SondajRSS Feed

Promisiunea PSD facuta anul trecut a fost alta, dar parca ne-am obisnuit sa fim luati de fraieri

Scumpirea gazului in plina iarna vine ca o lovitura sub centura

11 Ianuarie 2018

Ieri a intrat in vigoare prevederea ANRE in baza careia creste pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Factura va fi mai mare, in medie, cu 5,6 la suta, in functie de furnizorul de gaze.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a aprobat cresterea cu peste 8 la suta a preturilor la gazele furnizate populatiei. E vorba de tarifele pentru gaze, fara a fi incluse aici cheltuielile de distributie si de transport. Factura pe care o platim cuprinde atat pretul de achizitie al gazelor, cu TVA si accize, cat si tarifele de transport si distributie.
Scumpirea intrata ieri in vigoare vine in contextul in care ANRE anuntase, anul trecut, ca pretul gazelor va creste abia din luna aprilie 2018, pentru ca populatia sa nu fie atat de afectata de majorarea pretului, in contexul in care consumul de gaze este mult mai mare in lunile de iarna.
Deputatul salajean Lucian Bode, fost ministru al Economiei si membru în Comisia de ancheta a activitatii ANRE, critica dur decizia de a mari pretul gazelor si acuza PSD de dezinteres fata de cetateni.
“PSD scumpeste gazele naturale pentru populatie în plina iarna. Anuntul noii conduceri a ANRE de crestere a pretului gazelor naturale pentru consumatorii casnici începând cu 10 ianuarie confirma demagogia actualei puteri si dezinteresul fata de cetateni! Toate promisiunile liderilor PSD din toamna, conform carora o crestere a pretului nu s–ar justifica decât în urma unei analize solide si nu mai devreme de 1 aprilie 2018, au fost infirmate de realitate, iar acum românii vor trebui sa plateasca facturi majorate în plin sezon rece. (...) Este inadmisibil ceea ce face acum reglementatorul, pentru ca aceste preturi trebuiau anuntate cel tarziu la sfârsitul lunii septembrie, înainte de sezonul rece, având în vedere ca anul gazier începe la 1 octombrie si se sfârseste la 1 aprilie. Au jucat o carte în interesul furnizorilor si nu al populatiei, cum era normal. (...) Au refuzat sa majoreze tarifele de la 1 octombrie, facând pe durii în fata furnizorilor, pentru ca, în final, sa cedeze presiunilor acestora. Este trist ca dupa doar câteva luni de la numire, conducerea ANRE da aceasta lovitura populatiei în plina iarna. Populismul PSD este fara margini si teama îmi e ca, de fapt, cresterea reala a preturilor va fi mult mai mare, de circa 7-8%, pentru ca exista costuri financiare suplimentare, despre care ei nu vorbesc înca”, spune Lucian Bode.

Scumpirea gazului in plina iarna  vine ca o lovitura sub centura

Lucian Bode "a cobit" in septembrie, anticipand
ca PSD urmarea cresterea pretului in plina iarna

De altfel, Lucian Bode declara, in toamna anului trecut, ca infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta a ANRE este una de fatada, un instrument politic în mâna majoritatii PSD-ALDE.
“Ceea ce faceti azi, prin înfiintarea acestei comisii de ancheta, este un joc politic periculos prin care transformati ANRE într-un câmp de batalie al unor interese straine de asigurarea sigurantei si securitatii energetice a României. Sacrificati o institutie solida si stabila care a evoluat mult în ultimii ani, care si-a câstigat în timp independenta si prestigiul, doar pentru a gasi vinovati pentru propria incompetenta. Ar fi bine sa stiti ca institutii europene, la care România a aderat, au atras atentia recent asupra faptului ca legislatia nationala trebuie sa garanteze independenta ANRE fata de orice interes public sau privat. Înfiintati o comisie de ancheta pentru analiza activitatii acestei institutii, în timp ce pârghiile de control le avem stabilite prin lege si ele sunt exercitate de comisiile de specialitate ale Parlamentului. Tot ceea ce va propuneti sa anchetati prin aceasta comisie de ancheta poate fi clarificat în cadrul institutional existent. Toata aceasta sarada este de fapt pregatirea terenului pentru ceea ce va urma la iarna, când preturile la energie pentru populatie vor creste si nu vreti sa decontati acest dezastru. (…) Asadar, problema se afla în curtea dumneavoastra, în curtea Guvernului, nicidecum la ANRE. Partidul National Liberal nu sustine înfiintarea acestei comisii de ancheta, pentru ca ea serveste unor interese strict politice - PSD-ALDE - care vor transforma aceasta institutie în anexa Partidului, cu implicatie negativa asupra stabilitatii pietei de energie, dar, si mai grav, asupra populatiei”, declara Lucian Bode in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, potrivit stenogramei sedintei din data de 27 septembrie 2017.

