SondajRSS Feed

Scandal in jurul medicului Horea Jidveianu, coordonatorul compartimentului de chiriurgie pentru copii de la Spitalul Judetean

16 Octombrie 2017

In jurul medicului Hoirea Jidveianu de la compartimentul de chirurgie pentru copii al Spitalului Judetean s-a iscat din nou scandal – au mai fost destule si pana acum. Un elev al Liceului de Arta din Zalau a postat pe facebook patania sa, in care remarca lipsa de profesionalism a doctorului, dupa ce a fost operat de acesta in luna iunie.

"În luna Iunie am fost operat la clavicula la Spitalul Judetean Zalau, de catre dr. Horea Jidveianu. Atunci mi-a montat doua brose (un fel de cuie, se vede în poza). Când a trebuit sa mi le extraga nu mi-a putut extrage numai una; timp de 4 ore pe masa de operatie nu a putut face nimic, recomandându-mi sa o las acolo unde e "ca nu are nici o treaba" (zice el). Azi 12 octombrie dupa o gramada de drumuri la spitale, cu ajutorul lui Dumnezeu si multumita dr. Ordeanu Calin brosa a fost extrasa, ajungând deja la un centimetru de a-mi intra în plamân. P.S: Dragi prieteni!!! Daca vreodata (nu va doresc) veti avea vreo problema de ordin ortopedic nu va recomand sa va lasati pe mâna doctorului Jidveianu! Va spun din propria experienta", a postat tanarul pe pagina lui de facebook.
Tatal lui Andrei Campean, preot la biserica din Banisor, Augustin Campean, lamureste in detaliu cum au stat lucrurile.
"Toata intamplarea a avut loc la data de 12 iunie, cand Andrei a cazut cu bicicleta si si-a fracturat clavicula. Am mers la urgente si urma a doua zi sa ne vada un specialist. Doctorul Jidveanu ne-a spus ca este nevoie de operatie si am acceptat. Andrei a fost operat, i-a pus doua brose care sa-i fixeze oasele. brosee trebuiau pastrate acolo o luna. La inceputul lunii august am venit la spital pentru ca trebuiau scoase. La pus pe masa de operatie, i-a facut anestezie locala, i-a scos una dintre brose relativ repede, dupa care i-a facut anestezie totala. De la ora 9.00 la ora 14.00 a durat operatia si nu i-a scos a doua brosa. Am intrat in panica. Am vazut pe fata medicului ca ceva nu este in regula. Ne-a recomandat sa pastreze brosa acolo, ca nu are nimic. Ca si altii din razboi au trait ani de zile in ei cu aschii. Doctorul ne-a intors spatele. Brosa ajunsese intr-un manunchi de vase, era o interventie foarte delicata, se putea lasa cu multe probleme. Singur a trebuit sa caut alt chirurg. Pe Andrei a inceput sa-l deranjeze brosa cand misca umarul. Are cam 7 - 8 centimetri. Am fost prima data al Spitalul de Recuperari din Cluj, unde medicii au spus ca nu poate sa ramana brosa inauntru. Fiind o interventie foarte complicata, doctorii de acolo au spus ca nu opereaza asa ceva. Apoi am Mers la Chirurgie 1, unde am vorbit cu un medic, dar spitalul nu a aprobat operatia. Apoi am ajuns la Clinica de Pediatrie 1. Ne-a primit un chirug care a si reusit sa scoata brosa. Cand i-am pus in mana brosa, Andrei aproape ca a plans. A crezut ca nu va mai scapa de ea. “si facea griji ce va face cu cantatul, daca va mai putea canta, pentru ca era foarte aproape de plaman. Eu nu mi-am dorit aceasta aparitie in presa. Andrei a postat pe facebook pe fond emotional, de bucurie ca a reusit operatia de la Cluj. Am ramas surprins sa aflu ca s-au plans multi de doctorul Jidveanu, dar au fost si cazuri cand oameni au spus ca le-a rezolvat problemele. Abia am asteptat sa se termine odata calvarul acesta. Spitalul stie foarte bine ce personal are inauntru si de ce tine anumite persoane", a declarat tatal lui Andrei pentru Graiul Salajului


