Santierele din Zalau la zi. Mall Value Center si Dedeman sunt in grafic

10
6309

 

Santierele din Zalau la zi. Mall Value Center si Dedeman sunt in grafic

Asa cum am promis cititorilor nostri in articolele precedente, Graiul Salajului va urmari cu obiectivitate desfasurarea lucrarilor pe santierele din Muncipiul Zalau. Am solicitat in scris Primariei Zalau, situatia la zi a lucrarilor in curs de executie, precum si stadiul diverselor proiecte in care este implicata si Municipalitatea, motiv pentru care va redam mai jos raspunsul lung si integral al Primariei Zalau. 

Programul Operatioal Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbana durabila

1. Modernizare sistem de transport in comun, achizitie autobuze (20 buc.), statii de incarcare, e-ticketing, Inteligent Transport System
Luni, 30 septembrie 2019 a fost semnat contractul pentru achizitia de "Autobuze urbane cu propulsie electrica si podea total coborata, sistem de e-ticketing si sisteme conexe, statii de incarcare cu energie electrica a autobuzelor electrice”, cu Asocierea S.C. Anadolu Automobil Rom S.R.L. – S.C. Aic Trucks S.R.L. – S.C. Radcom S.R.L.
Valoarea contractului este de 68.543.583,50 lei cu TVA, finantat prin Programul Operational Regional – POR 2014-2020, Axa 4.1. Contractul vizeaza achizitia a 20 de autobuze electrice (10 autobuze urbane electrice din gama de 10 m si 10 autobuze electrice din gama de 12 m); sistem de monitorizare al flotei pentru 65 de autobuze; sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze; sistem de informare calatori in 10 statii de autobuz si in 20 de autobuze; sistem de monitorizare calatori; sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica (SIGDE) prin CAN – 20 de seturi; programe si licente; statii de incarcare pentru autobuze electrice (6 statii de incarcare rapida si 20 de statii de incarcare lenta); SDV-uri, echipamente si softuri specifice pentru executarea lucrarilor de intretinere si reparatii; servicii de instruire a personalului; serviciul de proiectare, constructii, montaj, probe si punere in functiune pentru statiile de incarcare si punctele de transformare.

2. Trotuare si piste de biciclete Bulevardul Mihai Viteazul
Miercuri, 9 octombrie 2019, la Primaria Municipiului Zalau a avut loc o intalnire intre responsabilii proiectului privind obiectivul de investitii "Trotuare si pista de biciclete Bulevardul Mihai Viteazul" in vederea predarii amplasamentului.
Principalele tipuri de lucrari care vor fi executate in cadrul acestui proiect sunt realizarea/reabilitarea trotuarelor, realizarea pistei de biciclete, canalizarea pluviala, precum si infrastructura subterana pentru retelele de telecomunicatii.
3. Modernizare coridor integrat de mobilitate urbana axa est-vest: Str. Gheorghe Doja
Joi, 26 septembrie 2019 a avut loc o intalnire intre responsabilii proiectului privind modernizarea Strazii Gheorghe Doja, urmata de vizita in teren in vederea predarii amplasamentului.
in momentul de fata se intervine pe partea dreapta a trotuarului, de la Primaria Municipiului Zalau inspre Cartierul Bradet, pana la intersectia cu Str. Stadion. Principalele tipuri de lucrari executate pe acest tronson cuprind reabilitarea trotuarului, amenajarea pistei de biciclete, reabilitare canalizare pluviala si realizare canal tehnic pentru curenti slabi.

4. Modernizare coridor integrat de mobilitate urbana axa est-vest: Str. Simion Barnutiu- Str. Voievod Gelu

Lucrarile la acest obiectiv de investitii sunt in derulare. Pana in momentul de fata s-a executat canalizarea pluviala si canalul tehnic pentru telecomunicatii de la Strada Industriei pana la primul sens giratoriu.
Pe Str. Simion Barnutiu se vor reabilita si extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluviala, statiile de autobuz (9 statii), va fi amenajata o pista de biciclete, iar pe o distanta de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public.

Programul Operational Regional – Axa 4.3 – comunitati urbane marginalizate

1. Amenajare centru de zi pentru copii in municipiul Zalau prin schimbarea destinatiei punctului termic P.T.17
Pana in momentul de fata au fost efectuate lucrarile de demolare necesare, iar acum se lucreaza la compartimentarea spatiului. S-a finalizat planseul peste etaj si se lucreaza la atic. De asemenea, a fost relocat un post de transformare electric.
Lucrarile sunt in grafic si vor fi finalizate anul viitor in luna mai, conform calendarului stabilit.

