SondajRSS Feed

Se reabiliteaza in sfarsit si urata Cladire albastra din centrul Zalaului

13 Martie 2018

Inca nu se stie daca va ramane tot sediul PSD, se va face sala de cununii, cum a promis Ionel Ciunt, sau zalauanii vor alege destinatia utilizari imobilului

Cladirea in care isi are sediul PSD Salaj si in care au birouri cei doi parlamentari salajeni ai PSD se modernizeaza. Traficul pietonal este deja restrictionat pe strada Unirii. Tot ce putem spera este sa se lucreze de calitate. Era si pacat de cladirea de patrimoniu. Pur si simpli se dezintegra; cadeau bucati in capul trecatorului.
"Cum tot centrul Zalaului dinspre hala agroalimentara se modernizeaza, era rusinos ca numai cladirea in care se afla sediul PSD sa ramana in paragina. Cu aprobarea Consiliului local municipal investim din bugetul local 1.500.000 de lei pentru reabilitarea si modernizarea cladirii de pe strada Unirii nr.15. Lucrarile incep de la acoperis, fima care executa lucrarea este SC Stacon SRL", ne spune viceprimarul Teodor Balajel.
Modernizarea, in linii mari, inseamna lucrari de constructie, instalatii electrice noi, instalatii sanitare de canalizare, instalatii termice si de ventilatie etc.
Primarul Ionel Ciunt promitea inca de acum doi ani ca aici va fi un sediu frumos amenajat, pentru cununii, dar lucrurile nu mai sunt tocmai clare acum.
Cum PSD ocupa la ora actuala cladirea, deputatul Iuliu Nosa spune ca va cere primariei alt sediu pentru biroul sau parlamentar, pentru a se muta pe timpul modernizarii cladirii. Dar nici nu stie inca daca sediul PSD va mai fi in aceasta cladire.
Viceprimarul Balajel nu stie nici el inca destinatia cladirii dupa modernizare. "S-ar putea sa facem o sala de cununii, s-ar putea sa aiba alta destinatie, vom face o dezbatere cu cetatenii si, in functie de optiunile lor, vom stabili de

Se reabiliteaza in sfarsit si urata Cladire albastra  din centrul Zalaului
stinatia", spune Balajel.

Prioritate... foarte veche

Modernizarea Cladirii albastre a fost pe lista de proiecte a autoritatilor inca din 2012. Pe atunci era primar Radu Capilnasiu. Apoi totul a intrat sub tacere, pana in 2016, cand tot Radu Capilnasiu invita zalauanii la o dezbatere publica pentru a gasi cea mai buna destinatie pe care ar putea-o avea aceasta cladire de patrimoniu. Conducerea primariei s-a schimbat la alegerille locale din vara lui 2016 si Capilnasiu n-a mai apucat sa-si vada visul implinit. Tentative de reabilitare a avut apoi si Ionel Ciunt, dupa ce a fost ales prim-edil al municipiului. A facut doua licitatii pentru intocmirea documentatiei de reabilitare a cladirii, insa nici o firma nu s-a prezentat cu oferta la licitatie.

Era odata sediul Primariei

Cunoscut sub denumirea de Cladirea albastra, imoblilul de pe strada Unirii nr. 15 a fost construit ia sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. A fost sediu al Primariei orasului Zalau pana dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial.
In perioada comunista a fost sediu al mai multor unitati, cu precadere din comert (Uniunea judeteana a cooperativelor de consum, Alcom, Comert industrial etc). Dupa 1990, gazduieste sedii ale mai multor partide politice sau birouri parlamentare.

Vizualizari 899
Comentarii articol

>

in 13 Martie 2018 1:09

Liviu Balint si Raluca Gireada zice ca ar fi oportun sa ramana tot sediu PSD

>

in 13 Martie 2018 6:46

oare nu l renoveaza si pe Pop Gheorghe odata cu imobilul?

>

in 13 Martie 2018 7:32

Psd isi renoveaza sediul din bani publici.

>

in 13 Martie 2018 8:33

Spitalul vechi e cotet infect.\r\nIn loc sa se renoveze spitalul, pt ca e necesar tuturor, se renoveaza cuibul rosu.

>

in 13 Martie 2018 9:19

Bravo.Nu se stie be dreak.Va ramane sediu pesede.Poate va fi si sala de nunti.Da'numai o data.La nunta lu'mosu'cu printesa.Daca n-or face-o in Brazilia.

>

in 13 Martie 2018 9:38

Prima masura care trebuie realizata este dublarea gratiilor la geamuri pentru orice situatie aparuta.

>

in 13 Martie 2018 10:04

Daca nu zboara de la guvernare pana se finalizeaza lucrarile (cale lunga) intrebare intrebatoare cine ramana in sediu?Restul cu sala de nunti e cancan!

>

in 13 Martie 2018 10:07

Mai bine sa pice cladirea pe comunistii aia, sa fie si ciuntu la o bere cu baietii

>

in 13 Martie 2018 13:30

USR ,USR,USR ,USR-Victorie!

>

in 13 Martie 2018 13:40

\r\nUSR ,USR,USR ,USR-Victorie!USR Salvează tara!USR USR USR forța țării!

>

in 13 Martie 2018 16:02

Como cand mai faci discoteca la Cehu? Ce fain era aiaiaiai

>

in 13 Martie 2018 22:15

Oare valea Zalaului nu o vede nimeni nici Agentia de Mediu nici Garda de Mediu nu au nici un interes .....frumos si curat oras avem ....! Mult succes domnilor alesi ai municipiului , ce sa mai spunem de curatatul copacilor , care sunt mai inalti decat blocurile si nu avem lumina naturala desi avem cereri de peste un an depuse asteptam ...dar cred ca nici nu stim ce asteptam ....

Selectam moderatori de anunturi>

in 13 Martie 2018 22:38

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.