SondajRSS Feed

Scandal urias in voleiul din Zalau

6 Ianuarie 2017

Echipa de volei din Zalau este in mijlocul unui scandal de proportii dupa ce a fost eliminata saptamana trecuta din cupele europene prematur si suprinzator, intr-un context batator la ochi care ii face pe cunoscatori sa vorbeasca fie de un blat, fie de un amatorism ingrozitor.
Dupa ce in tur, la Zalau, echipa orasului a invins lejer cu 3 la 0 echipa bosniaca Mok Jedinstvo Brkco, despre care se spune ca este cea mai slaba dintre cele care au pornit in parcursul european, la returul din Bosnia ne-am trezit cu o infrangere de 3 la 0, plus pierderea setului suplimentar de departajare; si... adio. Ba nu. |oc si groaza in randurile sustinatorior, carora nici prin gand nu le trecea ca nu-i vor vedea pe jucatori in etapa urmatoare.

Efortul facut din banii publici si din donatiile
oamenilor de afaceri zalauani a fost batjocorit

Dupa ce în vara autoritatile locale din oras si mediul de afaceri au facut eforturi financiare pentru ca Volei Municipal Zalau sa se înscrie în cupele europene, în a treia competitie ca valoare - Cupa Challenge, voleibalistii zalauani au ales sa nu mearga mai departe in competitie, fiind eliminati înca din faza 16-zecimilor de o echipa modesta din Bosnia. Foarte curios, mai ales ca dupa meciul de la Zalau calificarea parea o simpla formalitate. |i mai curios ca in meciul retur zalauanii au jucat cu rezervele.
Astfel, Volei Municipal Zalau ne-a facut de rusine în Bosnia pierzand in fata modestei Mok Jedinstvo Brcko, care merge în optimile competitiei. Despre cum este apreciata echipa bosniaca este edificator si numai daca spunem ca o victorie a lor impotriva Zalaului si calificarea in locul nostru avea la casele de pariuri cota si de 15 la 1. Adica cine ar fi pariat pe bosniaci ar fi riscat enorm, data fiind diferenta de valoare. Dar si cine a pariat a castigat enorm. Cineva care ar fi pariat 1.000 de euro s-ar fi imbogatit peste noapte, avand a doua zi 15.000 de euro.

"Strategia" pentru infrangere

Cei mai buni jucatori din echipa au fost lasati pe banca de rezerve in Bosnia, iar cei care au intrat au evoluat pe alte posturi.
Zalaul a început în sextetul de baza cu Filip Constantin, Rares Balean, Mihai Tarta, Cornel Miron, Razvan Mihalcea, dar si cu Paul |omoi, cel care si-a facut debutul la Volei Municipal Zalau tocmai într-un meci de cupa europeana. Nimeni din lumea sportului zalauan nu a inteles de ce s-a jucat cu acesti jucatori daca in echipa sunt jucatori cu o experienta mult mai mare. Mai mult, centrul Mihalcea a jucat universal, iar universalul Tarta a a evoluat pe postul de centru! Extrema Balean a jucat centru, iar Paul |omoi care evolueaza pe postul de centru a fost reprofilat extrema. În plus, gruparea de sub Meses a jucat fara libero. Nu-i de mirare ca unii sustin ca totul s-a facut premeditat pentru ca echipa sa piarda si totodata sa fie eliminata din Cupa Challenge.

Primarul Zalaului a cerut o analiza

Primaria Zalau este principalul finantator al echipei de volei a orasului. Primarul Ionel Ciunt i-a cerut lui Vasile Cota, presedintele clubului, o analiza la sange asupra rezultatului din Bosnia.
"Am cerut o analiza asupra a ceea ce s-a intamplat in Bosnia,

Scandal urias in voleiul din Zalau
raportul il vom primi si analiza saptamana viitoare", spune primarul Ciunt. "Sunt foarte suparat pe echipa de volei, nu vor ramâne lucrurile asa", este avertimentul primarului.

Legendarul jucator zalauan Mircea Tutovan
spune ca este un esec imposibil de explicat

Cel mai bun jucator de volei al anilor 70 – 80, cu renume international, zalauanul Mircea Tutovan, care a inventat serva din saritura si are nenu-marate trofee, se arata nemul-tumit de prestatia echipei in Bosnia. Tutovan spune ca daca era in floarea varstei, alaturi de alti doi trei tineri pe langa el, putea sa-i bata fara probleme pe bosniaci, la cat de slab joaca.
"Ca jucator de volei nu imi pot explica aceasta infrangere. Cred ca si eu reuseam sa bat echipa din Bosnia daca a-veam pe langa mine cativa jucatori tineri. Este inexplicabil ce s-a intamplat. Nici nu o sa mai merg la meciurile echipei, pentru ca ne-au deza-magit si pe noi, pe suporteri, iar pe cei care am facut performanta in volei ne doare acest esec inexplicabil", ne-a declarat Tutovan.

