Sebastian Ghirean si Denisa Pascalau, pe podium la Nationalele de lupte libere

0
0

Cei doi sportivi de la CSS Zalau au avut cele mai bune prestatii din rândul sportivilor salajeni prezenti la competitia de la Onesti. Primul a reusit sa cucereasca medalia de argint la categoria de greutate 85 de kilograme, în timp ce Denisa a obtinut locul 3 la categoria 72 de kilograme

rn

La începutul lunii octombrie, luptatorii de la CSS Zalau au impresionat la faza zonala a Campionatului National la juniori III si IV si nu mai putin de 11 sportivi au obtinut calificarea la faza finala ce a avut loc la Onesti, la începutul acestei luni.
Astfel, în perioada 1 – 4 noiembrie a avut loc finala Campioantului National la juniori mici, 12 – 13 ani, respectiv 14 – 15 ani. Meciurile au avut loc în Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” din Onesti. Peste 700 de sportivi au participat la faza finala, la cele trei probe de concurs din cadrul competitiei, lupte libere, lupte greco-romane si lupte feminine.
Din cei 11 sportivi de la CSS Zalau, calificati la faza finala, doar 10 au putut face deplasarea, din cauza accidentarii unei sportive. Astfel, lotul deplasat de clubul salajean a fost format din noua baieti si o singura fata. Lotul deplasat de antrenorii Gheorghe Panc, Ioan Calian si Ioan Pantea a fost format atât din sportivi de la sectia din Zalau, cât si de la cea din Sîg.
Din lotul deplasat de zalauani, cele mai bune rezultate au fost reusite de Sebastian Ghirean si de Denisa Pascalau. Cei doi sportivi pregatiti de Gheorghe Panc si Ioan Pantea au reusit sa obtina medaliile de argint, respectiv bronz în cadrul categoriilor 85 de kilograme la juniori IV, respectiv 72 de kilograme la juniori III. Aproape ce cucerirea unei medalii a fost si Paul Purcaras.
În meciul pentru medalia de bronz, Purcaras avea avantaj de trei puncte cu 30 de secunde ramase pâna la final, însa adversarul l-a surprins cu o actiune de patru puncte si salajeanul a pierdut cu 6 – 7, ratând astfel posibilitatea cucerii unei medalii.
“11 sportivi s-au calificat la faza finala, dar o fata s-a îmbolnavit si nu a putut participa si au ramas 9 baieti si o fata. Se putea si mai bine. L-am avut si pe Paul Purcaras care putea obtine o medalie, putea si el sa obtina medalia de bronz. Dar, asta este”, ne-a transmis Ioan Pantea.
De remarcat este faptul ca Denisa Pascalau vine de la sectie de lupte libere a celor de la CSS Zalau din Sîg. De altfel, tânara luptatoare ne-a obisnuit în ultima perioada cu rezultate bune obtinute la competitiile pe la care a participat. Celalalt medaliat de la CSS Zalau la Nationalele de la Onesti vine de la sectia din Zalau si este si el într-o crestere de forma.
Ceilalti sportivi calificati la faza finala au fost Ionut Chiorean (26 kg), George Prodan (26), Sorin Ardelean (72 kg), Vlad Sîrca (62 kg), Emil Moldovna (48 kg), Paul Purcaras (68 kg), Adalin Tarba (60 kg) si Bogdan Lazar (75 kg).
Urmatoarea competitie va avea loc la începutul lunii viitoare, Cupa României la cadeti si pe urma o etapa pe echipe si Cupa României la juniori.

rn

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here