SondajRSS Feed

Sefii de institutii publice din Salaj isi depasesc conditia profesiei de baza prin pricepere si caracter... politic

4 Aprilie 2018

Majoritatea institutiilor publice din Salaj sunt conduse de directori sustinuti politic. Este modul în care politica a pus stapânire pe serviciile din judet. Asa se face ca majoritatea institutiilor deconcentrate din Salaj, care tin de ministere si nu ar trebui sa se subordoneze politic, ci sa faca administratie pura in judet, pe baza de profesionalism, sunt în mâinile PSD-istilor. 

Printre sefii institutiilor, cativa directori cu alta culoare politica au rezistat doar pentru ca au reusit sa ocupe functia prin concurs si e greu sa fie înlocuiti.
Sunt si multi directori de deconcentrate din judet care au facut jocurile tuturor partidelor politice, un fel de migratie din interes, doar ca sa ramâna în functie. Oricum, caracatita politica din deconcentrate este cât se poate de puternica.
Sa vedem insa ce specialisti a gasit politica pentru administrare in judetul nostru. Daca pe unii i-a nimerit dupa profesie, multi sunt practic "calificati" la locul de munca, daca sunt, pentru ca, asa cum spuneam, modul lor de raportare la politica e mai important decat priceperea.

Un politolog, un informatician si un om
de marketing la sefia Casei de Pensii

Casa Judeteana de Pensii a fost condusa in ultimii sapte ani de catre Filonas Chis si Linciniu Pop, cel din urma fiind schimbat luna trecuta cu Marius Ilie Stanciu.
Filonas Chis, PSD-ist care fost inclusiv prefect, este de profesie, la baza, politolog, absolvind in 1984 Academia de Stiinte social-politice Bucuresti, specializarea stiinte politico-economice. Chis a fost director in perioada 2010 – 2015.
Liciniu Pop este specializat in informatica. Si el membru PSD, a fost schimbat din functie luna trecuta, locul sau fiind luat de Marius Ilie Stanciu, care a absolvit facultatea de marketing. Si Stanciu este un tanar de perspectiva al PSD.

Inspectoratul Scolar are in conducere
si un inginer numit politic de UDMR

Inspectoratul Scolar Judetean Salaj este un caz aparte si special în Salaj. Conducerea ISJ Salaj este cu totul angrenata în politica.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean Salaj este acum Maria Pop, sotia presedintelui PSD Zalau, adica a senatorului Gheorghe Pop. Iar adjunctii fac si ei parte din familia politica PSD-UDMR aflata la conducerea judetului. Inspectorul acolar general adjunt Dari Toma este membru al UDMR Salaj, fiind si consilier judetean din partea UDMR, în timp ce Mioara Gudea este sustinuta politic de ALDE.
Dari Toma este de profesie inginer, insa a reusit sa intre in invatamant, iar apoi s-a specializat la locul de munca, astfel ca in ultimii ani are peste 10 diplome de la diferite cursuri pe care le-a urmat.

Directorul de la Sport si Tineret, sustinut
de UNPR, are diploma in dezvoltarea afacerilor

Adrian Farcas a fost sustinut politic de catre UNPR in anul 2010 pentru a ajunge director la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj. Tanar de perspectiva, Adrian a tot migrat apoi pe la partidele aflate la putere; a ajuns la PDL, iar acum este su

Sefii de institutii publice din Salaj  isi depasesc conditia profesiei de baza  prin pricepere si caracter... politic
stinut de PSD. Adrian Farcas este la baza economist, specializat in dezvoltarea firmelor. A urmat studiile Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Managementul Firmelor, dar are si un master in managementul dezvoltarii afacerilor.

Liviu Balint, fost sef peste Ambulanta,
este specializat in mai multe domenii

Deputatul Liviu Balint, ajuns in Camera Deputatilor pe listele PMP si migrat ulterior la PSD, are trei specializari: administratie publica, comunicare si relatii publice si drept, la Universitatea Vasile Goldis si la Universitatea Ecologica. A fost manager la Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj numit politic de Gabriel Oprea, liderul UNPR. Balint este acum memru in Comisia de Sanatate Publica din Camera Deputatilor.