Programul Operational Regional – Axa 4.5 licee tehnologice

1. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea unitatii de invatamant "Liceul Tehnologic Mihai Viteazul” din municipiul Zalau – etapa I internat
Lucrarile sunt in curs de executie. Obiectivul proiectului este cresterea calitatii infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca. Pentru atingerea obiectivului, proiectul propune imbunatatirea conditiilor de cazare in internatul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul pentru 163 de beneficiari, fiind amenajate 78 de camere cu doua locuri, 4 camere cu un loc, 1 camera pentru persoane cu dizabilitati, 2 camere de oaspeti, 9 oficii, sala de mese, spalatorie, cabinet medical; fiecare camera va avea baie proprie. Toate incaperile vor fi dotate cu mobilier. Vor fi inlocuite instalatiile termice, electrice si cele sanitare. intreaga cladire va beneficia de lucrari de crestere a eficientei energetice.
in momentul de fata se lucreaza la compartimentari interioare, instalatii sanitare si inlocuire acoperis. inlocuirea acoperisului se va finaliza in a doua parte a lunii noiembrie.
Termen de finalizare al lucrarilor - iunie 2020.

Programul Operational Regional – Axa 3.1 B – eficienta energetica cladiri publice

1. Cresterea eficientei energetice a Liceului cu Program Sportiv "Avram Iancu” din municipiul Zalau
Lucrarile sunt in derulare. Au fost finalizate lucrarile la acoperisul Corpului A, iar in momentul de fata se lucreaza la acoperisul Corpului B si inlocuire geamuri la salile de clasa.
Termen de finalizare al lucrarilor - decembrie 2020

2. Cresterea eficientei energetice a Liceului de Arta "Ioan Sima” din Municipiul Zalau
Lucrarie sunt in derulare. Au fost finalizate lucrarile la acoperisul Corpului principal, iar in momentul de fata se lucreaza la etajele superioare (schimbare instalatii electrice, termice, finisaje).
Termen de finalizare al lucrarilor - decembrie 2020.

3. Cresterea eficientei energetice a Liceului Reformat "Wesselenyi” din municipiul Zalau
Lucrarile sunt in derulare. Au fost finalizate lucrarile la acoperis si lucrarile la fatada principala, iar in momentul de fata se lucreaza la etajele superioare (tencuieli sali de clasa + grupuri sanitare).
Termen de finalizare al lucrarilor - iunie 2020.

Programul operational regional – Axa 3.1 A – eficienta energetica cladiri rezidentiale

1. Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte: A96, Gulliver, L
La blocul A96 termenul de finalizare al lucrarilor este noiembrie 2019. La acest bloc lucrarile sunt aproape finalizate. A fost montat liftul la scara B, urmeaza verificarea si autorizarea ISCIR. Mai sunt de realizat doua rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati.
La blocul Gulliver termenul de finalizare al lucrarilor este noiembrie 2019. La acest bloc lucrarile sunt aproape finalizate. Mai sunt de finalizat lucrari de reparatii interioare, verificarea si autorizarea ISCIR a unui lift.
La blocul L este finalizata procedura de receptie.

Programul National de Dezvoltare Rurala

1. Modernizarea si extinderea retelei de drumuri forestiere din municipiul Zalau
Se lucreaza pe 3 tronsoane: Aghires - Catelusa, Meses 2, Meses 1 - Cabana Pionerilor.
in data de 3 octombrie 2019 a fost efectuata o vizita in teren din partea reprezentantilor AFIR. Tronsonul Aghires-Catelusa este finalizat pana la nivel de piatra sparta si macadam. Tronsonul Meses 2 este finalizat pana la nivel de piatra sparta. Tronsonul Meses 1 – Cabana Pionerilor este executat pana la nivel de terasamente.
Termenul de finalizare al lucrarilor este in mai 2020.

Programul Operational Capacitate Administrativa

1. Implementare portal servicii online catre cetateni, integrare fluxuri in sistemul informatic actual, dotare echipamente, asigurare semnaturi electronice, actualizare web www.zalausj.ro, in cadrul implementarii proiectului "SPECIAL ZALaU – Servicii Publice Electronice de Calitate si Integrate pentru Administratia Locala din Municipiul Zalau”
Este in curs de derulare contractul pentru realizare platforma dedicata serviciilor electronice ce vor putea fi accesate de catre cetateni.

Autoritatea Fondului de Mediu

1. Statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiul Zalau
Marti, 24 septembrie 2019 a fost facut inca un demers in vederea promovarii in municipiul Zalau a infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Primarul Municipiului Zalau, Ionel Ciunt, a semnat, la sediul Administratiei Fondului de Mediu, contractul de finantare pentru statiile de reincarcare pentru vehicule electrice din municipiul Zalau, in valoare de 702.943,03 lei, suma care reprezinta 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Proiectul cuprinde amenajarea a 4 statii de reincarcare, doua in parcarea adiacenta Primariei Municipiului Zalau si doua in parcarea de la Sala Sporturilor "Gheorghe Tadici”.
Urmeaza demararea achizitiei in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (proiectare + executie).