Vizualizari 2201
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2018 0:53

Si ce daca? Vorba tampitilor de romani: Mai rau sa nu fie.

>

in 11 Ianuarie 2018 0:56

Liviu Balint zis Como a blocat in ultima sedinta de guvern aceasta scumpire. Balint este alaturi de Salajeni

>

in 11 Ianuarie 2018 7:41

Tăvălugul PSD-ist incepe sa ne toace. O va face încet și sigur.

>

in 11 Ianuarie 2018 8:16

rau v a fi,dar nu l tot citati pe Bode,ne am saturat pana peste cap si de el si de altfel de toti,nu i mai bun unul ca altul,doresc ciolanul doar pentru ei

>

in 11 Ianuarie 2018 8:49

6.16 postac pesedeu

>

in 11 Ianuarie 2018 8:50

8.16 postac pesedeu

>

in 11 Ianuarie 2018 9:03

8.16 ai dreptate ,va fi rau cu pesedeul

>

in 11 Ianuarie 2018 10:41

Ce scumpiri visati? Avem doar lapte si miere de la ciuma lu draknea.

>

in 11 Ianuarie 2018 10:47

Daca-mi aduc bine aminte , pe vremea cand era ciuma portocalie la putere, cu Bode in frunte, toate preturile au scazut.Bineinteles odata cu salariile.Vorbeste chiar cel care ar trebui sa taca.

>

in 11 Ianuarie 2018 11:21

toate partidele sunt la fel,totul pentru ei,nici unul nu este interesat de bunastarea omului de rand,toti,dar absolut toti se zbat pentru a si spori bogatiile acumulate pe spinarea noastra,rusine

>

in 11 Ianuarie 2018 11:24

Nu va stresati vorba rominului Mai rau sa nu fie .

>

in 11 Ianuarie 2018 11:24

Tot vaicarindu-va de ce-a fost,refuzati sa vedeti ce pacoste se abate asupra noastra,rusine votanti psd !

>

in 11 Ianuarie 2018 12:25

Pupti-l unde vreti pe penedepra bode, jigodie ordinara, dar nu ni-l tot bagati pe gat, ca ni se face o scarba incomensurabila .

>

in 11 Ianuarie 2018 12:42

Si eu am zis ca dupa toamna vine iarna !!! Si am cobit ca centura Zalaului nu se va face nici in 2018 !!! Asa ca nu cobiti atita

>

in 11 Ianuarie 2018 13:34

sa fie ce manca si ce bea mai rau nu fie .

>

in 11 Ianuarie 2018 14:48

o sa ajungeti sa va mancati din cur si sa va beti p.....l,mai rau sa nu fie ?

>

in 11 Ianuarie 2018 16:36

Mai nu va tat plangeti.Mai bine ca acum n-ati dus-o niciodata: tat taranu-i cu masina, ,,klaufandu" tat plin, taxiurile tat pline, crasmele pline, vacante in Romania nu ne mai plac numa prin Turcia,Croatia, Grecia, etc,...

>

in 11 Ianuarie 2018 17:25

Ba idiot de 12.25 asa pe la amiază ti se scoală bode si creierii capului tău iau foc? ,si vezi rosu în fata ochilor? Diagnostic: ciumat borit cu fixism obtuz padi

>

in 11 Ianuarie 2018 21:00

mai bode cum mai poti sa vorbesti

Alegerea cea mai bun? pentru tine!>

in 11 Ianuarie 2018 21:53

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com

>

in 11 Ianuarie 2018 23:09

Fak ce stiu, ciumatii, drac-nea lor roskati!

>

in 11 Ianuarie 2018 23:14

Fak ce stiu, ciumatii, drac-nea lor de roskati!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.