Medicul Jidveianu este reclamat des;
si pentru neglijenta si pentru atitudine


Reprezentantul pacientului de la Spitalul Judetean, Adina Sabadas, ne-a dat exemple de mai multe cazuri in care a fost reclamat medicul Horea Jidveianu.
"In fiecare an, doctorul Jidveanu este reclamat de catre pacienti. |i anul trecut a fost un caz cand o familie a acuzat ca doctorul a neglijat copilul. “n cele din urma l-au transferat la alt spital. La noi (institutia reprezentantului pacientului – n.r.) ajunge familia, care reclama un posibil malpraxis. Noi nu putem sa-l investigam. Redirectionam cazul catre Directia de Sanatate Publica (DSP) si Colegiul Medicilor, pentru ca acestea sunt structurile abilitate sa investigheze cazurile de acest fel. Anul trecut, doctorul Jidveanu a fost reclamat de trei ori, iar anul acesta de doua ori. Cazul acesta (tanarul op

Scandal in jurul medicului Horea Jidveianu, coordonatorul compartimentului de chiriurgie pentru copii de la Spitalul Judetean
erat la clavicula – n.r.) nu a ajuns la noi. Familia nu a facut o reclamatie. “n unul dintre cazurile de anul acesta, o familie a reclamat ca desi pacientul s-a programat si avea bilet de trimitere, medicul a refuzat sa-l consulte. Anul trecut, o mama l-a acuzat pe medic de neglijenta, neglijenta care a dus la deteriorarea starii de sanatate a copilului si a insistat ca copilul sa fie transferat la Cluj. Copilul a fost dus la Cluj si mama s-a dus la Colegiul Medicilor, dar noi nu stim cum s-a finalizat cazul. Putem spune ca doctorul Jidveanu este unul dintre cei mai reclamati doctori din Spitalul Judetean Zalau, dar au fost probleme si cu doctorul Zaharia", ne spune Adina Sabadas.

Medicul Jidveianu nu se simte vinovat:

"Am fost acuzat de malpraxis si culpa
medicala peste tot unde am lucrat"


Medicul chirurg ortoped Horea Jidveanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Infantila din cadrul Spitalului Judetean de Urgente Zalau a declarat pentru Ziarul Graiul Salajului ca nu se simte vinovat, nici in acest caz, nici in altele pentru care a fost reclamat.
"Sunt surprins de ce se intampla. Eu chiar cunosteam bine pe domnul parinte si copilul. El a fost operat. Operatii de acelea se fac la noi poate cateva zeci intr-un an. Da, intradevar, una dintre brose a migrat si nu am putut s-o scoatem la aceea interventie, nici eu nici colegul cu care am fost in sala. Dupa aceea, a doua zi s-a dus acasa si chiar si in documente reiese ca l-am chemat sa vina dupa doua zile sa reevaluam situatia, fiindca nu s-a putut scoate brosa. Asa e locul acela, una am scos-o foarte repede, una a migrat si nu am putut-o scoate. Trebuia sa refacem niste investigatii imagistice ca sa-l localizam mai bine. Mai era si varianta sa mearga la un alt serviciu, sa se trateze acolo. Dar pana eu am reusit sa vorbesc cu un coleg in alta parte, ei au plecat din spital. Era mama cu copilul si nu au mai venit inapoi. Eu am fost convins ca s-au dus in alta parte si s-a rezolvat. Nu mi s-a mai intamplat niciodata sa nu mai pot scoate o brosa. Uite, acuma mi s-a intamplat. Sunt si eu om. Ca brosa era la un centimentru de plaman, pai asa e anatomia omului. Da, sunt unul dintre cei mai reclamati doctori din spital. Ciclic mi se fac campanii. |i in 2016 am fost facut varza in presa. |titi de ce? Ori esti locul intai, ori esti nimica. Nu am primit nici o sanctiune de la DSP sau Colegiul Medicilor, pentru ca nu am pentru ce, pentru ca eu mi-am facut treaba. Nu am facut nici o greseala medicala. Acuma, de exemplu, ce am facut, daca nu am putut s-o scot? Pur si simplu nu am putut s-o scot. Eu nu sunt robot; si robotul mai rateaza. Deci, s-a scos si copilul e bine, asta ma bucura cel mai mult. Am facut Facultatea de Medicina la Targu-Mures, apoi am lucrat ca preparator si asistent universitar la Targu-Mures. Apoi am lucrat la un Spital Judetean din Alba. Apoi am lucrat la Spitalul de Copii Sibiu, unde am fost sef de clinica, dupa care am devenit chirurg la Spitalul Judetean din Zalau. Am fost acuzat de malpraxis si culpa medicala peste tot unde am lucrat. Daca faci o suta de operatii si 99 sunt ok si una nu, statistic poti spune ca e bine. Peste tot sunt persoane nemultumite. Poate ca si felul meu de a fi, nu am discutat destul, nu le-am explicat sufiecient care a fost situatia, de aici au aparut nemultumiri. Nu am avut sactiuni in toata cariera mea de chirurg. Nu stiu de avertismente. Avertismente poate sa iti dea oricine, dar nu pe probleme medicale. Sunt medic primar din 1997. Poate si felul meu de a ma exprima a atras foarte multe antipatii. Daca nu-l operam, oare era mai bine? Eu cred ca l-am operat si am facut o operatie pe care o repet de cateva zeci de ori pe an. Sunt casatorit, am 55 de ani si am doi copii. Nu trebuie sa dam cu pietre, ati speria comunitatea, ati speria parintii", spune Horea Jidveanu.

