Sanctiuni si amenzi in valoare de 90.000 de lei pentru angajatorii salajeni

0
175


Pe parcursul lunii iulie 2020, inspectorii ITM Salaj au desfasurat controale privind respectarea legislatiei în vigoare în domeniile de competenta: relatii de munca si securitate si sanatate în munca.

In domeniul relatiilor de munca au fost controlati 69 de agenti economici, din care 40 au fost sanctionati, aplicandu-se 13 amenzi, in cuantum total de 90.000 lei, si 61 avertismente. In urma controalelor, au fost depistate 4 persoane care munceau fara a avea intocmit contract individual de munca, angajatorii fiind sanctionati contraventional.

Alte incalcari ale prevederilor legale pentru care s-au aplicat amenzi se refera la: nerespectarea prevederilor legale privind repausul saptamanal, nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara sau nerespectarea obligatiei de a tine evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat.

In domeniul securitate si sanatate in munca inspectorii au verificat 119 agenti economici aplicandu-se 3 amenzi in cuantum total de 17.500 lei pentru necomunicarea si necercetarea evenimentului soldat cu vatamarea lucratorului, respectiv pentru lipsa instruirii lucratorilor inclusiv cu privire la riscurile induse de noul coronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here