Sancțiuni aplicate de ITM mai multor agenți economici din județ

0
353


Pe parcursul lunii august, inspectorii ITM Sălaj au desfășurat controale la mai mulți agenți economici privind respectarea legislației în vigoare cu privire la relațiile de muncă, securitate și sănătate în muncă.

In domeniul relații de muncă, acțiunile întreprinse au avut ca obiectiv în principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, dar și a celor care încalcă alte prevederi ale legislației din domeniul relațiilor de muncă referitoare la timpul de muncă și de odihnă, ore suplimentare, munca în repaus săptămanal și în sărbători legale, etc.

Au fost controlați 61 agenți economici, din care 36 au fost sancționați, aplicându-se 17 amenzi în cuantum total de 218.000 lei, și 52  avertismente.

În urma controalelor, au fost depistate 10 persoane care munceau fără a avea întocmit contract individual de muncă, angajatorii fiind sancționați contravențional.

In domeniul securitate și sănătate în muncă, controalele efectuate au vizat în special respectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv a Legii nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă.

În august, inspectorii de muncă au  verificat 72 agenți economici,  aplicând o amendă în cuantum  de  4.000 lei  pentru exercitarea  meseriei de stivuitorist fără autorizarea prevăzută de legislaţia specifică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here