 

 

Vizualizari 9652
Comentarii articol

>

in 15 Octombrie 2017 20:38

16 octombrie 2006

>

in 16 Octombrie 2017 0:56

Doctore esti vinovat,ai pus viata unui pacient in pericol din cauza INDIFERENTEI si INGAMFARII. Apropo, dle doctor,de ce nu va place voua celor in halate albe sa comunicati ca de la om la om cu pacientii si cu apartinatorii? Ati spus ca si dvs sunteti om nu robot.De ce in alte tari doctorul vorbeste ca unui prieten si nu are o atitudine de superioritate?

>

in 16 Octombrie 2017 7:07

Medic mai arogant ca si acesta nu cred ca exista !!!Stiu si eu un baiat operat la deget tot de el,care pana la urma a ajuns tot la Cluj,si i s-a spus acelasi lucru:nu trebuia operat,Acum degetul arata groaznic,stamb... Personal am fost de 2 ori la el,cu copii,dar daca, doamne fereste as mai avea nevoie,as face alta alegere.

>

in 16 Octombrie 2017 8:15

3 reclamatii pe an? P?cat ca doar 3 pacie ti au reclamat. Se cunosc multe cazuri, dar omul se bucura ca a sc?pat, nu mai face reclatii.

>

in 16 Octombrie 2017 9:06

RODEMIAI CARU

>

in 16 Octombrie 2017 11:07

Este normal sa fie asa personal in spitalul din Zalau de la medici pana la asistente si infirmiere,pentru ca relatiile si mita vorbesc cand este vorba de ocuparea unor posturi,sa le fie rusine.

>

in 16 Octombrie 2017 11:41

Un popa cu ce poate gresii? bANI FARA NUMAR

>

in 16 Octombrie 2017 13:43

JIDVEIANU ESTI UN SPAGAR PAPAGALULE

asta-i POLITICA DE CADRE>

in 16 Octombrie 2017 14:15

in Spitalul Judetean de ani buni de cand e sub tutela pesedeului .Prea putini medici sunt angajati pe baza de competeta si profesionalism iar daca apare ,din greseala ,cate un medic bun ,"colectivul" are grija sa-i dea papucii .

>

in 16 Octombrie 2017 14:28

Este un mare nesim?it acest a?a zis "medic " ?i vorbe?te foarte urat cu pacien?ii , ?i eu am avut probleme cu el , am mers cu fiul meu ?i a zis ca trebuie operat azi de urgent? , ?i la operat dup? 3 zile ?i doar datorit? faptului ca am f?cut mare scandal ?i l-am amenin?at , dup? opera?ie sa mai aib? curaj sa spun? ca dac? nu

>

in 16 Octombrie 2017 14:28

Este un mare nesim?it acest a?a zis "medic " ?i vorbe?te foarte urat cu pacien?ii , ?i eu am avut probleme cu el , am mers cu fiul meu ?i a zis ca trebuie operat azi de urgent? , ?i la operat dup? 3 zile ?i doar datorit? faptului ca am f?cut mare scandal ?i l-am amenin?at , dup? opera?ie sa mai aib? curaj sa spun? ca dac? nu

>

in 16 Octombrie 2017 14:54

De ce nuzic nimic parinti la care le-a salvat copii,numa partea rea se vede,sunt si eu un parinte.

>

in 16 Octombrie 2017 16:51

Un nesimtit!!!Toata lumea se fereste de el.

>

in 16 Octombrie 2017 17:16

Faimosa Adina Sabadas ca reprezentant al pacientului cu birou la Directiunea Spitalului de Urgenta Zalau este de partea pacientilor, cum a fost si de partea decedatuluiZaharie Ioan, fratelemeu - al Dr. Zaharie - a durut-o departe in spate. De atunci a inceput vanatoarea de vrajitoare... Bazati-va pe ea. Aveti pe cine.

14:54>

in 16 Octombrie 2017 17:47

Nu-i croitor ci ii medic pt oameni ,nu are voie sa greseasca iar daca nu se pricepe sa se duca in sectorul zootehnic sa opereze vaci si porci ca el.nu ai voie ca medic sa ai o asemenea atitudine ,nu poti ,pai trimite atunci pacientul la medici competenti la Cluj.Nu-i lua apararea ca daca copilului meu i-ar fi facut asa ceva ,ii luam bereghata.

