SondajRSS Feed

Scolile salajene isi schimba numele

12 Ianuarie 2012
Fiecare scoala va cheltui cateva sute de lei pentru acte si stampile. Grupurile scolare devin licee tehnologice

Aproape toate unitatile de invatamant preuniversitar din judet sunt nevoite sa cheltuie suplimentar bani din buget pentru schimbarea denumirilor, mai exact pentru aplicarea in regim de urgenta a Ordinului ministrului Educatiei 6564 emis pe data de 13 decembrie a anului trecut, Daniel Funeriu, prin care se doreste uniformizarea denumirilor scolilor pe acelasi nivel de pregatire, incepand din anul scolar 2012-2013. Astfel, toate scolile generale vor deveni scoli gimnaziale la care se adauga un numar sau numele unei personalitati atribuite unitatii scolare respective, iar liceele vor primi denumire in functie de ponderea profilelor. Ioan Abrudan, inspector scolar general, a declarat pentru Graiul Salajului ca „ordinul ministrului vine pe fondul diversitatii denumirilor de scoli pe acelasi nivel de pregatire, existent la ora actuala”. Fiecare unitate de invatamant preuniversitar care are o alta denumire decat cea dorita de Funeriu va cheltui sume cuprinse intre 200 si 300 de lei pentru schimbarea denumirii, sume necesare pentru schimbarea actelor juridice si a parafei. Inspectorul general al invatamantului salajean spune ca nu se cunoaste deocamdata numarul exact al unitatilor de invatamant din Salaj care sunt nevoite sa se conformeze Ordinului in cauza, insa multe scoli au deja denumirile personalizate.

Potrivit Ordinului lui Funeriu, o unitate de invatamant preuniversitara care acum are denumirea „Scoala Generala cu clasele I-VIII” la care se adauga numele localitatii se tranforma in „Scoala Gimnaziala numarul X” si denumirea localitatii. Astfel, Scoala Generala cu clasele I-VIII Babeni se transforma in Scoala Gimnaziala Numarul 1 Babeni sau daca s
Scolile salajene isi schimba numele
coala respectiva poarta numele unei personalitati va deveni Scoala Gimnaziala „cutarescu” Babeni. Nici liceele nu vor scapa de redenumire. Fiecare liceu va trebui sa fie personalizat in functie de ponderea profilelor existente in programa scolara. Grupurile scolare sunt tranformate in licee tehnologice, astfel ca si cele din Salaj vor cheltui bani pentru aliniere la standardele lui Funeriu. Printre grupurile scolare vizate la noi in judet se numara Grupul Scolar „Mihai Viteazul” Zalau, Grupul Scolar „Voievod Gelu” Zalau, Grupul Scolar „Gheorghe Pop de Basesti” Cehu Silvaniei, Grup Scolar „Cserey -Goga” Crasna, Grup Scolar „Octavian Goga” Jibou, Grupul Scolar Industrial din Sarmasag. Toate acestea vor fi redenumite in „Liceu Tehnologic”, iar incepand cu anul scolar viitor elevii care sunt inscrisi la profile de meserii vor face mai multa practica decat teorie, in baza noilor reglementari din Educatie. Ioan Abrudan a declarat ca un exemplu elocvent pentru schimbarea denumirii este cel al profilelor vocationale. Astfel, Liceul Sportiv „Avram Iancu” va deveni „Liceu Vocational Sportiv”, Liceul de Arta va deveni „Liceu Vocational de Arta”, iar Seminarul Teologic Ortodox va deveni „Liceu Vocational Ortodox”. Noile denumiri se aplica din luna septembrie a acestui an, prima luna a anului scolar 2012-2013.

Vizualizari 1997
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2012 15:29

aceeasi Marie cu alta palarie! de parca ar invata elevii mai bine daca scoala isi schimba denumirea. eu fac pariu ca 60% din liceeni nu stiu cum se numeste liceul la care invata si nici macar nu ii intereseaza!

>

in 12 Ianuarie 2012 21:12

Nu uitati ca cei care initiaza asemenea "reforme", ai pregatit deja acolitii care vor confectiona tablele cu firmamentul si stampilele. Ar fi de urmarit cine si unde se va ocupa de astea...escrocii sunt pusi iar pe furat...legal!

>

in 12 Ianuarie 2012 23:01

fac legi prostesti,taie din salarii ca nu au bani,dar sunt bani multi pt schimbari de nume,alte table de licee sau scoli,alte stampile,la fel se va invata

UGugXJoVMTcQ>

in 21 Decembrie 2018 12:31

FO7YUn Its such as you learn my mind! You seem to grasp so much

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.