Se da startul Cupei Satelor din Salaj

2
837

 

Se da startul Cupei Satelor din Salaj

In competitia dedicata copiilor sub 13 ani s-au înscris nu mai putin de 18 echipe, care au fost împartite în trei grupe, pe criteriu geografic

O serie de competitii importante pentru sectorul juvenil au fost demarate în ultimii ani de Federatia Romana de Fotbal sub conducerea lui Razvan Burleanu. Dupa Liga Elitelor la U 19 si U 17, în acest an a fost înfiintata si Liga Elitelor la U 15, iar FRF a pus accentul si pe fotbalul juvenil din mediul rural.
Drept urmare, luna trecuta a fost lansata Cupa Satelor dedicata copiilor U 13 din satele si comunele României.
Competitia este organizata de Federatia Româna de Fotbal, în parteneriat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si va debuta în aceasta luna cu faza judeteana.
si în Salaj a fost un interes crescut, iar printr-o implicare a celor de la Asociatia Judeteana de Fotbal s-a ajuns ca la start sa fie nu mai putin de 18 echipe.

Competitia începe vineri la Nusfalau

Camar, Valcau, Sîg, Maeriste, Chiesd, Nusfalau, samsud, Criseni, Pericei, Hereclean, Bocsa, Mirsid, Agrij, Horoatu Crasnei, Zimbor, Salatig, Gârbou si Babeni sunt formatiile participante din Salaj, care au fost împartite în trei grupe a câte sase formatii, pe criteriu geografic.
Din prima grupa fac parte echipele care reprezinta comunele Camar, Valcau, Sîg, Maeriste, Chiesd si Nusfalau, iar partidele din aceasta grupa urmeaza sa aiba loc vineri, pe terenul din Nusfalau.
samsud, Criseni, Pericei, Hereclean, Bocsa si Mirsid sunt echipele care fac parte din grupa a II-a, jocurile urmând sa se dispute vinerea viitoare, la Baza Sportiva “Viitorul” din Hereclean.
Meciurile din ultima grupa, din care fac parte echipele din Agrij, Horoatu Crasnei, Zimbor, Salatig, Gârbou si Babeni vor avea loc peste doua saptamâni, locatia urmând a fi stabilita în perioada urmatoare.
Se va juca în formatul “fiecare cu fiecare”, iar prima clasata din fiecare grupa se va califica la un turneu final. Câstigatoarea Cupei Satelor din Salaj se va califica în etapa regionala organizata de FRF, ce va avea loc în perioada aprilie – mai 2019.
Câstigatoarele fazelor regionale se vor califica apoi în etapa finala, programata în perioada 15 mai – 20 iunie 2019.
“Este un lucru foarte important ca într-un judet precum Salajul sa avem 18 echipe la start. Îi felicit pe primarii comunelor si pe profesorii de sport care se ocupa de acesti copii. Este o competitie frumoasa si cu siguranta, dupa aceasta competitie se vor gasi multi copii din mediul rural care vor face pasul spre o echipa de juniori sau de ce nu chiar mai sus. Felicit Federatia Româna de Fotbal pentru initierea Cupei Satelor”, ne-a declarat Daniel Sabou, presedintele AJF Salaj.

Premii de la FRF pentru finalisti

Federatia Româna de Fotbal pune la bataie si premii consistente pentru primele trei clasate din faza finala.
Lotul echipei câstigatoare, antrenorul si primarul comunei de apartenenta vor însoti echipa nationala de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare, iar echipa câstigatoare de la Cupa Satelor beneficieaza de transport, cazare, masa si acces la meci, toate cheltuielile fiind suportate de catre FRF.
Loturile echipelor de pe locurile 2 – 3, împreuna cu antrenorul si primarul comunei de apartenenta vor beneficia din partea FRF de o experienta VIP cu ocazia unui meci disputat pe teren propriu de Nationala României.
Sa mai spunem ca fiecare echipa va putea avea în componenta jucatori nascuti dupa 1 ianuarie 2006, însa acestia trebuie sa provina din satul sau comuna din care face parte echipa respectiva. Totodata, în lot se vor regasi si fete.
Se accepta atât jucatori legitimati, cât si nelegitimati, însa fiecare junior va trebui sa aiba viza medicala.

Articol realizat in colaborare cu Sportul Salajean

 

 

COMENTARII

  1. Tin pumnii celor din Girbou. Si eu, aici la Micesti pregatesc copiii de la sc.Gimnmaziala nr.din Micesti pentru Cupa satelor, care va incepe duminica aici in Arges. Bafta la toti, dar ,totusi, tin cu Girboul.

  2. Pe vremuri, despre FC Armatura se scriau articole cu ceva mai scurte. Facea jocurile in div B. Despre div C, se scriau rezultatele si cine a marcat. Despre judeteana doar rezultatele. Acum scriem articole kilometrice, despre fotbalul la sate! Am evoluat sau involuat?!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.