SondajRSS Feed

Paradoxul cresterilor salariale la bugetari

Salariul mediu din ianuarie a fost mai mic decat cel din decembrie anul trecut

15 Martie 2018

Câstigul salarial mediu brut a fost în ianuarie 2018, de 4.143 de lei, în scadere cu 145 lei (-5,5%) fata de decembrie 2017, arata ultimele date publicate de Institutul National de Statistica (INS). 

Potrivit documentului, valorile cele mai mari ale câstigului salarial mediu nominal net in ianuarie s-au înregistrat în activitati de servicii în tehnologia informatiei si activitati de servicii informatice (6.120 lei), iar cele mai mici în hoteluri si restaurante (1.494 lei).
În sectorul bugetar s-au înregistrat in ianuarie anul acesta cresteri ale câstigului salarial mediu net fata de luna decembrie 2017 ca urmare a aplicarii prevederilor legale pentru personalul platit din fonduri publice. “n administratia publica s-a castigat in ianuarie mai mult cu 3,2 la suta fata de decembrie; in sanatate si asistenta sociala mai mult cu 2,6 la suta, iar in învatamânt mai mult cu 0,9 la suta, arata INS
Statistica puncteaza si ca, fata de luna ianuarie a anului precedent, câstigul salarial mediu nominal net este mai mare cu 8,0 la suta in ianuarie 2018. Crestere pe care inflatia a inghitit-o insa in proportie de 65 la suta, iar castigul salarial real fata este in realitate de doar 3,5 la suta.
Cresterea anuntata de statistica este preluata ca o rea

Salariul mediu din ianuarie  a fost mai mic decat cel  din decembrie anul trecut
lizare a guvernari si de catre senatorul salajean PSD, Gheorghe Pop, pe pagina sa de facebook. "Câstigul salarial mediu net a crescut în ianuarie cu 8%, la 2.484 lei, fata de luna ianuarie a anului trecut, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS). Câstigul salarial real, fata de aceeasi perioada a anului precedent, a fost de 3,5%", scrie senatorul Pop Gheorghe.
Se impune insa precizarea ca este o crestere nominala de ansablu, in care nu se inscriu toti salariatii, ci doar anumite categorii de bugetari. Pentru jumatate din salariatii tarii, care nu au cunoscut nici o majorare salariala, in special cei din mediul privat, inflatia record de 4,7 la suta inregistrata in ianuarie musca si din putinul pe care l-au avut, iar nivelul de trai se polarizeaza; de o parte bugetarii cu salariile marite, de cealalta muncitorii din mediul privat, majoritatea cu salarii minime.

Vizualizari 1356
Comentarii articol

>

in 15 Martie 2018 8:47

Revolutia fiscala, marca PSD, este un rahat poleit cu aur.

>

in 15 Martie 2018 8:47

Revolutia fiscala, marca PSD, este un rahat poleit cu aur.

>

in 15 Martie 2018 11:36

Traiasca cei cu pensii special de stat,reangajati la stat.Voi ceilalti pensionari amarati,puteti muri,sau tot mai credeti ca pe banditii de pesedisti ii doare undeva de voi ? Sa va spun unde ?

no narciso si como ati luat pauza?>

in 15 Martie 2018 13:18

Ati rezolvat o si pe asta cu "cresterea nivelului de trai" .

>

in 15 Martie 2018 15:02

pai, salariul minim de la restaurante este egal cu salariul unui ing. de la Rominserv valves IAIFO Zalau.

>

in 15 Martie 2018 17:53

Cine ride la urma ride man bine!Asa e dragi votanti AI pzdelei rosii comuniste?

HAi como !!!!>

in 15 Martie 2018 22:23

Parlamentarul lui peste si rezolva problema .Nemernici si profitori politici ce sunteti tu si narcisa ta .mars la bariera in jibou ,nesimtiti ce sunteti cu salarii nesimtite din banii nostri.Taceti ca porcu in cucuruz javre ordinare ,voi cu basescu.

oportunitate>

in 23 Martie 2018 21:41

Pentru lucru la domiciliu, urgent! Cautam urgent colaboratori interesati de venituri suplimentare in timpul liber. Pentru a va oferi alte informatii, trimiteti mesajul LUCRU LA DOMICILIU, la adresa de email: ndraghi01@gmail.com

>

in 25 Martie 2018 20:15

Inca un mandat pentru PSD si se rezolva toate problemele cu care se confrunta in momentul de fata ROMANIA. VOTATI IN CONTINUARE CU PSD, NU RENUNTATI SA CREDETI IN FORTA PSD - ului.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.