Se caută constructor pentru 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, inclusiv tunelul Meseș

6
1133

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat joi, 12 noiembrie, procedura de licitație restrânsă (cu precalificare) pentru atribuirea contractului privind proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv tunelul Meseș, și Subsecțiunea Zalău – Nușfalău.

Termenul de depunere al ofertelor este 11 ianuarie 2021. Valoarea estimată a contractului este de circa 800 milioane de euro (fără TVA), iar durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Tronsonul de autostradă va avea o lungime de 41 de kilometri, iar lucrările vor presupune realizarea de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, 65 în total, în lungime totală de aproximativ 13 kilometri, și tunelul Meseș cu două galerii, în lungime de 2.89 km și cu două benzi de circulatie pe sens.

În urmă cu câteva luni, au fost semnate contractele de proiectare și execuție pentru tronsoalele de autostradă aflate între Zimbor si Poarta Sălajului (12,2 kilometri), Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,5 kilometri) și Nădășelu – Mihăiești – Zimbor (30 kilometri).

6 COMENTARII

  1. Chineji care fac centura 2: pot face si tunelul . O masina de tunelat TBM chinezeasca e cam 400milioane$.
    Toata chestia e sa vrea si unchiu szam, sa puna luminitza la capatul tunelului.
    Amortizarea se prea poate face la tunelele ursilor brrizli.

  2. Pentru Marie. – Aici nu este vorba de PSD, PNL, PD, USR sau alti „emanati” post-revolutionari. Este vorba de profesionalism si corectitudine. Tunelul este „cava deosebit” pentru impostori. Nu a fost o problema, pentru Transfagarasan si alte sute de km de tuneluri (rutiere sau cfr) inainte de ’89!!!???. Acum este???!!!. P.S. O problema de 15 ani, este un drum scurt si foarte simplu ,CENTURA. In cei 15 ani, partidele enumerate la inceput, au fost la „butoane”! Despre ce iluzii pentru imbecili, vorbim defapt !!!???

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.