SondajRSS Feed

Primaria reabiliteaza o strada pentru ca zalauani sa poata ocoli zona in care se executa lucrari

Santierul de pe strada Crasnei va putea fi ocolit pe strada Merilor

18 Septembrie 2018

Santierul de pe strada Crasnei (redenumita 22 Decembrie) a fost verificat "la sange" de viceprimarul Teodor Balajel, nu numai pentru a constata cum si cat se lucreaza, cat mai ales pentru a gasi solutii pentru circulatia in zona, in conditiile in care artera, una foarte circulata, este grevata serios de lucrarile de reabilitare incepute la 1 august.

Vestea buna este ca s-a gasit o varianta de ocolire a santierului si vom putea circula pe strada Merilor, pe care Primaria Zalau o va reabilita in foarte scurt timp tocmai in acest scop.
"Circulatia in zona este monitorizata prin semafoare, dar vom interveni cu lucrari de reabilitare si pe strada Merilor, in asa fel incat strada Merilor sa devina o varianta ocolitoare de acces in oras, avand in vedere ca in zona Inserco proiectul prevede refacerea totala a podului si, pentru podul respectiv, vor trebui relocate utilitatile. Reconstructia podului va dura aproximativ o luna de zile, timp in care circulatia va fi blocata, astfel ca se impune dirijarea circulatiei pe strada Merilor. Lucrarea la podul din zona Inserco se va executa pe perioada unei vacante scolare", ne-a declarat viceprimarul Teodor Balajel.

Podul peste Valea Zalaului de la intersectia
cu strada Padurii va fi refacut in trei saptamani

"La solicitarea constructorului Drum Construct – Euro Construct, impreuna cu o echipa din Primarie, cu reprezentanti ai Companiei de Apa, furnizorul de gaze, Electrica, ne-am deplasat in teren pentru a gasi solutii de relocare a utilitatilor din zona podului peste Valea Zalaului, de la intersectia cu strada Padurii/Morii. In zona se intervine cu lucrari asupra podului, care constau in refacerea picioarelor de pod, suprabeto

Santierul de pe strada Crasnei  va putea fi ocolit pe strada Merilor
nare in vederea largirii tramei peste pod, precum si dechiderea a doua cai pietonale pe ambele parti ale podului. Apreciem ca lucrarile propuse se vor finaliza in aproximativ trei saptamani. In paralel, se lucreaza la decopertarea strazii si la refacerea fundatiei, plus turnare strat de binder si bordurare. Am solicitat tuturor furnizorilor de utilitati sa reloce utilitatile intr-o perioada de cel mult trei saptamani", explica viceprimarul mersul santierului.

Ansamblul lucrarilor de pe strada Crasnei

Reabilitarea strazii Crasnei a primit ordin de incepere pe 1 august, are termen de executie 12 luni, asa ca trebuie finalizata pana pe 31 iulie 2019.
Lucrarile vizeaza cei 2,4 kilometri cuprinsi intre cladirea Primariei Zalau si benzinaria Inserco. Investitia este finantata prin Programul National de Dezvoltare Locala, costul total urmand sa fie de peste 10 milioane de lei, din care 8,8 milioane lucrari de constructii montaj. Valoarea cheltuielilor neeligibile pentru tronsonul pe care se va lucra este de 269.079 de lei, bani din bugetul local.
Reabilitarea include infrastructura subterana de comunicatii si iluminat, pista de biciclete, spatii verzi, trotuare, canalizare pluviala, reabilitarea a trei poduri, doua zone de parcari si opt refugii pentru statiile de autobuz.

Vizualizari 3082
Comentarii articol

>

in 18 Septembrie 2018 7:25

Ești un bun gospodar d-le Bălăjel, rămîne ceva in urma mandatului tau, pe viitor te vrem in fruntea acestui oraș. Vrem și canalizare pt.strazile orașului Zalău. Pe cînd începe lucrarea? Succese.

>

in 18 Septembrie 2018 8:06

Cateodata Balajel ne surprinde, in sensul bun...

drum construct>

in 18 Septembrie 2018 8:25

trec zilnic spre aghires ,la 8,30 se sta pe ginduri daca incep lucru iar la 4 fix nimeni pe santier.

