SondajRSS Feed

Sarbatorile de iarna vor fi la Zalau ca la ...Viena

12 Noiembrie 2013
Acordul de cooperare dintre Primarie, pe de o parte, si SC Hot Paprika SRL si Centrul de Cultura si Arta Salaj, pe de alta parte, pentru organizarea evenimentului „Targul de Craciun” a fost aprobat de consilierii locali, insa cu doua abtineri ale consilierilor PDL Claudiu Barsan si Vasile Daraban, care au avut obiectii referitor la faptul ca nu s-a organizat un concurs pentru selectia firmei organizatoare. Prin urmare, in perioada 28 no-iembrie-31 decembrie, Primaria si partenerii sai promit un targ de Craciun mult mai complex fata de anul trecut.

Spice Events promite atmosfera de basm

Firma Hot Paprika, cunoscuta sub „numele de scena” Spice Events, este firma care a organizat Zilele Zalaului din aceasta vara. |i promite zala-uanilor o atmosfera de sarbatori ca la Viena. Sebastian Hedea, managerul Spice Events, ne-a declarat ieri ca pe platoul de marmura vor fi amplasate aproximativ 15 casute din lemn, luminate si decorate, unde expo-zantii vor putea oferi zalauanilor, turta dulce, prajituri, produse artizanale, jucarii, vin fiert, degu-stari de produse traditionale, panificatie, branzeturi, etc. Hedea ne-a mai comunicat ca, pe perioada targului, pe platoul de marmura se vor auzi colinde. Din proiectul de hotarare reiese ca Spice Events va asigura ma-nagementul global al evenimentului si va promova evenimentul.

Daniel Sauca aduce vinul si muzica

Directorul Centrului de Cultura si Arta Salaj, Daniel Sauca, ne-a declarat ieri ca, impreuna cu Consiliul Judetean Salaj, isi propune sa ofere zalauanilor si tuturor celor care vor vizita Zalaul in aceasta perioada cateva oferte legate de sarbatorile de iarna. „In acest sens, o sa invitam mai multe formatii din judetul nostru si ansamblul Mesesul al Centrului de Cultura si Arta, care vor oferi multe spectacole specifice sarbatorilor iarna. In plus, inainte de Craciun, in continuarea unor mai vechi intentii ale noastre, vom aduce si producatori de vin din Salaj”, sustine Daniel Sauca. Potrivit proiectului de hotarare, Centrul de Cultura si Arta Salaj va asi-gura scena necesara desfa-surarii evenimentului.
Sarbatorile de iarna vor fi la Zalau ca la ...Viena


Bradul de Craciun va fi impodobit in fata Parcului Central

Primaria se angajeaza sa puna la dispozitia organizatorilor arealul de desfasurare a evenimentului |i va asigura accesul la bransamentele electrice. De asemenea, va asigura paza si ordinea publica, salubrizarea si deszapezirea arealului. Primaria se va ingriji si de spectacolele de colinde din perioada 18-23 decembrie, cu sprijinul Casei Municipale de Cultura si de un spectacol extraordinar pe baza unui program propus de Casa Municipala de Cultura si stabilit de comun acord cu organizatorii. Desigur, va asigura si un spectacol de artificii.

In ceea ce priveste ornamentele de Craciun, administratorul public al Zalaului, Radu Nistorescu, ne-a declarat ieri ca nu se vor achizitiona luminite in plus fata de cele de anul trecut, dar promite ca va rearanja jocul de lumini sub o alta forma in arealul evenimentului si prin oras.

„Bradul, care pana acum a fost in mijlocul platoului, va fi impodobit in fata intrarii Parcului Central. Oraselul copiilor va fi amenajat tot pe platoul din fata parcului, iar trenuletul si masinutele vor fi pe platoul de marmura. Vom face o cupola de lumini deasupra platoului de marmura, care se va intinde de la stalpul de lumina din centru, spre stalpii care inconjoara platoul. Nu vor lipsi ornamentele din fata Prefecturii si a Primariei si nici ornamentele stradale, dupa cum i-am obisnuit pe cetateni. Vom avea si artificiile la trecerea dintre ani si va fi o atmosfera specifica de sarbatori in oras. Speram ca toti zalauani sa aprecieze spectacolul de lumini si spectacolele de muzica organizate pentru ei”, transmite Radu Nistorescu.

Vizualizari 2592
Comentarii articol

>

in 12 Noiembrie 2013 9:43

totu ar fi oke!dar domni consilieri uita ca totul este in zadar din moment ce pouplatia nu primeste marire de salari si pensi inainte de sarbatori.tinind cont in wiena inainte de sarbatori fiecare om inclusiv pensionari iau al 13-lea salar cu ce pot vizita tirgu.in europa noastra de 6 ani nu este asa ceva consider montarea chioschiurilor in zadar.

>

in 12 Noiembrie 2013 10:05

Da, ca la Viena. Corina, nu compara cacatul asta de oras cu Vieana. Mai degraba eu zic ca sarbatorile de iarna vor fi ca la Jibou! Niciodata nu o sa ajungem sa ne comparam cu Vieana. Suntem ramasi in urma cu cel putin 300 de ani fata de ei.

UNUL DIN PARIS>

in 12 Noiembrie 2013 16:30

Viena,,, primar ,,,, paprika,,,,, zilele zalaului ,,,,zalau ,,,, capalnasiu,,,,, HAHAHA ,,, CA TARE

>

in 12 Noiembrie 2013 18:30

Cu siguranta va fi frumos,dar din nefericire cu salarii a la zalau,sa nu mai zicem de salariile unor categorii de angajati ale primariei care nu au fost date din luna iulie....sarbatori fericite!

:)>

in 12 Noiembrie 2013 20:23

Pana sa ajungem sa ne comparam cu Viena, mai degraba am asfalta trotuarele si am lumina strazile Zalaului. Care e un sat cu bulevard, si multe semafoare.

>

in 12 Noiembrie 2013 21:06

La Viena , magazinele sant pline cu reduceri de preturi, tocmai fiindca se apropie sarbatorile de iarna....in Zalau unde gasesti asa ceva? eventual majorari de preturi la alimente....la orice, sa nu mai vorbim de marire taxe etc..de care ti se duce si cheful de sarbatori.....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.