Zalauanii platesc rusinea din volei
cu 611.000 de euro in acest sezon

Conform Hotararii Consiliului Local Zalau numarul 220 din 18 august 2016, Primaria Zalau a alocat din banii zalauanilor suma de 611.000 de euro, adica 2.720.000 de lei, pentru ca CS Volei Municipal Zalau sa poata juca in sezonul competitional 2016 – 2017. Din acesti bani, 80 la suta, adica 2.180.000 de lei se duc doar catre plata salariilor celor 20 de oameni din echipa. Adica se primesc salarii in acest an competitional de 489.800 de euro, ceea ce inseamna ca lunar, fiecare om din clubul de volei, primeste in medie 2.000 de euro.
Primaria Zalau nu a vrut insa sa ne spuna care este salariul presedintelui Vasile Cota, cel care raspunde direct de club. Raspunsul la aceasta intrebare justificata, avand in vedere ca aprope toti banii echipei sunt din bugetul public, il redam integral. "Municipiul Zalau finanteaza Clubul Sportiv Volei Municipal Zalau conform prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice, în baza unui proiect, depus pe an competitional, desemnat câstigator în baza concursului de proiecte.
Finantarea se realizeaza pe baza unui contract de finantare nerambursabila care cuprinde elemente distincte de cheltuieli, potrivit HCL nr. 220 din 18.08.2016. Bugetul de venituri si cheltuieli si cheltuielile angajate si platite de catre clubul sportiv, inclusiv cheltuielile cu salariile, sunt stabilite de catre Adunarea Generala a Actio-narilor si Consiliul Director, contituite la nivelul clubului.
Municipiul Zalau nu face parte din organele de conducere ale clubului,
clubul sportiv fiind o asociatie constituita în baza O.G. nr. 26/2000", ne-a transmis Diana Crisan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau.

Vizualizari 2931
Comentarii articol

Femeia de serviciu e de vina>

in 6 Ianuarie 2017 0:15

Fam. Cota conduce voleiul salajean ... rezultatele se vad. Greu de explicat pt dl Cota un om care s-a dedicat voleiului salajean toata viata

>

in 6 Ianuarie 2017 1:41

Pana acum clubul asta de volei n-a fost implicat intr-o asemenea marsavie. Noii conducatori sunt laturi de oameni care distrug ce a mai ramas pozitiv in sportul din judet.

>

in 6 Ianuarie 2017 7:18

Situatia cheltuielilor se poate compara ca omul care sta intr-o casa de lut (orasul Zalau) cu sticla de la geamuri sparta (infrastructura drumuri si canalizare) dar el are televizor Smart Full HD si cablu la care se uita toata ziua.

>

in 6 Ianuarie 2017 7:23

Imbecilule,copiezi articole din alte fituici si nu modifici nici macar data de disputare a meciului,pute-ai sa copiezi ca a fost ieri.Tutovan nu a servit niciodata din saritura nu sa inventeze el acest procedeu.Halal ziarist,daca te poti numi asa.

>

in 6 Ianuarie 2017 8:12

Aci nu-i vorba de ziarist ci de bataie de joc pe banii nostri.Tu cel de la 7:23 te crezi mai profesionist la locul tau de munca?Si DA asa e .De la Tutovan s-a inceput serviciul in saritura daca chiar esti curios.De ce nu se dau public salariile tuturor daca sunt bani publici?De la Cota pana la femeia de servici.TRANSPARENTA TOTALA.HA HA HA !

>

in 6 Ianuarie 2017 8:14

Eu zic sa boicotam echipa.Eu unu clar ca nu mai merg la sala.Si am fost prezent la aproape toate meciurile in ultimii ani.Acasa.

>

in 6 Ianuarie 2017 9:46

Echipa a jucat la infrangere cu acordul sau la indemnul lui Cota, altfel nu cred ca antrenorul isi permitea acest lucru. Am vazut meciul tur, iar echipa din Bosnia parea una liceu, fiind invinsa categoric in stul 3 de rezervele noastre. Concluzia este una singura, asa s-a dorit, evident ca cineva a profitat din plin. ''

>

in 6 Ianuarie 2017 9:51

Antrenorul sa raspunda. El a facut echipa si el e responsabil. Ar fi interesant sa se faca publice salariile de la echipa, macar am sti si noi unde se duc banii publici.

>

in 6 Ianuarie 2017 9:52

E tare asta cu Mihalcea universal. Parca-l si vad facand pasul la atac. :)

>

in 6 Ianuarie 2017 9:56

Ciudata abordare a meciului a avut antrenorul. Acasa antrenorul joaca de obicei cu rezervele doar cand are 2-0 si avantaj bun in setul 3. Acolo, din ce citim, nu doar ca a jucat cu rezervele dar i-a mai si schimbat pe posturi pe baieti. Cum sa joace Mihalcea universal sau Balean centru? Sunt curios de raport dar nu cred ca va raspunde nimeni. S-au facut de ras cu totii.

>

in 6 Ianuarie 2017 9:59

Cineva a castigat probabil din acest meci.

>

in 6 Ianuarie 2017 11:27

feher este specialistul pariorilor din echipa...de ce nu este si el intrebat ?!?!?!

