Se asfalteaza DJ 191D: Valcau de Jos – Fizes – Sâg – Tusa, pana la limita cu judetul Cluj

0
1299

In sedinta de ieri, 30 iunie, consilierii judeteni au adoptat proiectul privind Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 191D: Valcau de Jos – Fizes – Sâg – Tusa – limita judet Cluj, km 10+800 – 31+330″. Acest obiectiv de investitie face parte dintre proiectele judetului Salaj finantate prin POR 2014 – 2020. Sectorul de drum judetean, în lungime totala de 20,53 km, este compus din doua tronsoane: Tronson I: km 10+800 – km 19+200, pe care au fost executate lucrari de investitii, si Tronson II: km 19+200 – km 31+330 , pe care urmeaza a fi executate lucrari de investitii.

“Pe sectorul de drum cuprins între km 10+800 pana la km 14+870 exista doua zone cu instabilitate care au afectat serios platforma carosabila, prin ruperea flancului aval cu o parte din banda dreapta de circulatie, impunând semnalizarea tronsoanelor respective cu îngustarea platformei carosabile. Alunecarile de teren au aparut dupa finalizarea lucrarilor de investitii pe acest sector de drum, ca urmare a fenomenelor meteorologice semnalate în perioadele de primavara a anilor 2018 si 2019, caracterizate de un regim pluviometric excesiv datorat precipitatiilor deosebit de abundente, situate cu mult peste cotele semnalate în anii anteriori si nespecifice acestei zone. Tinând cont de obligativitatea asigurarii functionalitatii întregului traseu de drum modernizat la momentul receptiei la terminarea lucrarilor aferente Tronsonului II, se impune realizarea lucrarilor de stabilizare/consolidare a sistemului rutier si de remediere a deteriorarilor ce afecteaza Tronsonul I, atât pentru siguranta circulatiei cât si pentru asigurarea conditiilor de functionalitate impuse de programul de finantare”, au explicat reprezentantii administratiei judetene
De asemenea, pe acest sector de drum vor fi înlocuite indicatoarele rutiere deteriorate si se va suplimenta numarul acestora, acolo unde este necesar.
Valoarea totala a investitiei se ridica la 2.643.977 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here