Scrisoarea unui medic din Zalau!

15
18653
Scrisoarea unui medic din Zalau!

Primim la Redactie o impresionanta scrisoare de multumire a unui medic din Zalau, adresata in mod public oamenilor care, in vremuri dificile, traite din pacate si de salajeni, fara sa le solicite cineva, au considerat ca trebuie sa se mobilizeze pentru a-i ajuta pe semenii lor.

Noi trebuie sa va MULTUMIM, domnule doctor Gabriel Ioan Gavrilut, medic primar pneumolog la Spitalul Judetean din Zalau, dumneavoastra si tuturor celor care ati fost si sunteti in linia intai in aceasta perioada de grea incercare pentru omenire!
Redam mai jos scrisoarea medicului Gavrilut:

Rotary Zalau 1

"Cuvantul “ MULTUMESC” ar trebui spus zilnic de fiecare dintre noi mai ales in aceste vremuri grele. Faptele bune si implicarea in viata societatii ar trebui sa fie cunoscute si apreciate atat ca simbol cat si ca valoare concreta.

Aparitia, la sfarsitul anului 2019, tulpinii SARS-COV-2 din familia Coronavirus, virus cu o agresivitate deosebita capabil sa produca imbolnaviri severe si o mortalitate semnificativa la om a produs panica pe toata planeta prin numarul mare de imbolnaviri, severitatea formelor de boala, mortalitatea ridicata, ineditul situatiei.

Aparitia primelor cazuri de COVID-19 in tara noastra a generat aceleasi sentimente de spaima si neputinta la nivelul intregii populatii. Organizarea sectiilor de Pneumologie in sectii covid destinate diagnosticarii si tratarii pacientilor infectati cu SARS-COV-2 a accentuat anxietatea personalului si a mea. Dar dincolo de stresul muncii de zi cu zi, de pericolul permanent si nevazut al infectarii, de lipsa initiala a echipamentelor de protectie, de socul primului pacient confirmat si socul primului deces, de distantarea sociala si izolarea de familie(dintre toate cea mai grea) am descoperit si lucruri pozitive! Am descoperit PRIETENIA si OMENIA!

Am fost surprins la inceput de numarul mare de PRIETENI care m-au sunat si au oferit ajutor sectiei de pneumologie si Spitalului Judetean. Am fost surprins de organizarea si operativitatea lor. Fara sa li se ceara nimic! Apoi am fost la fel de surprins de OAMENII pe care i-am intalnit de cateva ori in viata, intamplator(sau nu), fara un istoric de prietenie care m-au sunat sa isi ofere sprijinul. Am reusit astfel sa ne aprovizionam repede cu echipamente de protectie, dezinfectanti, tuneluri de dezinfectie, aparatura medicala.

O colaborare deosebita am avut cu Domnul Dinu Iancu-Salajanu, presedintele in exercitiu a Clubului Rotary Zalau. Prin initiativa si buna colaborare am reusit sa stabilim rapid prioritati, iar prin implicarea deosebita a domniei sale si prin generozitatea membrilor Clubului Rotary Zalau s-a reusit amenajarea unui salon de terapie avansata respiratorie cu posibilitate de ventilatie non invaziva(VNI) in cadrul sectiei de pneumologie, deosebit de important pentru pacientii nostri atat covid pozitivi cit si non-covid.

Donatia a cuprins :
- Trei paturi electrice de terapie intensiva cu 4 motoare,
- Trei aparate biPAP ST pentru ventilatie non invaziva,
- Un monitor functii vitale.
In numele personalului Sectiei de Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau cat si in numele pacientilor care au beneficiat si vor beneficia de ingrijire, monitorizare si terapie, VA MULTUMESC!
Gabriel Ioan Gavrilut, medic primar pneumolog"

COMENTARII

  1. Ma bucur ca un medic a descoperit prietenia si omenia. Sper ca de acum inainte acelasi lucru sa-l descopere si pacientii la fiecare cadru medical din spitalul din Zalau. Fara spagi si vocabular de superior.

  2. Felicitari in primul rand dlui doctor care este un OM dar si un profesionist desăvârșit !\r\nUn gând frumos,de apreciere si pentru clubul care a facut posibila aceasta mica dar importanta investitie ptr binele celor ce chiar au avut nevoie de ajutor in aceste vremuri grele!

  3. cu ocazia aceasta poate empatizam mai serios cu oamenii care s-au imbolnavit fara voia lor prin simpla prezentare la spital si cu cadrele medicale care duc riscul imbolnavirii zi de zi atat a lor cat si a familiilor acestora.RESPECT .

  4. Se cuvine sa ne inclinam cu respect in fata personalului medical de la Pneumologie si Infectioase care au fost in prima line cu cei infectati. Sa apreciem daruirea si profesinalismul si sacrificiul lor. \r\n

  5. Despre conducerea spitalului de pneumologie din Zalău, nu pot decât să spun că sunt niște ,,oameni" fără suflet, refuzând să preia un pacient cu boli cronice pneumatologice dovedite acesta fiind externat în urmă cu 2 săptămâni din acest spital. Astfel că cei de la UPU au fost nevoiți să îl interneze la spitalul de boli infecțioase, că să moară acolo la câteva ore după ce a cu internat fără a putea beneficia de un medic specialist pneumatolog!

  6. Are dreptate cel de la 9:14! Nu-l tot ridicați in slavi , tot aduceți osanale si va închinați dr Găvrilut!!! Nu-i cea ce pare, nici ca medic , nici ca om!!! Mai cercetați cei ce nu credeți !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.