Se ieftineste electricitatea. Tarife mai mici cu 1,89%

1
166

Veste buna pentru salajeni, dar nu numai. Factura la electricitate va fi mai mica.

Tarifele reglementate la energie electrica vor scadea in medie cu 1,89% de la 1 iulie, urmand ca anul viitor piata sa fie complet liberalizata.
Hotararea de micșorare a tarifelor pentru clientii casnici a fost luata luni, 29 iunie, in sedinta Comitetului de reglementare al ANRE, transmite Agerpres. Noile tarife se vor aplica in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de catre furnizorii de ultima instanta: CEZ Vanzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie Romania, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie Romania, Tinmar Energy.

Conform ANRE, de la 1 ianuarie 2021 piata va fi fie complet liberalizata

„Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, tarifele reglementate aplicate de catre furnizorii de ultima instanta obligati (care asigura 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienti casnici pentru care se aplica tarife reglementate) au scazut in medie cu 1,89%”, potrivit comunicatului.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2021 piata de energie electrica se liberalizeaza complet, furnizarea energiei electrice urmand a se realiza in regim concurential inclusiv pentru categoria clientilor casnici care beneficiaza in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Fiecare client casnic va trebui sa isi aleaga un furnizor in functie de nevoile specifice si de ofertele concurentiale puse la dispozitie de catre acestia.

ANRE vine in spijinul populatiei printr-o aplicatie web denumita „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, disponibila pe pagina proprie de internet.
Aplicatia are ca scop compararea preturilor de furnizare si a conditiilor oferite de furnizorii de energie electrica, inainte de a alege un anume furnizor sau o anume oferta-tip.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.