SondajRSS Feed

 

Se fac exproprieri pentru continuarea Centurii Zalaului

16 Mai 2019

Municipalitatea renunta si ea la o parte din terenul forestier

Primaria Zalau face demersuri pentru exproprierea terenurilor necesare implementarii proiectului Centura ocolitoare a Zalaului tronson 2.
La data de 24 aprilie, Primaria Zalau a facut un anunt pentru proprietarii de imobile extravilane din parcelele BALASZI, ZSAKBERCZ PALKERT, ALMAKUT, COASTA BERCZ, ca pentru reactualizarea studiului tehnic, întocmirea proiectului tehnic si detalii de executie pentru "Varianta de ocolire a Municipiului Zalau, etapa 2, intre DN 1F km 76+625 - DJ 191C", solicita tuturor persoanelor care detin in proprietate terenuri in zona limitrofa padurii si zona numita "La Antal" din
parcelele mai sus amintite sa se prezinte la sediul Primariei Municipiului Zalau, Biroul Cadastru – camera 8, cu documentele de proprietate pe care le detin, în vederea identificarii tuturor proprietarilor ce vor fi despagubiti pentru imobilele expropriate. Prin aceste documentatii se va stabili si coridorul de expropriere pentru lucrarile de utilitate publica de interes national ce se vor realiza si care vor fi urmate de declansarea procedurilor de expropriere.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, spune ca Primaria lucreaza inca la identificarea tuturor proprietarilor care detin terenuri pe traseul centurii ocolitoare in vederea exproprierii. O parte din proprietari au fost identificati, iar o parte inca este necesar sa fie identificati.
In sedinta extraordinara de marti, 12 martie, a Consiliului Municipal Zalau, consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare privind scoaterea definitiva din fondul forestier proprietatea publica a Municipiului Zalau a suprafetei de 123.690 metri patrati, pentru realizarea obiectivului de interes national Varianta Ocolitoare a Municipiului Zalau.
Potrivit referatului intocmit de ing. Stan Vasile, seful Ocolului Silvic Stejarul, in baza solicitarii CNAIR, DRDP Cluj, inregistrata la 6 martie, in vederea realizarii Obiectivul de invetitii Varianta Ocolitoare a Municipiului Zalau, etapa 2 intre DN1F – DJ 191C, se solicita defrisarea suprafetei de 123.690 metri patrati de fond forestier proprietatea Municipiului Zalau.
"Analizand solicitarea CNAIR, DRDP Cluj, am constat ca aceasta se incadreaza in prevederile Codului Silvic, fiind posibila diminuarea fondului forestier, fara compensare. Lucrarea se incadreaza in categoria obiectivelor de interes national, fiind cuprinsa in M

Se fac exproprieri pentru continuarea Centurii Zalaului
asterplanul General de Transport al Romaniei, aprobat prin HG 666/2016. Varianta Ocolitoare a Zalaului etapa 2 se regaseste in aneza HG publicata in Monitorul Oficial 778. Fiind un obiectiv de interes national exproprierile beneficiaza de prevederile legii 22/2010, in sensul ca beneficiarii obiectivelor sunt scutiti de toate taxele prevazute de Codul Silvic si Ordinul de Ministru 694/2010. Totodata va informam ca in sedinta CAT desfasurata la APM Salaj, in data de 4 martie s-a luat decizia emiterii Avizului de Mediu pentru obiectivul mai sus amintit. In aviz sunt prevazute explicit parcelele si suprafetele ce vor fi scoase din fondul forestier proprietatea publica a Municipiului Zalau. Documentatia de scoatere din fond forestier va fi intocmita de catre Ocolul Silvic Stejarul. Masa lemnoasa rezultata in urma defrisarii suprafetei de 123.690 mp, in cuantum de 1.915 metri cubi va fi valorificata de municipiul Zalau la preturile stabilite prin CHL 405 din 29.11.2018", reiese din referatul intocmit de seful Ocolului Silvic Stejarul, inginer Stan Vasile.

Ministrul Cuc a promis la Zalau
ca lucrarile la centura vor fi scoase
la licitatie saptamana viitoare

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc spune ca pana pe 24 mai va scoate la licitatie lucrarile pentru centura Zalaului.
"Stiu ca este un obiectiv care s-a promis foarte mult acestui oras si vorbesc de varianta de ocolire a municipiului Zalau. Directorul CNAIR Neaga are termen ca pana pe 24 mai sa fie vizibila in SICAP procedura lansata de executie si proiectare pentru centura ocolitoare a municipiului Zalau. Cred ca este un obiectiv care a fost asteptat de foarte mult timp, iata ca in acest moment guvernarea PSD a venit si rezolva aceasta problema. Bani sunt, sunt pe fonduri europene, este un proiect finantat prin POIM. Acolo unde s-a promis si nu s-a tinut de cuvant, directorii raspund cu functia", a declarat sambata, la Zalau, ministrul cu privide la Centura Ocolitoare a Zalaului tronsonul 2.

Vizualizari 1656
Comentarii articol (10)

>

in 16 Mai 2019 8:12

de ce functionarimea din primarie abia acum identifica proprietarii de teren pt centura ocolitoare si nu inainte de a se incepe la construirea centurii?????????????Studiul de fezbilitate cum s-a facut? pe ce s-au dat banii?

>

in 16 Mai 2019 9:01

Povesti de adormit votantii, inainte de alegeri... Ne-am obisnuit cu "gogosile" marca PSD.

>

in 16 Mai 2019 9:17

Aiurea, de ce nu merg la Cadastru sau se uita pe site-ul OCPI , acolo apar parcelele si la Cadastru trebuie sa fie si numele proprietarilor !!! Sau asteapta sa vina ei din proprie initiativa? Aiurea, eu personal nu am verificat niciodata ce publica Primaria pe siteul lor... sa mearga aia de la Primarie ca sunt o droaie sa identifice proprietarii, altfel o sa astepte 20 de ani sa vina fiecare proprietar...

>

in 16 Mai 2019 9:18

de Centura avem nevoie ca de apa!... Primaria trebuie sa caute proprietarii , sa ajunga la intelegeri amiabile , altfel prin procese va dura o tona pana sa se faca ceva!

>

in 16 Mai 2019 9:19

Facatura PSD, in prag de alegeri! asteapta sa se mai intample accidente similare cu cele din anii trecuti!

>

in 16 Mai 2019 11:18

a canta cucu pe centura si noi tot cu tiroacele prin mijlocul orasului , impropriu oras , un satuc cu microbuze

>

in 16 Mai 2019 12:56

Încă nu au identificat toți proprietarii si ei vor semna contract de proiectare si execuție. Fumigene -PSD, exact ca cele -PNL.

>

in 16 Mai 2019 12:58

Căutați proprietarii cu conecții în administrație și care au cumpărat pământ pe traseu în ultimii ani. Jurnalisti, DNA, este o temă de casă perfecta.

>

in 16 Mai 2019 13:19

SI CARE ESTE FAPTA PENALA DACA AU CUMPARAT TEREN INAINTE, CHIAR DACA AU STIUT PE UNDE VINE CENTURA?

>

in 16 Mai 2019 15:47

Fapta penala este ca, daca nu vinzi terenul persoanei indicate de Primarie nu primesti Titlu de Proprietate Inca n-au murit toti cei care au trecut prin aceste situatii.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.