi destructurată banda de tîlhari PSDALDEUDMR, votată la conducerea statului de o populație de proști, pînă atunci în România va domni fărdelegea, în folosul acelor spoliatori.

>

in 30 Ianuarie 2019 9:02

Adevarata rasturnare a valorilor in societate este faptul ca un procuror are salariu cat 15 salarii minime !!!!

>

in 30 Ianuarie 2019 9:03

Adevarata rasturnare a valorilor in societate este faptul ca un procuror are salariu cat 15 salarii minime !!!!

>

in 30 Ianuarie 2019 9:04

Adevarata rasturnare a valorilor in societate este faptul ca un procuror are salariu cat 15 salarii minime !!!!

>

in 30 Ianuarie 2019 9:26

De achitarile din instante nu se vorbeste,unde este profesionalismul procurorilor am ajuns tara procurorilor fac ce vreu si nu raspund pentru nimic distrug oameni veti familii mare rusine.

>

in 30 Ianuarie 2019 9:48

Ce vreti domnilor? Politia sa va prinda cat mai multi evazionisti,corupti,hoti, infractori intru-n cuvant iar voi sa le dati drumul? Ca asta faceti. De ce va plangeti atunci ca politistii nu sunt experimentati? Nu va dati seama ca s-au saturat si ei de asemenea practici si au devenit si ei toleranti? Sunt buni si ei ca voi!\r\n

>

in 30 Ianuarie 2019 9:50

Toti hotii si pomanagii au sarit la gatul procurorilor.Astazi nu mai e de vina cine fura,insala sau minte,e de vina cine il prinde.Si da,au dreptate,perceptele morale nu mai sunt la moda iar politia a ajuns o adunatura de ciobani !

>

in 30 Ianuarie 2019 10:23

Nu va ocupati de politica !si atunci veti fi apreciati si oameni vor avea incredere in voi !!! dar baiul este ca va intrat in singe politica si e greu sa fiti corecti !

>

in 30 Ianuarie 2019 10:30

Aloooo 8 si 52 ! tu nu vezi ca procurori nu pleaca in tarile civilizate? pentru ca aici nu pot trai ! nici jurnalisti de la cele doua televiziuni nu pleaca ! de ce ? fiindca sunt foarte scoliti ei stiu unde se pune virgule si cu ce litera incepe cuvintul PROST, mai stiu si ce culoare are zapada !

>

in 30 Ianuarie 2019 10:37

,,Rasturnarea valorilor in societate" ,,,mult Adevar Uitati-va la Mistrul INjustitiei , cum FAVORIZEAZA MARII INFRACTORI, desi acestia oricum sunt favorizati de magistrati, NU trebuia sa se dea LEGI False pentru LIBERTATEA LOR , NU MAI AVEM VALORI, fiecare uita pentru ce este pus sa faca , face ce vrea EL , urmarind doar interesele lui, INCALCAND LEGEA, unde este ,,valoarea in societate"a acelei judecatoare care a acordat un intreg sat unei persoane in BAZA UNOR ACTE FALSIFICATE???......O SA IA PENSIE DE 100 milioane pe luna PENTRU CE??? RUSINE...

>

in 30 Ianuarie 2019 11:24

Putin ai spus,ia mai mult.Acuma se aplica cine are spate,are parte,nu mai este cine are carte are parte.

>

in 30 Ianuarie 2019 11:28

Am auzit ca si Ciolos are un spate grozav'- Vulpea[stiti cine este ?Ardelean]Ati vazut cum se infing fostii,nu se lasa ,dau din coate.

>

in 30 Ianuarie 2019 12:04

Unele comentarii dezvăluie dependența dobîndită de cei slabi la minte față de ventilatoarele cu căcat cu 3 antene.

>

in 30 Ianuarie 2019 12:26

Daaa ...societatea s a intors cu susu’ n jos ....dar invers de cum ati vrea sa ne faceti sa credem d -voastra d -nule ex Prim Proc ..!! Nu v am vazut nici acuzator nici critic la adresa unor colegi care au tabarat in viata unor oameni si le-au distrus’o numai ca au avut suspiciuni rezonabile ..dar probe si fapte nu au existat ...Procurorul nu trebuie sa se foloseasca de putere aducand suferinta , nedreptate si pt a si satisface orgolii prsonale ..el trebuie sa fie profesionist , echidistant si sa si faca meseria respectand legea si cetateanul ...Ne am saturat de ,, magistrati ,, care confunda institutia cu mosia :(( \r\nNimeni nu va ingradeste sa faceti dreptate , dar o sa va ceara socoteala pentru abuzurile comise

>

in 30 Ianuarie 2019 12:32

Pt 12’04 ..Tare as vrea sa te ,, ventileze ,,nevinovat fiind ,un procuror si sa nu ai dreptul la aparare si nu ai cum aduce probe ca esti nevinovat fiinca nu ai comis vreo fapta de natura penala ..

>

in 30 Ianuarie 2019 12:41

Măi prostovane de la 12:32, în logica juridică și după lege probe aduce cel care acuză.

ala de la 12:32>

in 30 Ianuarie 2019 14:29

ii spalat complet pe creier de latrina3 si guita tv ca doar acolo se face justitie in direct de catre gadea ,radu tudor,stoicescu ,badea,ciutacu +invitatii lor de kkt gen bogdan chireac ,abraham ,ghita prin telefon din Serbia ,etc.Dreptul la aparare il ai din oficiu daca nu-ti permiti un avocat iar procurorii nu cred ca au treaba cu oamenii cinstiti si corecti care reprezinta majoritatea acestui popor.Pacat ca aceasta majoritate nu iese masiv la vot.

