SondajRSS Feed

Romanii devin victimele ambitiilor lui Dragnea de a scapa de rigorile justitiei pentru faptele penale comise

Scandalul dintre liderii PSD si conducerea Uniunii Europene ne arunca la marginea civilizatiei

4 Octombrie 2018

Polemica guvernului PSD – ALDE condus de Viorica Dancila cu cei mai inalti reprezentanti ai conducerii Uniunii Europene nu are cum sa nu se termine prost pentru Romania. Iar liderii europeni au dat avertisemente categorice si fara precedent Bucurestiului ca slabirea sistemului de justitie din tara noastra se va lasa cu urmari serioase. Suntem intr-un impas fara precedent si Romania risca enorm, lasand la o parte ca ne-am ales cu o imagine facuta praf si credibilitate zero in Europa.

Deputatul salajean Lucian Bode, liderul liberalilor salajeni, face o analiza sumbra a situatiei nefericite, aratand ca principala cauza care aduce Romania la margine prapastiei este ambitia lui Liviu Dragnea de a scapa de rigorile justitiei pentru faptele penale comise.
"Semnalul dat în Parlamentul European de catre oficiali europeni importanti în cadrul dezbaterii de luni organizata de catre Comisia pentru libertati civile (LIBE) este unul extrem de serios legat de modul ’n care Guvernul PSD-ALDE se raporteaza la valorile si principiile consacrate la nivelul Uniunii Europene.
Derapajele acestei guvernari în domeniul justitiei sunt atât de grave încât ele nu mai sunt tolerate de partenerii europeni. Aceste derapaje au culminat cu reprimarea violenta a mitingului din 10 august si încercarea de musamalizare a acestor abuzuri de catre sefii institutiilor responsabile cu siguranta si ordinea publica.
Oficialii europeni condamna modificarile operate la legile justitiei si la Coduri care afecteaza capacitatea de combatere a coruptiei, ceea ce ar însemna un regres grav fata de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017. De aceea, PNL a somat Guvernul sa opreasca intrarea ’n vigoare a acestor legi pâna la pronuntarea Comisiei de la Venetia, organism cu expertiza în domeniu.
Din pacate, disperarea liderului suprem Liviu Dragnea este atât de mare, încât coalitia forteaza intrarea în vigoare a legilor justitiei pentru a-l albi de dosare si a-i scapa pielea. Aceste legi sunt facute cu dedicatie pentru salvarea lui Liviu Dragnea si, din aceasta cauza, o tara întreaga are de suferit.
Riscurile pentru România sunt imense, iar acest comportament ne plaseaza la periferia Europei, atitudinea promovata de catre coalitia de guvernare fiind una profund antieuropeana si de sfidare a institutiilor europene.
Dezbaterea din Parlamentul European genereaza pentru România, în afara problemelor de imagine negativa, consecinte nefaste. Riscam sa fim sanctionati prin taierea fondurilor alocate pe programele europene daca lupta împotriva coruptiei înregistreaza regrese.
Acest Guvern nu este capabil sa aiba un grad de absorbtie ridicat al banilor europeni, de exemplu în cazul POIM 2014 - 2020 au fost atrasi doar 35% din cele 6 miliarde de euro puse la dispozitia României pentru dezvoltarea infrastructurii.
Peste acest esec se adauga si penalizarea venita din partea institutiilor europene, care pot lua decizia sa limiteze alocarile catre România.
Negocierile care se poarta pentru viitorul exercitiu financiar european 2020 – 2027 vor si ele grevate de aceste actiuni iresponsabile ale Guvernului PSD – ALDE, care are drept prioritate zero modificarea legilor justitiei în favoarea liderului suprem.
Aceasta nu este o guvernare responsabila, ci una ca

Scandalul dintre liderii PSD  si conducerea Uniunii Europene  ne arunca la marginea civilizatiei
re tradeaza interesele nationale pentru satisfacerea interesului unui singur om - Liviu Dragnea", este declaratia deputatului salajean in contextul criticilor aduse de Uniunea Europeana, la care liderii PSD au raspuns prin sfidare.

