Școlile se închid din cauza alegerilor. Cursurile se țin online

3
484

La sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc alegerile locale, iar pentru desfășurarea acestora școlile care găzduiesc secții de votare vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri.  Cursurile se vor desfășura în sistem online. Autoritățile au decis acest lucru în vederea pregătirii secțiilor de votare pentru scrutinul de duminică, dar și pentru a efectua, ulterior, dezinfecții în sălile de clasă.

”Școala se va desfășura online, o zi, două, înainte și după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secțiile de votare. Nu se vor suspenda, ci se vor ține orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecția și pregătirea claselor pentru primirea elevilor,” a spus premierul Ludovic Orban.

In contextul epidemiologic actual, pentru buna desfășurare a cursurilor este nevoie de cel puțin o zi pentru efectuarea dezinfecțiilor pentru ca elevii să se întoarcă în bănci în condiții de siguranță.

Anul acesta, școala a început în condiții speciale. În funcție de situația epidemiologică din fiecare județ, elevii sunt nevoiți să învețe după un scenariu stabilit de autorități și să respecte regulile de protecție sanitară.

Alegerile locale vor avea loc duminică, 27 septembrie. Cetățenii sunt chemați la urne pentru a-i alege pe cei care vor conduce timp de patru ani comunitățile locale din care fac parte. 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here