>

in 18 Septembrie 2018 11:05

as dori ca dl BALAJEL vina sa duca copii la scoala dimineata de la peco INSERCO pana in centru si sa-i aduca inapoi \r\n

Pt.11:05>

in 18 Septembrie 2018 11:22

Daca face ceva Balajej si Ciunt,de ce fac?Daca nu fac,de ce nu fac?Si cu tine cu dusul si adusul copiilor la scoli nu tu vei beneficia de lucrare?Asa cadaca nu rezisti un pic de timp iti poti cumpara Helicopter sa ii transporti cu ala!\r\n

>

in 18 Septembrie 2018 14:03

Mi se pare sau Balajel il sapa pe Cunt?

>

in 18 Septembrie 2018 17:05

Balajel este un viceprimar de nota 10!

>

in 18 Septembrie 2018 17:34

Daca-l sapa,nu tre'sa faca groapa mare.Ala-i si pitic si nici n-are nush ce realizari.D-l Balajel,am io un harletz d-ala de armata di pa vremea cand scula era scula.Dk vreti vi-l dau cu imprumut.Da'numa pana se gata lucrarile pe strada Closca.Ca nici ala nu rezista mai mult de 100 de ani!!!

>

in 18 Septembrie 2018 17:44

Mai Zalauani, (ma rezum la lingaii PSD-isti), e normal sa se faca lucrari in oras ca doar nu le face Balajel ori Ciunt pe banii lor. Sunt banii nostri din taxe si impozite. Cat despre Balajel - acest GIGI BECALI- de Zalau ca intelect, ce sa faca altceva in afara de a supraveghea lucrarile ce se executa?. Asa ca nu le mai aduceti osanale celor care ne duc tara de rapa. Si nelipsita mea urare pentru ei \\ GURA P S D /

4 benzi!>

in 19 Septembrie 2018 1:14

Daca tot a venit vremea sa fie, in sfarsit, reabilitata, ar fi un moment bun sa devina strada cu 3 benzi de circulatie sau chiar 4 in sectoarele unde latimea permite (de ex. nu departe de centru e un sector destul de lung unde strada e chiar larga). Deja traficul e mare pe aceasta strada si va deveni si mai intens in viitor (daca mergem si mai departe si “visam frumos” la ziua cand, in sfarsit, vom avea si autostrada finalizata in zona Zalaului, ne putem imagina si ce trafic va avea atunci strada Crasnei, care, practic, ar fi atunci bulevard de legatura intre centru si autostrada), asa ca daca tot se reface din temelii si ia un an de zile, macar sa se faca, intr-adevar, o treaba ca la carte.

>

in 19 Septembrie 2018 17:23

Mutra astuia provoacă depresie.Limbajul lui produce răni pe timpane iar intelectul lui induce dorința de suicid.Deci rog respectos chiar dacă plătește sa apară la ziar evitați mizeria asta umană spre binele comunității

MINCINOS>

in 24 Septembrie 2018 9:21

asta este DL BALAJEL un mare MINCINOS \r\nscuze reformulez este un POLITICIAN PSD-IST\r\nNimic din ce zice nu face este numai vb de el\r\n

>

in 24 Septembrie 2018 9:38

O fi Balajel asa si asa, cu sau fara interes, a cam inceput sa asfalteze din strazile din Zalau. Ieri am fost surprins sa vad asfaltata integral strada Cetinei (langa Parc Bradet). Totusi lipseste un trotuar... Oamenii aia vor fi la mila masinilor. Personal facem sens unic in jos si un trotuar de promenada cu bordura inalta sa nu se parcheze masini, altfel totul e in zadar... \r\n\r\nDaca tot reabilitati strada Crasnei si Merilor nu uitati ca e obligatoriu un trotuar(inalt!!!) si un sant de colectare ape pluviale char daca acoperit cu dale.

>

in 24 Septembrie 2018 9:45

... concluzie: Felicitari dl. Balajel! Spor si la cat mai multe strazi asfaltate. Va rog sa nu uitati sa asfaltati strada Eminescu si str Ion Agarbiceanu care au drumuri de pamant ...

>

in 24 Septembrie 2018 9:50

propunere: pentru strada Vanatorilor si Eminescu trageti o conducta de canalizare prin vale, pe langa strada Lalelelor, Pute zona aia a kk-at de iti rupe nasul ...

>

in 24 Septembrie 2018 9:52

dar de Centura ? Ce se mai aude? Nu o indositi , ca e un capital eloctoral mare acolo

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.