>

in 16 Octombrie 2017 18:25

ABSOLUT HALUCINANT ce declara. adica pt el e un fel de ruleta. daca pentru 99 de pacienti e bine, si unul o mierleste, el e multumit. sa intelegem ca actul medical se realizeaza statistic, in functie de cum ti-e norocul si al catelea pacient esti. Omule cateva tigle iti sutn sarite de pe acoperis. Doar pt asemnea declartii ar trebui sa i se retraga dreptul de a profesa. ,, eu nu sunt robot, si robotul mai rateaza'' ca medic chirurg sa declari asa ceva? cum? Iresponsabil trebuie sa fi. omule daca citesti asta: Fa cat poti, dar cat faci fa bine!!!

>

in 16 Octombrie 2017 18:38

Jidveianule,nu mai face pe victima ca nu tine.Nu ai nicio sanctiune pentru ca ai fost tot timpul aparat de clica ta de la colegiul medicilor si din spital.Toti stiu ce fel de poama esti,asta o recunosc medici si alte persoane din diferite institutii.Toti stim ca ai un comportament execrabil si ca nu ai ce cauta intr-un spital.Dar sa nu uiti ca la un moment dat roata se intoarce! Si o sa te doara rau pentru ca o sa cazi de sus.25 ani de scoala inseamna prostie maxima in cazul tau.

>

in 16 Octombrie 2017 19:15

buna seara.am un sfat pentru toti parintii care trebuie sa suporte comportamentul si practica medicala a ortopedului h.j.Nu ezitati sa faceti sesizari IN SCRIS la colegiu medicilor salaj,spitalul judetean zalau,chiar si dsp salaj.postarile pe facebook sau aceste comentarii nu intereseaza pe nimeni.cu cat mai multe sesizari poate reusim sa facem ceva.poate gasca lui de corupti o sa ia in calcul toate sesizarile.si noi am avut de-a face cu diferite comisii de la spital si colegiu si am vazut cum se pune problema. E trist ca parintii si copiii trebuie sa suporte comportamentul unei persoane. Zice ca la sibiu a fost mare sef,dar cum a venit de acolo? De bun ce a fost? Chiar sunt curios daca se autosesizeaza colegiul medicilor si mai ales consiliul judetean pentru toate sesizarile facute impotriva acestei persoane. Spitalul este in subordinea CJ salaj. FACETI SESIZARI IN SCRIS nu povesti pe facebook.

LUCRU LA DOMICILIU>

in 16 Octombrie 2017 21:29

Oferta noua lucru pe net de indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 16 Octombrie 2017 22:27

Este om poate gresii, dar isi indeplineste sarcinile de serviciu...nu mai da-ti cu pietre...analizativa situatia voastra...punetiva in locul lui... face bine...in multe situatii...este un medic bun...

>

in 16 Octombrie 2017 22:29

jidveianu e nume de betiv

>

in 16 Octombrie 2017 22:51

De ce nu ai r?mas sef de sectie la Sibiu m? ticalosule te recomandam la Cluj dora nu esti b?tut in cuie de sa mu ti le poat? scote nime

>

in 17 Octombrie 2017 6:53

Pt. 22.27 Este un bun medic pt cuno?tin?ele lui cu care cred c? vorbe?te frumos ,

>

in 17 Octombrie 2017 9:28

Pentru 22:27 : pentru jidveianu modul asta de comportament este o OBISNUINTA nu o exceptie. Du-te si intreaba colegi de-ai lui si pe multi care lucreaza in diferite institutii ale statului care au tangenta cu copiii cu probleme. Si o sa auzi ce t-i se spune despre persoana asta. Deocamdata are noroc ca foarte multi parinti nu fac sesizari in scris. El nu-si recunoaste niciodata vina, pt el totul e perfec ceea ce face. El se crede superiorul tuturor, incep sa cred ca si al managerului spitalului si al presedintelui colegiului medicilor salaj.

