Se anunta proteste in Sanatate! Ce spune un sindicalist salajean despre acestea

Federatia "Solidaritatea Sanitara", care reuneste majoritatea sindicatelor din domeniul sanatatii a anuntat printr-un comunicat un val de proteste. Federatia a decis declansarea unui program de actiuni de protest, in semn de nemultumire fata de intentia introducerii evaluarii personalului sanitar in functie de performanta, ca o scuza pentru diminuarea unor venituri salariale.

rn

In comunicatul Federatiei se arata ca "la adapostul cresterii reale a veniturilor prin legea salarizarii doar pentru unele categorii de salariati se incearca anularea unor drepturi fundamentale (drepturi câstigate) pentru toti salariatii din sanatate".

rn

Sindicalistii din sanatate acuza ca "in forma in care a fost prezentata pâna acum public, evaluarea in functie de performanta risca sa fie instrument de reducere a salariilor aflat la bunul plac al managerilor spitalelor". Federatia "Solidaritatea Sanitara" nu accepta sa se discute despre introducerea evaluarii in functie de performanta pâna nu sunt implementate solicitarile sindicalistiilor privind garantarea obiectivitatii evaluarii."

rn

Referitor la aceste proteste l-am intrebat pe liderul sindicatului "Sanitas" din cadrul Spitalului Judetean, acesta spunandu-ne ca anuntul "survine de la o alta structura sindicala decat a noastra", iar despre o eventuala participare la aceste proteste a sindicatului sau, Kelemen ne-a precizat:"deocamdata nu am luat nici o decizie in acest sens, saptamana viitoare ne intalnim sa vedem daca pe niste intentii putem sa declansam ceva. Sindicatul se intalneste la Covasna in data de 8 iulie 2019, de la ora 10:00.

rn

"E normal sa creeze niste ingrijiorari si niste temeri referitoare la scaderea veniturilor salariale, ca pana la urma bugetele alocate nu sunt acoperitoare pana la sfarsitul anului si orice suplimentare promisa unui procent de angajati, de unde s-ar putea lua decat de la diminuarea veniturilor altora. Asta e temerea angajatilor, care s-au pronuntat pana acum." a mai spus sindicalistul salajean.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *