Sambata, 27 iunie, aflam rezultatele finale de la Evaluarea Nationala

0
110

Sambata, 27 iunie, se afiseaza rezultatele finale de la Evaluarea Nationala, dupa solutionarea contestatiilor.
Primele rezultate au fost afisate in data de 22 iunie, iar contestatiile s-au putut depune in 22 si 23 iunie.
Inainte de contestatii, rata de promovare a fost de 76,88 la suta, comparativ cu 76,10 la nivel national. Din cei 2019 absolventi de clasa a VIII-a, s-au prezentat la examene 1847, iar 172 de elevi au lipsit, ceea ce inseamna o rata de participare de 91,48 la suta.
Inainte de contestatii, in Salaj sunt sase medii de 10, obtinute de 4 elevi de la Colegiul National “Silvania” Zalau, un elev de la Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar” Zalau si un elev de la Scoala Gimnaziala Preoteasa, comuna Valcau de Jos.
241 de elevi au obtinut medii cuprinse intre 9 si 10. De cealalta parte, 467 de elevi nu au reusit sa obtina media 5 la Evaluarea Nationala. Se inregistreaza, inainte de contestatii, 40 de medii sub 2, 113 medii intre 2 si 3, 138 de medii intre 3 si 4, 176 de medii intre 4 si 5.
Pentru prima data, rezultatele de la Evaluarea Nationala au fost afisate intr-un format anonimizat, care nu permite identificarea elevului si nota primita.
Sesiune speciala pentru absenti din motive medicale
Absolventii de gimnaziu care la Evaluarea Nationala au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare ori carantina din cauza epidemiei de COVID-19, precum si cei care au lipsit din alte motive medicale se vor putea inscrie la sesiunea speciala a Evaluarii Nationale.
Acestia vor sustine in 29 iunie proba de Limba si literatura româna, iar in 30 iunie proba la Matematica.
Media generala obtinuta in cadrul Evaluarii Nationale are o pondere de 80 la suta in calculul mediei de admitere la liceu, in clasa a IX-a.
Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a este programata in perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizata va avea loc in data de 10 iulie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here