>

in 6 Ianuarie 2017 11:45

Sportul sa se faca cu finantare privata

>

in 6 Ianuarie 2017 12:27

Pt 6 ianuarie 2017 11:45 Sa mori tu ca sportul se face cu finantare publica ! Poate sportul de masa dar nici intr-un caz sportul de perfoemanta. Sunt de acord ca autoritatile publice sa asigure infrastructura, stadioane, sali de sport, patinoare, bazine de inot dar, cam atat. Cine vrea echipa sportiva sa o finanteze din bani privati

>

in 6 Ianuarie 2017 12:43

SALARIUL LUI COTA SE RIDICA LA CATEVA MII DE EURO.SE STIE IN PRIMARIE.DIN MECIUL ASTA CINEVA A AVUT FOARTE MULT DE CASTIGAT.CINEVA A AVUT NEVOIE DE BANI MUILTI.SI ACEL CINEVA NE IA LA MISTO.

>

in 6 Ianuarie 2017 13:11

Banii de la buget se duc pe jucatori straini.De ce?Baietii locali dupa ce termina junioratul merg la scoala de politie sau se angajeaza pe unde pot,ca multa scoala nu prea fac.

>

in 6 Ianuarie 2017 13:35

Este evident ca familia Cota priveste echipa ca pe o afacere personala.Ce daca sint bani publici,sint obisnuiti sa sifoneze bani publici.NU cred ca primarul va avea curajul sa intervina.

>

in 6 Ianuarie 2017 13:45

COTA, COTA COTA.PESTE TOT COTA.SCAPA-NE DOAMNE.

>

in 6 Ianuarie 2017 14:16

Este de vina familia COTA, clar. Asteptam decizia primarului care daca nu va lua decizia corecta inseamna ca si el este implicat sau va fi uns.

>

in 6 Ianuarie 2017 14:18

TOATE ASTEA SI INCA MULTE ALTELE SE STIU BINE IN PRIMARIE CA DOAR PRIMARUL CIUNT IONEL SI VICEPRIMARUL BALASEL LAU PUS PE COTA PRESEDINTE !!!

>

in 6 Ianuarie 2017 15:04

Nu va mirati, au jucat la pariu si la iesit. Cinste lor. Subscriu la boicot. Nu recomand acest sport la Zalu. Mai bine investim in #aurolaci#, este mai ieftin. Cu bine..............

>

in 6 Ianuarie 2017 17:38

Tutovan nu avea serviciu din saritura el avea serviciu ,,banana''se vede ca nu l-ati vazut jucand pe MIRCEA .O tempora...

>

in 6 Ianuarie 2017 18:00

bine ca jucatorii au salarii de mii de euro

>

in 6 Ianuarie 2017 18:43

ZVON SAU ADEVAR COTA AR CISTIGA 1.000.000.000 PE AN (UN MILIARD VECHI). pentru ce ?........ el stie si cei din primarie care rasplatesc unele servicii!

>

in 7 Ianuarie 2017 13:54

pt 6 Ianuarie 2017 12:27 - nu te duce mintea, mai citeste ce s-a scris la 11.45

>

in 7 Ianuarie 2017 15:06

Tinand cont ca e vorba de bani publici, aici trebuie sa intre oe rol procuratura si SRI. Daca ve-ti verifica telefoanele ,mesajele factorilor raspundere in zilele premargatoare meciului, vom avea adevarul. FURT.

>

in 7 Ianuarie 2017 15:20

Pentru orice om simplu, este vizibila frauda.Tinand cont de evidente, nu este necesar nici un comentariu, nici o analiza. Solutia unica, este schimbarea IMEDIATA a antrenorului si a lui Cota, apoi analiza si cercetare.Nu se poate lasa infractorul dovedit,sa se joace in continuare la locul infractiunii.

>

in 8 Ianuarie 2017 13:15

mai bine sa desfinteze echipa si sa asfalteze o strada cu banii aia

>

in 8 Ianuarie 2017 17:37

30.000 Euro la pariuri =450.000 Euro profit. 150.000 finantatorul, 150.000 antrenorul,150.000 Cota. Ce analize in plus mai trebuie? Alo SRI, Alo Procuratura. Sunt bani publici la aceasta echipa.

>

in 8 Ianuarie 2017 17:41

Face-ti calculul la 100.000 Euro jucati cu o zi inainte de meci. Cati bani scoate la o zi dupa meci? 1.500.000 Euro. Scenariu simplu perfect realizabil.

>

in 8 Ianuarie 2017 17:45

SRI, Procuratura va dau o tema de "clasa 1". Verificati castigurile la pariuri dupa acest meci. Puteti avea rezultatul intr-o secunda. In urmatoatea secunda "analiza" este GATA. Deci totul in 2 secunde. SUCCES!

>

in 8 Ianuarie 2017 17:49

In a 3-a secunda se pot face arestari. D-le primar "analitic", totul se poate incheia in TREI SECUNDE.

>

in 11 Ianuarie 2017 17:28

Vedeaiaş pe coțoi cu brătări de fier la m

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.