Sapte evenimente rutiere cu un total de 12 victime s-au produs weekend-ul trecut

1
283

Şapte evenimente rutiere s-au produs la sfârșitul săptămânii trecute pe drumurile din Sălaj ca urmare a nerespectării regulilor de circulație. 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În toate cazurile, polițiștii administrează probatoriu. 

►Primul eveniment rutier s-a produs sâmbătă, 1 august, la ora 9.02, pe Drumul Județean 191 E, în localitatea Bănișor. Un bărbat de 55 de ani, care se deplasa cu bicicleta prin localitatea menționată, pe un sector de drum în pantă s-a dezechilibrat și a căzut carosabil.

În urma impactului, biciclistul a fost rănit grav.

► La scurt timp (1 august, ora 10.43), pe Drumul Național 1H, în localitatea Jibou, un tânăr de 31 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea motocicleta pe direcția Jibou-Var nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de vehiculul care circula în fața sa, a frânat brusc pentru a evita coliziunea, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă. Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a motociclistului.

►După aproape două ore (1 august, ora 12.32), un bărbat de 36 de ani, din comuna Crasna, conducea mașina pe Drumul Județean 108G, iar între localitățile Crasna și Horoatu Crasnei a efectuat o manevră de depășire în zona de acțiune a indicatorului “Depășirea interzisă”, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de o femeie de 33 de ani, din Șimleu Silvaniei. Aceasta din urmă efectua virajul la stânga pentru a pătrunde pe drumul comunal, fără să se asigure corespunzător.

În urma impactului, conducătoarea auto și o fetiță de 6 ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, au fost rănite ușor.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

► După amiază (1 august, ora 16.55), un tânăr de 19 ani, din comuna Sălățig, conducea autoturismul pe direcția Crișeni-Cristur, iar într-o curbă la stânga a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Dobrin.

În urma impactului, pasagerul de pe locul din dreapta față, din mașina condusă de șoferul din Sălățig, a fost rănit ușor.

Conducătorii auto au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

►Seara ( 1 august, ora 20.12), în localitatea Dobrin, un bărbat de 43 de ani, în timp ce conducea ATV-ul, pe un sector de drum în aliniament a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a bărbatului.

►Nerespectarea regulilor de circulație a dus la producerea de evenimente și în data de 2 august.

Astfel, la ora 13:19, un bărbat din Zalău, în vârstă de 53 de ani, a condus autoturismul pe Drumul Județean 191C, iar în localitatea Brebi a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Creaca.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a trei pasageri, unul de 19 ani din mașina condusă de zălăuan, o fetiță de 2 ani și o tânără de 32 de ani, din mașina condusă de șoferul din Creaca.

Ambii conducători auto au fost testați cu alcooltestul rezultatul fiind negativ.

►Ultimul eveniment rutier s-a produs la scurt timp (ora 14.02). Un tânăr de 34 de ani, din comuna Șamșud, conducea autoturismul pe direcția Boghiș-Nușfalău, iar din cauza neatenției a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în șanț.

În urma impactului, pasagera acestuia a fost rănită ușor.

În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

  Siguranţa personală este o problemă care trebuie să preocupe pe fiecare !

Pentru a preveni astfel de evenimente vă recomandăm să nu conduceți dacă sunteți obosiți sau ați consumat băuturi alcoolice, la schimbarea direcției de deplasare să vă asigurați că acesta poate fi efectuată în siguranță, să păstrați în mers o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Respectaţi regulile de circulaţie şi adaptaţi conduita la condiţiile de trafic !

Apelaţi cu încredere la Poliţie atunci când siguranţa dumneavoastră şi integritatea vă sunt puse în pericol!

1 COMMENT

  1. Sunt multi soferi care conduc in fata ta ca o cisma …si normal cu prima posibilitate incerci sa-i depasesti…si brusc cisma isi da seama ca si masina lui poate da mearga si isi descopera acceleratia….si te trezesti ca esti intr-o depasire la limita din cauza “cismei”…..si poc accidentul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here