SondajRSS Feed

Imobil ajuns in stadiul de “fantomă” in centrul istoric al municipiului

Se vinde clădirea istorică din centrul Zalăului, care a găzduit
in trecut Librăriile Sălajului

17 Septembrie 2015

Una dintre puţinele clădiri istorice din centrul Zalăului este scoasă de mai bine de două săptămâni la vânzare. Este vorba de fosta clădire care găzduia “Librăriile Sălajului” înainte de 1989, situată peste drum de fostul Hotel Carpaţi (astăzi sediul pentru PNL, PNŢCD, UDMR şi Direcţia de Sănătate Publică) şi lipită de sediul Medicinei Legale, al Tineretului Naţional Liberal şi al Bibliotecii Judeţene. Am contactat administratorul firmei, care nu a vrut însă să ne vorbească despre clădire. 

Povestea clădirii am aflat-o în cele din urmă de la Radu Nistorescu, administratorul public al Primăriei Zalău. “Acolo era sediul Librăriilor Sălajului. După 1989 a fost privatizată şi apoi vândută din nou. S-a încercat şi o finanţare europeană pentru reabilitare, dar undeva s-a întrerupt”, ne-a spus Nistorescu.
Datele aflate pe panoul din faţa clădirii spun că acolo trebuia să se amenajeze un centru de afaceri ce va purta denumirea de “Smart Business Center”. Beneficiarul proiectului era firma S.C. Sim Consulting S.R.L., firmă administrată de Sonia Crecan. Valoarea toală a proiectului de amenajare

Se vinde clădirea istorică din centrul Zalăului, care a găzduit <br> in trecut Librăriile Sălajului
era de 3.880.667 de lei, din care 1.661.755 de lei era contribuţia Uniunii Europene, 196.200 de lei era contribuţia Guvernului României, iar 796.266 de lei era contribuţia beneficiarului. Data începeri proiectului a fost 13 noiembrie 2010, iar data de finalizare trebuia să fie 12 aprilie 2014. Proiectul însă nu s-a putut termina, după cum ne-a spus Radu Nistorescu, administratorul public al Primăriei Zalău.
Clădirea este acum o ruină în centrul Zalăului. Geamurile, unde mai există, sunt sparte, iar în alte părţi geamurile au fost date jos, înlocuite cu cartoane, bucăţi de cherestea sau gratii de fier. Singura modificare asupra clădirii care este vizibilă cu ochiul liber este acoperişul, care s-a schimbat în timpul reabilitării. Clădirea este acum pata neagră a zonei centrale, unde se regăsesc Clădirea Transilvania, sediul Bibliotecii Judeţene Ioniţă Scipione Bădescu şi Biserica Reformată.

Vizualizari 2516
Comentarii articol (3)

RsPsLHNoTXWiqbWqnCG>

in 16 Mai 2016 2:16

nuSKje Im obliged for the blog.Much thanks again. Keep writing.

iOvbEtSWXa>

in 5 Iulie 2016 16:44

hjotpn If you ever want to take some of the load off, I ad love to write some content for your blog in exchange for

ocmpEPvStrDwEN>

in 20 Septembrie 2017 9:56

4F2eet Impressive how pleasurable it is to read this blog.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.