Sediul Primăriei Bobota, unul dintre cele mai moderne din judeţ

0
787

După ce a avut ani de zile un sediu improvizat într-o clădire cu blocuri ANL, administraţia locală din Bobota, condusă de primarul Mugurel Moraviţ, şi-a luat revanşa şi a construit, în mai puţin de doi ani, unul din cele mai moderne sedii de primărie din judeţ.

După ce clădirea care a slujit ca sediu de primărie în Bobota, în perioda interbelică, s-a degradat, astfel încât nu a mai putut fi utilizată după Revoluţie, administraţia locală din Bobota a fost nevoită să funcţioneze, vreme de mai mulţi ani, într-un sediu improvizat, la parterul unui bloc ANL, din centrul localităţii.

Asta până în vara anului 2018, când primarul Mugurel Moraviţ şi-a luat inima în dinţi şi, chiar dacă proiectul era unul de anvergură şi de o valoare considerabilă, a demarat lucrările la un nou sediu de primărie, situat în imediat apropiere a celui improvizat.

Cu fonduri de bugetul local, dar şi cu sprijin financiar din partea administraţiei judeţene, noua primărie s-a construit în ritm accelerat, astfel încât, în luna decembrie a anului 2019, personalul primăriei s-a mutat „în casă nouă”, într-unul din cele mai moderne sedii de primărie de comună din judeţ.

Este vorba de o clădire cu un design modern, atât în exterior, cât şi la interior, unde există spaţii generoase pentru birouri dar şi pentru cei care vin cu diverse probleme la primărie, pereţi despărţitori din sticlă şi toate dotările necesare. Clădirea a fost concepută de o firmă de arhitectură din Zalău, proiectantul fiind, de altfel, originar din Derşida, potrivit primarului comunei.

„Am construit sediul în doar un an şi nouă luni. Practic, după Revoluţie, comuna nu avut un sediu de primărie, până la acesta. E vorba de o clădire modernă, cu două nivele şi o suprafaţă de 450 de metri pătraţi pe nivel”, precizează Mugurel Moraviţ.

Noul sediul al primăriei Bobota, în valoare de 2,1 milioane de lei, este doar una din investiţiile realizate în actual mandat de echipa condusă de Mugurel Moraviţ. Valoarea totală a investiţiilor realizate în Bobota în ultimii patru ani se apropie de 18 milioane de lei.      

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here