Salariul minim pe economie va fi majorat cu 1000 de lei. De cand?

9
11016
Salariul minim pe economie va fi majorat cu 1000 de lei. De cand?

Vesti bune pentru toti cetatenii tarii noastre. O lege care prevede cresterea salariului minim pe economie a trecut deja de Senatul Romaniei.
In momentul intrarii in vigoare a noului salariu minim pe economie acesta va ajunge la 60% din salariul mediu, acest lucru facandu-se progresiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
La inceputul acestui an, salariul minim brut pe economie era de 2.230 de lei iar cel net de 1.346 de lei.
Actul legislativ vrea introducerea respectarii unei proportii dintre salairul mediu si cel minim pe economie. Astfel, noua propunere vrea ca salariul minim pe economie sa fie 60% din salariul mediu pe economie.
"Raportul dintre salariul de baza minim brut pe tara si salariul mediu brut pe economic va creste in transe anuale egale incepand cu data de 01 ianuarie 2021, urmand ca la data de 31 decembrie 2024 salariul de baza minim brut pe tara sa reprezinte 60% din salariul mediu brut pe economic."
Initiatorii spun in expunerea de motive ca aceasta masura este necesara pentru:
- reducerea decalajelor între statele europene si cetatenii acestora;
- garantarea asigurarii standardelor si conditiilor minime de trai decent pentru populatie;
- diminuarea migratiei fortei de munca autohtone;
- reducerea somajului voluntar generat de lipsa de atractivitate a salariului minim;
- colectarea unor sume suplimentare la bugetul de stat necesare efectuarii de noi investitii;
- distributia mai echitabila a profiturilor pe plan european etc.

COMENTARII

  1. Benefic pt multi angajati cu salariul minim si pt bugetul statului ...dar v-a fi o povoara pt unele firme mici care vor renunta la angajati si probabil se vor inchide ...

  2. Si care este priblema,ba,ca se inchid? Daca se inchid inseamna ca nu ofera servicii de calitate sau nu sunt performante in domeniul de activate. Exista o vorba in economia de piata: " cand maine\r\nse inchide o firma poimaine o alta firma ii ia locul"\r\n\r\n \r\n

  3. Bai,avem un titlu foarte expresiv.Delia,ma chere,schimba-l ca ma zgarie la ureche.Cat despre continutul articolului,sa ma ierti.N-a fi pana-i Deniss.\r\n\r\nP.S. Bula si-a schimbat numele.Il cheama ?Ghici.

  4. Nu i bine sa nu mergem la vot.Ar fi necesar sa candideze oameni corecti,care se tin de ce au promis in campania electorala,oameni care l au pe Dumnezeu,nu niste mincinosi care fac de vreau,ca si cand nu datorita noua sunt acolo.Daca votezi pe oricare partid ,sunt la fel.Bataie de joc pentru noi,furtisaguri,favoruri,minciuni.

    • Degeaba se plâng oamenii de politicieni dacă atunci când stau față în față cu ei nu comentează unu și nu știu cum să-i lingușească mai tare (la tastatură îi ușor ) !

    • multa dreptate ai Coco.am vazut si eu odata o intalnire de aia electorala.era raducu atunci.Un ins care-l injura prin fata blocului tot timpul.s-a facut presulet cand a aparut fat frumos.sa borasti.nu alta.astia suntem.

  5. statul trebuie sa adune bani la buget si bugetari. cercul vicios se invarte tot mai repede. iar nivelul de trai scade de la an la an. asa sa le ajute Dumnezeu tuturor politicienilor romani.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.