Fonduri guvernamentale

1. Transformare imobil bloc Silvania – Astralis in bloc de locuinte sociale
Lucrarile de investitii la obiectivul "Transformare imobil bloc Silvania – Astralis in bloc de locuinte sociale, din municipiul Zalau”, se apropie de finalizare.
in momentul de fata, lucrarile la exteriorul cladirii sunt executate, constructorul mai avand de efectuat lucrari de finisaje si instalatii interioare. Astfel, pana in 14 noiembrie 2019, data stabilita pentru finalizarea lucrarilor, obiectivul de investitii va fi reabilitat in totalitate, atat interior, cat si exterior.

Proiectul este finantat de Ministerul Dezvoltarii – program de construire locuinte sociale

2. Reabilitare traseu de drum judetean DJ191C Nusfalau-Crasna-Zalau-Creaca pe teritoriul administrativ al municipiului Zalau, Str. 22 Decembrie 1989 – Tronson I
Proiect finantat prin Programul National de Dezvoltare Locala
Sunt executate urmatoarele categorii de lucrari: reabilitare drum (cu pista de biciclete, doua zone de parcari, opt refugii pentru statiile de autobuz, spatii verzi, refacerea trotuarelor); reparatii a trei poduri; canalizare pluviala; instalatii telecomunicatii - cabluri neconventionale.
in momentul de fata se lucreaza in santier cu o echipa de 20-25 de muncitori pentru a finaliza lucrarile pana la jumatatea lunii noiembrie.
Se lucreaza la partea carosabila (strat de uzura) si trotuarele din zona Primariei Municipiului Zalau.

3. Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalau, judeţul Salaj
Finantarea obiectivului de investitii se face in cadrul Programului National de Constructii de Interes Public/social, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fonduri Europene (MDRAPFE), prin Compania Nationala de Investitii.
in sarcina Municipiului Zalau, pentru acest obiectiv de investitii, au revenit efectuarea lucrarilor de demolare. Prin urmare, a fost demolat corpul B si au fost efectuate alte lucrari de demolare interioara in vederea predarii amplasamentului catre constructorul TCI CONTRACTOR GENERAL S.A.
Contractul de executie lucrari este incheiat intre Compania Nationala de Investitii si Asocierea TCI Contractor General S.A.& Avitech CO S.R.L., lider de asociere fiind TCI Contractor General S.A Cluj. Ordinul de incepere al lucrarilor a fost emis de CNI in data de 12.09.2019.


Agentia Nationala pentru Locuinte

1. Construirea de locuinte ANL
Lucrarile la acest obiectiv sunt in desfasurare. in prezent sunt construite 3 etaje din 10 la primul bloc si doua etaje din 6 la cel de-al doilea.

Buget local

1. Reabilitare cladire de patrimoniu de pe Str. Unirii nr. 15
Lucrarile sunt in derulare, mai sunt de executat lucrari la pardoseli (parchet) si trotuar de protectie a cladirii.
Termenul de finalizare este in martie 2020.

2. "Restaurare soclu la Monumentul Wesselenyi din municipiul Zalau, inclus in lista monumentelor istorice emisa de Ministerul Culturii si Patrimoniului Nationlal, cod SJ-III-M-B-05151"
in vederea atribuirii contractului de lucrari pentru obiectivul de investitii a fost publicat in SEAP anuntul de participare nr. SCN1045031 din 05.06.2019. Dupa finalizarea evaluarii ofertelor, pentru realizarea obiectivului de investitii mentionat anterior a fost semnat contractul de lucrari cu firma SC Dimeny Granit SRL Crasna.
Ordinul de incepere a fost emis cu data de 10.09.2018, durata contractului fiind de 6 luni.Valoarea contractului este de 476.702,10 lei TVA inclus.
Contractul cuprinde urmatoarele categorii de lucrari: lucrari de rezistenta (restaurare postament), lucrari in jurul postamentului, lucrari de reabilitare postament, lucrari de restaurare si reabilitare componente din piatra.
in prezent, constructorul a demarat lucrarile, a realizat organizarea de santier si se lucreaza la postamentul statuii.


Proiecte aflate in diverse stadii si investitii care urmeaza sa fie demarate

Programul Operatioal Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbana durabila

1. Modernizare coridor integrat de mobilitate urbana axa sud. Str. 22 Decembrie 1989
Licitatie finalizata, urmeaza semnarea contractului.

2. Modernizare coridor integrat de mobilitate urbana axa est-vest: Str. Corneliu Coposu – Str. Avram Iancu
Programul Operational Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbana durabila.
Licitatie finalizata, urmeaza semnarea contractului de lucrari.

Programul Operational Regional – Axa 4.2 – spatii verzi

1. Amenajare spatii verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalau – etapa I
Licitatie finalizata.
Proiect in etapa contractuala, urmeaza sa fie semnat contractul de finantare.