>

in 30 Ianuarie 2019 15:29

Resurse financiare mari cheltuite din contributia poporului pt un sistem ineficient care au succes numai la gainarii iar la marii corupti si cu prejudicii mari aduse tarii nu au nici o eficienta ....

>

in 30 Ianuarie 2019 16:11

Spalati pe creier suteti cei care aveti impresia ca le stiti pe toate ....dar nu ati trait voi sau cineva drag experiente dure umilitoare si nedrepte ..Cei care au trecut prin asa ceva cu nevinovatia in mana ,dar cu nebunia unui procuror in fata si a trebuit sa va ,, probati ,, nevinovatia in fata instantei ...Nu va doresc raul dar daca nu credeti s ar puteaa sa o patiti si voi si atunci sigur nu o sa i faceti pe toti latrine ..fara sa stiti la ce pist Tv se uita ...apropo urmaresc Tvr postul national ...

>

in 30 Ianuarie 2019 17:05

16:11, stai liniștit, că se știeee! că toți pesediștii se uită numa la TVR și umblă în blană de oaie.

>

in 30 Ianuarie 2019 18:00

Trista tara! Postacii antijustitie nu sunt numai prosti ca asta nici nu ar fi foarte grav, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, dar e foarte probabil sa fie nemernici direct interesati, platiti din subventiile generoase ale partidului stat care se intinde peste tara ca o boala contagioasa.

>

in 30 Ianuarie 2019 20:06

Hai sa solicitam sa dispara toate posturile Tv din tara sa ramana doar Tvr ...Vreti ????Ei nu e ok asa !!...atunci terminati cu care de ce post Tv este indobitocit :((( Toate telviziunile au calitatile si defectele lor ...nici una nu e perfecta ...si toti vor incerca sa ne distorsioneze gandirea .......Mai bine in parc cu bcicletele ...la aer curat ....:)

>

in 30 Ianuarie 2019 20:19

Domnule Crin Bologa, fratele matale cum a intrat in Compania de apa.....nu cumva esti aservit politic si santajat p[olitic de conducerea companiei de apa odata ce ti-a indeplinit ordinul de ati angaja fratele?...Sti ca directorul de la compania de apa e fanatic PDL-ist actual PNL-ist?....a, tu esti curat ca lacrima....gunoaielor

>

in 30 Ianuarie 2019 20:22

20:06, cum să nu e perfectă? antena 3 e cea mai perfectă!

>

in 30 Ianuarie 2019 20:38

Fratele procurorului are studii juridice făcute la Spiru Haret,Omu și-o luat examenele, licența,etc și din salariu și-o făcut o viloaca in dumbrava de doamne ferește

>

in 30 Ianuarie 2019 21:51

Acum ceva timp unii sefi de parchete afirmau ca protocoalele nu exista. Apoi, dupa ce realitatea i-a contrazis, au spus ca acestea sunt legale. Acum, dupa ce CCR a stabilit ca lucrurile stau fix invers, se declara ca ele sunt "in interesul cetateanului". Personal as astepta motivarea CCR ... ca sa nu fiu iar contrazis. Referitor la afirmatia ca fraudarea concursurilor nu consituie infractiune, arat ca Art.57 al.3 din Lg.188/99 prevede: " Concursul are la baza principiile competitiei deschise, transparentei, meritelor profesionale si competentei, precum si cel al egalitatii accesului la functiile publice pentru fiecare cetatean care indeplineste conditiile legale". Daca odata cu incalcarea regulamentului de concurs se incalca si prev de mai sus consecintele, indraznesc sa sustin, pot fi de natura penala. O seara buna tuturor!

>

in 30 Ianuarie 2019 22:12

Nerespectarea Art.57 al.3 din LEGEA 188/1999, Actualizata 2018, privind Statutul functionarilor publici, REpublicata, nu atrage sanctiuni penale.

>

in 30 Ianuarie 2019 22:38

Cum adică nu sunt polițiști pregătiți ? Aproape toți șefii din miliție sunt mari ingineri la baza... și in plus m-a au și experiența anterioară.

>

in 31 Ianuarie 2019 0:05

Da stați puțin!Sefii din procuratura s-au găsit sa vorbească de răsturnarea valorilor in societate!?????MIZERABILIIII

>

in 31 Ianuarie 2019 0:05

Da stați puțin!Sefii din procuratura s-au găsit sa vorbească de răsturnarea valorilor in societate!?????MIZERABILIIII

>

in 1 Februarie 2019 8:21

De ce va inflamati ?In prezentul articol a vorbit adjunctul si nu seful. Asta inseamna ca s-au restabilit valorile in societate . sa fim mai atenti la comentarii, sa avem incredere in profesionisti si sa-i sprijinim fie politisti fie magistrati . Sunt tineri cu pregatire temeinica si au ajuns greu in functiile inalte . Eu am incredere in justitie, Ministrul este APOLITIC profesor universitar si a pregatit tineri competenti sa avem incredere in tineri .

>

in 4 Februarie 2019 1:02

Felicitari. Da pana acuma de ce nu sa zis nimic.. Aaa acuma s-a schimbat șefu. Ca politic, ca politie fără experienta, ca examene măsluite. Pai dacă știi fa treaba ca doar de aia ai salariul care îl ai. Tare ma tem ca nu ai timp. E programul scurt pana la 4. bine ca ești tare tu.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.