Daca Romania iese din UE, intra in FALIMENT

Unul dintre cei mai buni cunoscatori ai relatiilor care guverneaza in Uniunea Europeana, fostul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, subliniaza amploarea dezastrului care ne paste daca guvernarea PSD – ALDE isi duce la indeplinire planul anti-european.
"Daca iese din Uniunea Europeana, România intra în faliment. Minciuna ca Uniunea Europeana ar pune în discutie problema statului de drept din România ca raspuns la decizia Bucurestiului privind organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei este una dintre cele mai ticaloase încercari de manipulare, de la discursul lui Nicolae Ceausescu din 21 decembrie 1989. Câtiva politicieni de la Bucuresti, complexati de refuzul sistematic al partenerilor României de a le accepta deciziile politice împotriva oricaror reguli de functionare ale unui stat democratic, se simt diferiti de valorile europene si euro-atlantice. Asa este. Ei sunt altfel decât natiunea în numele caruia au tupeul sa creada ca vorbesc. Acest grup minuscul de cetateni uraste regulile occidentale. Ei au regulile lor, pentru bunastarea lor. Pentru uriasa majoritate a societatii românesti, în România sau în Europa, a fi cetatean român european este un drept, expresie a normalitatii vietii de zi cu zi. Militantismul separatist si tâfnos fata de UE este de un ridicol absolut. Într-o singura zi, Coalitia aflata la guvernare se înfoaie împotriva UE, în timp ce se milogeste la institutiile europene pentru a acoperi nu mai putin de 75% din despagubirile datorate celor afectati de pesta porcina sau îl implora pe Michel Barnier ca, în negocierea cu Marea Britanie, sa fie aparate, chiar de catre UE, drepturile cetatenilor români. Astazi, peste 4 milioane de români din spatiul european primesc de la Coalitia de guvernare, mesajul ca îsi vor pierde locurile de munca din strainatate, ca studentii români vor fi exclusi din universitatile europene daca nu platesc taxele uriase - pretinse cetatenilor extra-comunitari. De asemenea, oamenii de afaceri români ar urma sa fie eliminati (70 % din schimburile economice ale României se desfasoara cu statele UE) din cea mai importanta piata unica a lumii, stopându-se totodata si cea mai semnificativa investitie straina în România asigurata de capitalul din tarile UE. Daca va fi lasata, aceasta Coalitie va face ceea ce spune. DEOCAMDAT} membrii ei cred ca pot sa aiba si banii UE, sa fie si în afara statului de drept si sa guverneze fara de lege," a scris fostul ministru de externe Cristian Diaconescu pe Facebook.

Vizualizari 2158
Comentarii articol

>

in 4 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

>

in 4 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

>

in 4 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

>

in 4 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

>

in 4 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

>

in 4 Octombrie 2018 8:11

JOS PSD TRADATORII....\r\n

>

in 4 Octombrie 2018 8:11

Nu pricep cum romanii devin victime ca urmare a schimbarii unor legii,eventual unii procurori si/sau judecatori ptr hotarari nedrepte pot devein victime si mai ale urmare a lipsei de probe bazandu-se doar pe prezumtii si informari ale sri-ului,hai sa fim seriosi la afirmatii si ptr cei din opozitie ca roata se mai invarteste in continuare

>

in 4 Octombrie 2018 8:13

Asta cu mue psd imi pare rau dar esti chiar PROST, dar ce sa faci in orice societate este mare nevoie de astfel de exemplare dar sa fie mai putine ca astfel mergem la .....

>

in 4 Octombrie 2018 8:19

ptr 8;11 Asi mai adauga si expresia procurorilor de suspiciuni rezonabile,adica nu poti dovedi faptele si ne folosim de asemenea expresii,dar si eu am suspiciune rezonabila de pensile nesimtite pe care le iau pe nedrept de la poporul roman

8:11 si 8:13>

in 4 Octombrie 2018 8:22

Spor la lins cururi penale in continuare .

>

in 4 Octombrie 2018 8:42

Oricum daca ar fi alegeri maine tot PSD va castiga pt.ca armata de bugetari si de asistati e la mana lor.

>

in 4 Octombrie 2018 8:53

Nu e doar derbedeul Dragnea și banda lui de tîlhari PSDALDEUDMR, ci toți cei care i-au votat - o populație primitivă, mai degrabă iubitoare de putini și erdogani, decît de civilizație europeană!

>

in 4 Octombrie 2018 9:11

N-ai ce face când la 29 de ani de la revoluție românul prost și agramat voteazã tot cu infractorii din psd!! Nu imi vine sã cred ce excrocherie se face cu acest refetendum!!!