La sefia Politiei il avem pe inginerul
Aurel Stirb, recrutat din sursa externa

inspectoratul Judetean de Politie Salaj a ramas in grija lui Aurel Miron Stirb, dupa pensionarea profesionistilor Ovidiu Dosa si Iosif Ghirca. Miron Stirb a fost luna trecuta delegat pentru inca sase luni ca sef interimar la IPJ Salaj.
Miron Stirb nu a terminat nici o forma de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A fost incadrat in politie din sursa externa, el fiind absolvent al Facultatii de Stiinta si Ingineria Metalelor.

Directia pentru Cultura este condusa
de inginerul metalurgist Doina Cocis

Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Salaj, care se ocupa de activitati culturale si de protectia monumentelor istorice, este condusa din anul 2010 de catre Doina Cocis. Sefa de la cultura a fost sustinuta in trecut de PNL si de PDL, fiind numita in timpul Guvernului Emil Boc (PDL). Cocis este sustinuta acum de PSD, dupa cum spuneu in urma cu doi ani chiar liderii PNL Salaj, cei care au pus-o in functie.
Directoarea de la Directia de Cultura este de profesie inginer metalurgist. Doina Cocis ne-a trimis chiar ieri CV-ul, pentru o informare corecta a cititorilor. Reiese din acest CV ca a urmat timp de 15 ani Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, intre anii 1985 si 2000. A facut multe studii si dupa ce a ajuns sefa la Cultura, in perioada 2010 – 2014.

Sefi care si-au dedicat viata profesiei

Sunt insa in Salaj si sefi cu cariera in domeniul in care au ales sa studieze initial, semn ca si-au dedicat viata profesiei.
Conducerea Directiei Sanitare Veterinare are in functie un medic veterinar, pe Mircea Martin. Si Ligia Marincas, de la Directia de Sanatate Publica, este doctor. La fel cum Sergiu Panie, fostul sef de la Cadastru, are licenta in geodezie la Universitatea Bucuresti.

Vizualizari 4367
Comentarii articol

>

in 4 Aprilie 2018 1:02

FELICITARI LIVIU BALINT AVEM NEVOIE DE OAMENI SCOLITI IN FRUNTE

>

in 4 Aprilie 2018 2:01

Tot felul de ageamii pusi in functii nu ca s-ar pricepe la ceva ci numiti pe stilul pilelor. Habar n-au de principiile elementare ale management-ului. Nici nu le trebuie asa ceva din moment ce au spatele asigurat.N-are cum sa mearga tara bine cu incompetentii la conducere.Daca zic partidul care susine incompetenta si talharii o sa spuneti ca sunt subiectiv.

>

in 4 Aprilie 2018 6:17

Ce ai pus poza lui maimuțoiul astacare e in analfabet care a facut facultatea particulara la baia mare unde fac toti prostii fara bac.

>

in 4 Aprilie 2018 7:45

NISTE TALHARI DE MESERIE PROFITORI

>

in 4 Aprilie 2018 8:37

Boala acuta este la Inspectoratul Scolar Judetean, unde o avem pe agramata senatoreasa pesedista cu echipa de politruci, Pop Lucy! Ce manager, ce manager...! Si nu stim de ce, dar le mai si maresc salariile! Vai de lume!

>

in 4 Aprilie 2018 9:14

Cat am putut rade cand l-ai trecut pe Sergiu Panie la profesionisti. Asta e membru de baza la PSD .

>

in 4 Aprilie 2018 9:20

La Casa de Pensii, este spectacol de directorii numiti politic care nu au NIMIC comun cu ce se face acolo unde se hotareste soarta oamenilor.\r\nEu critic autorul articolului ca l-a uitat pe DUMITRU BOJAN, fost director numit de PDL, el are meserie de PORCAR,este ceva veterinar sau zootehnist care a dat feliment peste tot pe unde a trecut, chiar si in afacerea personala,IMI ESTE SCIRBA DOMNILOR!!!!!!!

>

in 4 Aprilie 2018 9:46

Deputatul Comă (de nimeni ales) este cel mai valabil.

