Se prelungeşte termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior

0
90


Măsura rambursării de TVA cu control ulterior se extinde până la 25 ianuarie 2021, iar termenul până la care contribuabilii pot amâna plata taxelor fără să suporte penalităţi e prelungit, de asemenea, până în 25 decembrie, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

“Vom permite până la 25 de­cembrie să nu existe penalităţi pentru cei care nu reuşesc să plătească la timp, avem şi eşalonări pe următorul an, dar amânăm şi aceste penalităţi. Şi, în plus, extindem extindem rambursarea TVA cu control ulterior până în 25 ianuarie şi reducem do­bânda zil­ni­că pentru întârzieri cu 50%. Vom face lucrurile mai flexibile pentru oameni şi companii“, a spus ministrul.

Plata şomajului tehnic va fi si ea prelungită.

„Şocul a lovit asimetric companiile, iar unele domenii, precum HoReCa, au fost lovite mai puternic. Am luat măsuri specifice pen­tru HoReCa: să nu plă­teas­că impozit în 2020 şi pentru autorităţile locale am dispus să reducă taxe la clădiri. IMM Invest a fost un program prin care 20.000 de companii au accesat credite, iar HoReCa este între locul 3-4, depinde de judeţ. Am dat şomaj tehnic, chiar şi-n starea de alertă, şi se lungeşte până la finalul anului“, a afirmat Florin Cîţu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here