Pacat>

in 17 Octombrie 2017 9:42

Probabil ca s-ar speria comunitatea si s-ar feri de domnul "doctor" Jidveianu. Daca nu umbli plecat in fata lui si nu ii umpli buzunarul nu rezolvi nimic. Ar trebui sa vorbeasca cu parintii copiilor pe care ii are in grija, sa le explice ce probleme sunt, ce complicatii pot sa apara... Insa nu se intampla acest lucru. Este o persoana narcisista, ipocrita, ce mai, un zeu in persoana. Am avut si eu o experienta cu aceasta persoana, deloc placuta. Daca intrebam ceva inclusiv asistentele se uitau urat la mine. In perioada cat am fost internata cu fiica mea, doua zile nici macar nu si-a facut aparitia in salon, sa-i schimbe cineva pansamentele sau sa vada ce face. Pacat ca conducerea spitalului permite ca noi sa fim tratati de astfel de oameni, care sunt platiti din buzunarele noastre. De ce nu depun oamenii plangeri? Poate au gandit ca mine, le-au parut bine ca au scapat... Si se gandesc ca fac acest lucru degeaba, pentru ca oricum nimic nu se schimba. Si asa si este. Tu sa ai pregatite plicurile pentru a umple buzunarele... Si atat. Nu cred ca noi, pacientii, vrem sa fim tinuti in "puf" dar minimul de decenta ca si contribuabil il asteptam. Si tot din experienta va spun ca acest lucru este posibil, insa nu in spitalul din Zalau. Si acest lucru s-a intamplat fara "minunea" din pliculet...

>

in 17 Octombrie 2017 9:53

AUTORITATI , INSTITUTII ABILITATE - SESIZATI-VA DIN OFICIU. Macar in ceasul 24. Cand mai multi spun ca esti beat, mergi acasa.

>

in 18 Octombrie 2017 13:59

Trebuie sa vedem si partea buna , a salvat atatia copii care nu au avut posibilitatea sa mearga in alta parte. Fiecare gresim in domeniul nostru de activitate. Pe bune, puteti adduce alt medic???? Cine vine la Zalau??? Poate tusea si junghiul!!!!!

>

in 18 Octombrie 2017 16:53

Pentru 13.59 : si daca e singurul trebuie sa se comporte asa? Toti trebuie sa ne plecam in fata lui si sa-i acceptam mofturile pt ca nu vine altul in locul lui? TOTAL GRESIT! Cum puteti spune asa?

>

in 19 Octombrie 2017 12:46

Pur si simplu, prin declaratia lui, Jidveianu isi da arama pe fata si reiese modul in care gandeste si se comporta cu pacientii. Pentru majoritatea aceasta persoana reprezinta "nimica".

>

in 19 Octombrie 2017 14:13

am inteles un lucru. oamenii din 3 judete (alba,sibiu si salaj) care l-au reclamat de-a lungul timpului sunt nebuni, iar el e "number one', perfectiunea intruchipata. ha ha ha. pe cine credeti prosti? halal jeg- prefacatorie ieftina - persoana de speta joasa. mai aparati-l mult ca va faceti de ras institutii abilitate.

>

in 22 Octombrie 2017 10:26

Buna ziua

>

in 23 Octombrie 2017 9:05

PT. 10.26 : sunt foarte multi parinti care se plang de atitudinea "doctorului" Jidveianu, de faptul ca jigneste, de faptul ca refuza sa consulte, de faptul ca se crede superiorul tuturor. De ce acestia trebuie sa suporte toate aceste lucruri? Posibil sa aiba si atitudini corecte fata de unii, dar acestea sunt prea putine si el s-a obisnuit cu acest comportament murdar. De ce i s-au facut sesizari peste tot pe unde a umblat? De ce a fost trimis de la Sibiu la Zalau? Sunt intrebari care ar trebui sa dea de gandit la modul cel mai serios despre acest "medic". Prin faptul ca s-a comportat normal cu d-voastra? Foarte bine! Ma bucur pentru ca ati scapat de ceea ce face el de obicei. Puteti fi fericit/a - sunteti o exceptie!

Cei 7 ani de acas?>

in 29 August 2018 0:44

Azi am fost pt un consult cu fiica mea la acest numit ,,doctor" (cu trimitere)și ne-a făcut în fel și chip...\r\nAveam nevoie urgentă de o radiografie și de ,,citirea" acesteia.\r\nCând i-am explicat pt ce ,,l-am deranjat" cuvintele nedemne pt un medic au început să curgă...,,Ce credeti dvs?! Că eu sunt de la CNA să fac eu radiografie ori film?!Ați văzut ce scrie pe ușă..?! DOCTOR !!! Cred că sunteți într-o nebuloasă totală..."\r\nAcestea au fost primele fraze ale dânsului, nemaipomenit de biletul de trimitere pe care nici nu l-a citit.\r\nToată această discuție s-a desfășurat în fața fiicei mele care a încremenit.\r\nI-am propus la final ,, domnului DOCTOR" să mai urmeze o școală...Cea a bunelor maniere!\r\nSper din tot sufletul sa nu am nevoie de medicii din Zalău!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.