Programul Operational Regional – Axa 4.4 – crese si gradinite

1. Gradinita cu program prelungit si cresa Cartier Meses, Str. Al. Lapusneanu din Municipiul Zalau – etapa I Cresa
in data de 11 octombrie se va efectua predarea de amplasament. Ordinul de incepere al lucrarilor se va da incepand cu 15 octombrie 2019.

2. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea unitatii de invatamant prescolar Gradinitei nr. 5 din Municipiul Zalau
Urmeaza semnarea contractului de finantare.

Programul operational regional – Axa 3.1 B – eficienta energetica cladiri publice

1. Cresterea eficientei energetice a Liceului Ortodox "Sfantul Nicolae” din Municipiul Zalau
in curs de pregatire achizitia de lucrari.

Programul operational regional – Axa 3.1 A – eficienta energetica cladiri rezidentiale

1. Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte S18, 18, P15, M6 si D22 din municipiul Zalau
Procedura de achizitie a lucrarilor. Urmeaza finalizarea achizitiei si desemnarea castigatorului.

2. Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte I58 si SB34 din Municicpiul Zalau
Procedura de achizitie a proiectului tehnic este in derulare.

3. Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte P+8, V1, bloc C, SB42, 1B, P40, D111, Scala, A16, SB15, G164, bloc 80 scara A
Procedurile de achizitie lucrari vor fi demarate in perioada urmatoare

Programul Operational Regional – Axa 3.1 C – iluminat public

1. Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalau – etapa I
Procedura de achizitie in curs de finalizare.

Proiecte cu finantare din surse guvernamentale

1. Lucrari de reparatii curente si intretinere la partea carosabila, trotuare, accese carosabile, sisteme de colectare a apelor pluviale pe 10 strazi (Str. Dumbrava, Aleea Dumbravita, Aleea Torentului, Str. Iuliu Coroianu, Str. B. P. Hasdeu, Str. Lt. Col. Pretorian, Str. Pictor Ioan Sima, Str. Alimpiu Barbulovici, Str. Pietris, Str. Meteorologiei)
Proiect finantat prin Fondul de Dezvoltare si Investitii

2. Reparatii curente Bulevardul Mihai Viteazu, tronson sens giratoriu zona Kaufland – intersectie Piata Iuliu Maniu.
Proiect finantat prin Fondul de Dezvoltare si Investitii

Lucrari efectuate de SC Citadin Zalau SRL

REPARAtII STRaZI
- executari de alei, trotuare si parcari noi in zona Penny din Cartierul Dumbrava Nord
- turnat covor asfaltic pe Strada B.P.Hasdeu
- executat rigola betonata pe Strada Petre Dulfu
- lucrari de plombari
- lucrari de conservare si protejare pe perioada rece a fantanilor din oras (Parcul Cental, zona Scala, Unicarm, Piata Agroalimentara din centru)
- pregatit utilaje pentru iarna

2. ZONE VERZI
- lucrari de intretinere si reparare locuri de joaca si parcuri
- lucrari de curatare vai
- reamenajare zona verde pe Strada Voievod Gelu (zona Penny din Cartierul Dumbrava Nord)
- reamenajare zona verde pe Strada General Dragalina (zona Profi din Cartierul Dumbrava Nord)
- lucrari de defrisare zona Pasarela Gara
- lucrari de inlocuire plante anuale cu plante bienale in sensurile giratorii, scuaruri si Piata 1 Decembrie
- lucrari de plantare bulbi lalele
- lucrari de toaletare arbori in perioada de repaos vegetativ
- lucrari de confectionare si montare banci
- lucrari de confectionare si montare balustrade

3. ILUMINAT PUBLIC
- reparatii curente si inlocuire corpuri de iluminat
- lucrari de interventii la sesizari si defectiuni
- lucrari de montare iluminat ornamental festiv
- lucrari de confectionare figurine pentru iluminatul festiv

La toate aceste obiective de investitii si proiecte in diverse stadii, va reconfirmam faptul ca mall-ul Value Center in curs de realizare pe amplasamentul fostei firme Armatura, este in curs de finalizare si in 7 noiembrie 2019 v-a fi deschis publicului larg. De asemnea, cotidianul nostru a urmarit cu atentie stadiul lucrarilor la magazinul Dedeman si va putem confirma ca si aici lucrurile sun in grafic. Fata de toate aceste obiective si proiecte, observatiile si comentariile zalauanilor sunt bine-venite.

COMENTARII

  1. Felicitari, doar ca ati uitat cateva aspecte importante:\r\n- amenajare trotuar de la strada Stadion pana la Parcul Bradet.\r\n- pietruire/asfaltare si dotare cu utilitati strazi de pamant din Zalau (rusine!)\r\n

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.