>

in 4 Aprilie 2018 9:54

Liviu Balint, fost sef peste Ambulanta, \r\neste specializat in mai multe domenii ... Domeniul lui preferat este desfacerea cu amănuntul a lebeniței ... Como , te iubim , căcat ine nu găsim ...\r\n

Furt intelectual>

in 4 Aprilie 2018 10:07

Sunt pline institutiile de stat din Sarac Judet de ABSOLVENTI EMINENTI de Spiru ,Goldis,Ecologica,care iau bani multi pentru munca putina.PSD promoveaza si tine in functii astfel de oameni slab pregatiti,slugarnici,pilosi,dar puternic sustinuti politic.

>

in 4 Aprilie 2018 10:27

Filonas Chis politolog?oare stie aceasta fiinta ce este aceasta?el este palmas de meserie dar a facut Stefan Gheorghiu ,dar minte tot nu are,cred ca are doar mindrie in el,altceva nu,vai de Romania cine a ajuns la conducere,toti nescolatii ori cu Goldis,Cantemir sau Spiru H

>

in 4 Aprilie 2018 10:29

sau Stefan Gheorghiu

>

in 4 Aprilie 2018 11:47

Noroc ca s-a facut spiru la Zalau,altfel erau numiti dupa media se la bac!Ce zic aia de primesc ordine de la analfabetii cu spiru ce n-au habar de o sesiune grea,licenta la stat,4 ani de coate rupte in facultate? Sper ca-s destepti si nu aud ce zic spristii!

>

in 4 Aprilie 2018 11:53

Como s-a nascut sef la salvare ? Ce a facut pana la 40 de ani? A studiat ? In piete ? Toti salajenii sunt prosti ?

Directorul de la sport>

in 4 Aprilie 2018 12:20

Farcas de la Sport este cel mai bine imbracat dintre toti directorii din Salaj

>

in 4 Aprilie 2018 14:27

Como este foarte pregatit, oricine orice ati zice

>

in 4 Aprilie 2018 14:47

como are studii in comunicare cica

>

in 4 Aprilie 2018 14:51

Cea mai tare e aia de la cultura ,a facut facultate 15 ani ,nimeni ca ea !Eu sa fiu ca ea m-as ascunde in padure !

>

in 4 Aprilie 2018 15:06

BALINT ASTA E UN DEZASTRU PT SALAJ NICI NNUI POMENITI NUMELE E NIMENI CUM DRACU A AJUNS ACOLO SUS ASA SI V A PICA

>

in 4 Aprilie 2018 15:17

como are sigura calitate de informator,si pe baza aleia a facut Spiru Hartet pe bani;RUSINEA SALAJULUI !!!!!!!!!!!!!

>

in 4 Aprilie 2018 15:31

Deci aia de la cultura a facut 15 ani facultatea????? saraca de ea nu stia lumea de unde are atatea ifose?> de aici i se trage.

>

in 4 Aprilie 2018 15:54

Poza unui bou trist

>

in 4 Aprilie 2018 16:12

voma de pe pula.

>

in 4 Aprilie 2018 16:29

Asta e susținut de PSD Salaj? Usr Salaj ce spune de acest manelist cu apucături de rom?

>

in 4 Aprilie 2018 17:44

Pe asta l a dat Balanean afara si coma l a facut director.un arogant si un prost .rupt in coate si un alcoolist notoriu.face naveta cu masina institutiei si isi poarta nevasta la cumparaturi .

>

in 4 Aprilie 2018 18:49

cea mai TARE DIN PARCARE-directoarea de la lic. agricol simleu.rusine psd.

>

in 4 Aprilie 2018 19:30

cum ?acolo unde si a facut studiile Ciolos?la liceul agricol este bun si un director slab pregatit deoarece la aceste licee sunt si elevii cei mai slabi,nu i asa?cunoastem si noi cine invata acolo

2% Easy Loan Offer>

in 10 Aprilie 2018 19:17

\r\nDo You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com \r\n\r\nPlease Fill the Application Form Below:\r\n- Complete Name:\r\n- Loan Amount Needed:\r\n- Loan Duration:\r\n- Purpose Of Loan:\r\n- City / Country:\r\n- Telephone:\r\n- How Did You Hear About Us:\r\n\r\nIf You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com

>

in 16 Aprilie 2018 20:02

Târziu s-au inplinit blestemele!!!Dumnezeu sa te odihnesca dar nu sa te ierte

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.