Secretarul Stelian Potrovita a fost evaluat „ca la Oradea”. Si este foarte bun!

0
3

Treaba facuta cu copy-paste la Primaria Zalau

La numai cateva zile de cand sefii institutiilor deconcentrate au fost mustrati de reprezentantii Institutiei Prefectului Salaj ca au dat copy-paste la planul de actiuni de anul trecut, a venit randul angajatilor Primariei Zalau sa fie prinsi cu furatul de la colegii din Primaria Oradea.
Performantele profesionale pe anul 2012 ale secretarului municipiului, Stelian Potrovita, au fost evaluate de catre o comisie, insa in baza unor criterii folosite la evaluarea performantelor secretarului Primariei Oradea. Cel putin asa reiese din proiectul de hotarare postat pe site-ul Primariei Zalau, unde angajatii institutiei au aratat tuturor ca nu sunt in stare sa intocmeasca singuri un proiect de hotarare si ca le copiaza de la vecini. Pe langa proiectul de hotarare cu antetul Primariei Zalau si al raportului de specialitate, ne este dat sa vedem un proiect de hotarare cu antetul Primariei Oradea, semnat de membri comisiei oradene. Criteriile de evaluare stabilite pentru secretarul oradean sunt identice cu cele ale secretarului zalauan, care a obtinut de altfel calificativul „foarte bine”, la fel ca omologul sau.
Gafa angajatilor din Primaria Zalau a fost taxata in cadrul sedintei consilierilor locali de ieri. Consilierul PDL Adrian Margin a intrebat in momentul supunerii la vot a proiectului de hotarare „privind evaluarea performantelor profesionale ale secretarului municipiului Zalau” daca acesta intentoneaza sa se mute la Oradea. „Domnule secretar, am vrea si noi, de curiozitate, sa stim daca intentionati sa va mutati la Oradea? Nu de alta, dar din proiectul de hotararea asta reiese. Ca ati fost evaluat ca la Primaria Oradea si ne gandeam ca poate vreti sa va mutati”, a intervenit ironic consilierul opozitiei din Consiliul Local.
Stelian Potrovita s-a aratat oarecum deranjat de aceasta greseala, insa atata timp cat proiectul de hotarare a fost adoptat fara probleme, inseamna ca merita calificativul primit. Potrivit raportului de activitate intocmit chiar de secretarul Potrovita, acesta si-a indeplinit atributiile de serviciu. Ba chiar a performat in unele situatii. A asigurat organizarea sedintelor Consiliului Local cu sprijinul colegilor, a avizat si contrasemnat un numar de 264 de proiecte de hotarari in cele 12 sedinte de Consiliu Local, a asigurat desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale, a referendumului si a alegerilor parlamentare. „Activitatea pe care o desfasoara DAPL este foarte complexa, cu implicatii asupra tuturor celorlalte departamente din structura functionala a primariei. Apreciez ca aceasta activitate s-a desfasurat in cele mai bune conditii, atat din punct de vedere al relatiilor profesionale, cat si din punct de vedere al relatiilor interumane. In ce priveste activitatea de stare civila, aceasta s-a desfasurat in conditii foarte bune, chiar daca numarul de acte de stare civila sunt intocmite in municipiul Zalau (cca 25 la suta din judetul Salaj)”, se auto-evalueaza Stelian Potrovita in raport.

Primarul spune ca angajatii „doar s-au inspirat”
Radu Capilnasiu, edilul Zalaului, a incercat sa salveze situatia si sustine ca evaluarea secretarului a fost facuta de angajatii serviciului juridic, care „s-au inspirat” doar din proiectul de hotarare al Primariei Oradea, pe care l-au publicat din greseala pe site-ul Primariei Zalau. „Colegii de la juridic au postat din greseala actul de la Oradea. Probabil au vrut sa vada cum a fost intocmit acolo. S-au inspirat doar, pentru ca la proiectul nostru de hotarare apare raportul de specialitate si cel de evaluare intocmit la Zalau. Evaluarea activitatii secretarului a fost facuta de colegii din Primarie, nu de secretar insusi”, a precizat pentru Graiul Salajului primarul Capilnasiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here