>

in 4 Octombrie 2018 9:18

Guvernul uitã cã plãtește salariile bugetarilor, pensiile speciale și ajutoarele asistaților sociali din bani imprumutați de la uniunea europeanã! Sper ca europenii sã stopeze imprumuturile cãtre România sã vedem de unde iși vor lua banii toți trântorii!!!

realist>

in 4 Octombrie 2018 9:31

europenii dacă dau împrumuturi pretind dobăndă, este rușinos că domnule Bode din opoziție vede greșeli iar cănd este la guvernare face mari greșeli.

>

in 4 Octombrie 2018 9:34

poporul din pacate e atat de prost incat se lasa manipulat si voteaza in continuare persoane condamnate penal sau cu antecedenta penale! Pai daca a mintit si furat inainte cum nu va fura si minti cand ii dati putere unui astfel de om? TREZITI-VA!\r\n

>

in 4 Octombrie 2018 10:02

Tare aș vrea ca România sã fie exclusã din uniunea europeana și sã nu mai primeascã imprumuturi externe! Și așa suntem datori pe 20 de generatii!!!

>

in 4 Octombrie 2018 10:42

Iata ce scrie azi comisarul.ro: "Nu mai sunt bani! Sute de școli și zeci de spitale vor fi comasate sau desființate! Mii de angajați din aceste două sectoare vor fi disponibilizați începând cu 1 ianuarie, spun surse din anturajul consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov! Motivul? Nu mai sunt bani! Și s-au creat deja dezechilibre financiare asupra cărora oficialii BNR au început să înroșească telefoanele. Alt motiv: România nu mai găsește bani ieftini pentru împrumuturile uriașe de care are nevoie pentru a închide anul curent și pentru finanțarea salariilor și pensiilor în primele trei luni din 2019.Nenorociții au îngropat țara, oameni buni!"

>

in 4 Octombrie 2018 10:42

Iata ce scrie azi comisarul.ro: "Nu mai sunt bani! Sute de școli și zeci de spitale vor fi comasate sau desființate! Mii de angajați din aceste două sectoare vor fi disponibilizați începând cu 1 ianuarie, spun surse din anturajul consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov! Motivul? Nu mai sunt bani! Și s-au creat deja dezechilibre financiare asupra cărora oficialii BNR au început să înroșească telefoanele. Alt motiv: România nu mai găsește bani ieftini pentru împrumuturile uriașe de care are nevoie pentru a închide anul curent și pentru finanțarea salariilor și pensiilor în primele trei luni din 2019.Nenorociții au îngropat țara, oameni buni!"

>

in 4 Octombrie 2018 11:01

10,42 ce mai conteazã?? Prostimea este prea spalata pe creier cu "familia tradiționalã" și nu ințelege situația reală!!!

>

in 4 Octombrie 2018 11:13

pt 8;11 TU stii ca NU ai dreptate , Locul hotilor este la puscarie NU la conducere, Nu se imprumuta o tara , ca sa FURE unii , si multe altele...... RUSINE SUSTINATORILOR PSD.....

>

in 4 Octombrie 2018 11:24

PSD-ul nu mai vrea UE, vrea mUE!

>

in 4 Octombrie 2018 12:46

Daca vrea Vestul sa scape de Romania, putem sa fim elevii cei mai ascultatori din UE, tot ne vor elimina pentru orice motiv!

12:46>

in 4 Octombrie 2018 13:40

Nu vestul vrea sa scape de noi, ca de era asa nici nu ne primeau in UE de la inceput. Politicienii nostri imbecili, hoti si corupti vor sa scape de presiunea UE care insista pe chestiunea statului de drept, a justitiei si a transparentei decizionale. Restul e gargara Ciumei Rosii pentru fraieri.

>

in 4 Octombrie 2018 14:21

Acest Timental trebuiea sa viziteze judetul Sibiu si sa lamurea de aceasta rasa !

14:21>

in 4 Octombrie 2018 14:26

Vorbesti de rasa ciumata rosu si portocaliu ,desigur.

>

in 4 Octombrie 2018 18:52

De ce acest referendum? Cui foloseste? Ce vrea infractorul? De ce face propaganda acestui subiect fals printr-un referendum care costa? De ce nu face un referendum in care n-au acces la functii persoanele condamnate?

>

in 4 Octombrie 2018 19:14

N-am crezut ca sunt asa de multi prosti in Salaj! Ciunt, Marc,niste tradatori de tara, care vor da explicatii!

>

in 12 Octombrie 2018 10:52

asa cred prostii....\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.