SondajRSS Feed

O promisiune care a facut o vechime de un deceniu

Scala are sanse sa redevina cinematograf abia peste doi ani

11 Ianuarie 2017

De cand s-a inchis Cinematograful Scala, in anul 2005, proiectul de reabilitare a devenit o promisiune vesnica folosita in campanii electorale. Iar la localele din 5 iunie iti venea sa-i alegi pe toti cei opt candidati la Primaria Zalau, pentru ca ne-am fi ales cu opt cinematografe. Dar Scala a fost in fiecare campanie cap de afis. Si in 2008, si in 2012, si in 2016 Radu Capilnasiu promitea ca daca va fi primar va reabilita cinematograful. Si s-au facut mai multe proiecte, tocmai pentru a lasa impresia ca acusi-acusi e gata.

Acum, dupa ce imediat se face un an de la campania electorala, vicepriamrul Teodor Balajel ne spune ca Primaria Zalau s-a inteles cu Compania Nationala de Investitii ca lucrarile la Cinema Scala sa fie terminate in a doua parte a anului 2018.
"În luna decembrie am primit aviz de la CNI. Urmeaza sa fim chemati la Bucuresti la Ministerul Dezvoltarii. Proiectul tehnic trebuie sa-l faca CNI si apoi vom scoate lucrarile la licitatie. Am discutat cu cei de la CNI si ne-am inteles ca la mijlocul anului 2018, cel tarziu in a doua parte, cinematograful sa fie finalizat. De la inceperea lucrarilor termenul de finalizare al lucrarilor este de 13 luni", ne-a declarat viceprimarul Teodor Balajel.

Reabilitarile SF promise de administratia
Capilnasiu veneau fix inainte de alegeri

Consilierii locali au aprobat anul trecut pe 26 aprilie, într-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Zalau, convocata chiar înainte de startul campaniei electorale, un proiect de hotarâre privind aprobarea documentatiei tehnico-economice pentrtu reabilitarea si extinderea cinematografului Scala. Era vorba de o investitie, conform proiectului, de peste 3.400.000 de euro, pe care consilierii zalauani sperau atunci sa o faca Compania Nationala de Investitii. În

Scala are sanse sa redevina  cinematograf abia peste doi ani
virtutea acestei sperante, se promitea un planetariu un planetariu digital cu 25 de locuri, o sala de cinema cu 245 de locuri, o sala de cinema 3D cu 35 de locuri etc.
|i în 2012, în mai, înainte de startul campaniei electorale, acelasi proiect. Consilierii locali au aprobat pe 28 mai 2012, înainte de campanie, documentatia de avizare a lucrarilor de modernizare pentru reabilitarea cinematografului Scala. Proiectul presupunea realizarea unei sali de cinema cu o capacitate de 250 de locuri dotata cu o scena pentru eventuale spectacole, un planetariu cu o capacitate de 25 de locuri si o sala de cinema 3D cu 38 de locuri. Reabilitarea cinematografului Scala costa în 2012 cam 4,5 milioane de euro. Conducerea Primariei promitea atunci sa gaseasca surse de finantare.
In fine, anul trecut, nu a fost candidat la primarie sa nu aiba printre promisiuni si cinematograful Scala.

În perioada 2010 – 2011, in Zalau functionau doua cinematografe, unul in cladirea Casei de Cultura a Sindicatelor – Cinema "Silvania" - si unul la parterul singurului mall din Zalau. Cinematograful din mall proiecta filme 3D. Ambele cinematografe au fost deschise doar sase luni, inchizandu-si usile la doua saptamani diferenta in 2011. Motivul a fost acelasi, nu erau un punct de atractie pentru zalauani, asa cum era inainte de anul 2005 vechiul Cinema Scala.

 

Vizualizari 1253
Comentarii articol

sanse???>

in 11 Ianuarie 2017 11:10

care sanse???de unde bani de investitii??se da paine si circ, nu investitii!!!???

>

in 11 Ianuarie 2017 14:34

Zalaul demult nu mai poate fi numit oras, capital de judet, a ajuns de tot rasul. Vai si amar, rusine la toti primarii care si-au batut joc de de el. Joburi nu sunt, tinerii sunt plecati. Viitor sumbru...

>

in 11 Ianuarie 2017 16:35

Cinematograful ,centura si autostrada sunt minciunile candidatilor judeteni.Despre alte chestii nici nu se mai pune problema:investitori potenti,drumuri reparate,piste de biciclete samd.Muia asta de primar imediat face anu si n-o facut nimik.N-ar ave el noroc.De fapt a schimbat stalpisorii si nu a aprins luminite in D-va Nord de sarbatorile de iarna.Asa sa-i ajute Dumnezeu precum face ce a promis.El si toata CIUMA ROSIE

>

in 11 Ianuarie 2017 16:59

Dragă prostime PSD istă v-ati bagat mortul in casă ! Toți care ați crezut balivernele lui ciunt si coața țața o să vă blestemați zilele! O sa aveți cinema joi la vară, centura la paştele cailor şi m....e c

>

in 11 Ianuarie 2017 22:30

Vai si amar de le oras, in curand comuna. Nici apa la buda nu este, dar cinema, mall, parcuri, centura, parc industrial, locuri de joaca pentru copii, piste de biciclete? nosa si gasca de mincinosi iar v-au dus de nas.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.