SondajRSS Feed

Liderul FSLI Salaj, Eusebiu Lehene, spune ca tactica guvernului este de a da cu o mana si de a lua cu doua

Salariatilor din invatamantul special li se taie din veniturile cuvenite legal prin schimbari la acordarea sporurilor

15 Martie 2019

Consilierii scolari si profesorii logopezi pierd 5% din salariu, dupa ce le-a fost anulat sporul care se acorda persoanelor care lucreaza în învatamântul special.

Potrivit noii versiuni a programului de salarii Edusal, cadrelor didactice din centrele judetene de resurse si asistenta educationala (profesori consilieri si profesori logopezi) le-a fost anulat sporul de 15% acordat pentru activitatile specifice, inclusiv pentru activitati cu elevii cu cerinte educationale speciale. În acelasi timp, le-a fost acordat sporul de 10%, de suprasolicitare neuropsihica, spor care se cuvine de drept acestei categorii, având în vedere ca, la fel ca profesorii, lucreaza cu elevii.
Prin inversarea celor doua sporuri salariile, veniturile se diminueaza cu 5%, desi exista decizii ale tribunalelor din tara care clarifica legalitatea acordarii sporului special de 15%, spun sindicalistii din invatamant.
Eusebiu Lehene, liderul filialei salajene a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a explicat pentru Graiul Salajului cuma pacalit guvernul angajatii din inv

Salariatilor din invatamantul special  li se taie din veniturile cuvenite legal prin schimbari la acordarea sporurilor
atamantul special.
”Este deja o tactica a Guvernului, aceea de a da cu o mana si de a lua cu doua. Dupa ce au inceput prin a lua sporul de 15%, cel de invatamant special, personalului didactic auxiliar, inca din anul trecut, au realizat ca e o ilegalitate, ca de acest spor trebuie sa beneficieze toate categoriile de personal didactic si atunci au indreptat o nedreptate prin una si mai mare. Au acordat sporul de 10%, cel de neuropsihic, de care personalul de predare din CJRAE, consilierii scolari si logopezii trebuiau sa beneficieze legal inca din decembrie si au taiat intregului personal sporul de invatamant special. Curat murdar!, spune Eusebiu Lehene.

Vizualizari 2397
Comentarii articol (8)

Situatia reala !>

in 15 Martie 2019 1:44

De fapt, in invatamant au fost mariri salariile mai mari chiar decat in sanatate. In acest timp, pensiile nu au fost indexate in 2018 IAR in 2019 sunt inghetate!

>

in 15 Martie 2019 2:27

Cei din invatamant ar merita salarii marite in fiecare luna. Este un consum de neimaginat sa lucrezi cu elevii din ziua de azi!Majoritatea sunt ori cu parintii plecati, ori cu parinti superbogati. Primii sunt afectati saracii, ceilalti cu pretentii si aere de superioritate, inca de pe acum. Iar profesorii n-au voie nici sa respire prea tare inaintea lor, daramite sa-i puna la punct printr-un cat de mic instrument.Am adus ce e mai rau din Occident.

>

in 15 Martie 2019 4:25

"Dasteptule" Sebi , sindicalist sef pe viata , ne poti spune la cine da guverul cu o mana si la cine le ia cu doua . In rest , propaganda de doi bani , in sensul "Sebi fa-te ca lucrezi ". Rusinica !

>

in 15 Martie 2019 4:25

"Dasteptule" Sebi , sindicalist sef pe viata , ne poti spune la cine da guverul cu o mana si la cine le ia cu doua . In rest , propaganda de doi bani , in sensul "Sebi fa-te ca lucrezi ". Rusinica !

>

in 15 Martie 2019 7:08

La nedidactic cind vä gindiți .La grädinițe toatä ziua cu copii mici și sintem necalificați!!!!!

>

in 15 Martie 2019 8:15

2:27 banuiesc ca esti profesor dar se pare ca unul corigent la limba romana dupa modul de exprimare.Sa fii profesor trebuie sa-ti placa si sa stii ce ai de facut.Trebuie sa indrumi elevul spre performanta sau macar spre normalitate indiferent ce si cum sunt parintii.Pe langa talent si stiinta profesorul are la indemana cel mai aprig instrument NOTA.Corijenti,repetenti, 7 la purtare EXMATRICULARE.Sistemul vostru de invatamant este insa putred.Va este frica sa notati corect pentru ca pierdeti sporuri,faima ,elevi.Asa s-a ajuns sa vi se urce elevii in cap, sa va scuipe, sa va ameninte.V-ati pierdut respectul in schimb sunteti noua aristocratie bugetara cu salarii nemuncite!

>

in 15 Martie 2019 9:22

Elevii care scuipa si injura profesorii[sau pe oricine]sunt needucati de acasa,asa au vazut la ei in casa,nu au cei sapte ani,aceasta i treaba.Un profesor incearca sa l educe ,dar este greu deoarece copilul nu are baza din famile,sa fie clar.Rar sa intampla ca dintr o familie onorabila[nu ma refer la bani]sa iasa copii obraznici,rar,foarte rar.

>

in 17 Martie 2019 21:15

In tot sistemul bugetar salariile au crescut mai ceva ca Harap-Alb! Interesant este că tot ei sunt cei nemulțumiți! Doctori, asistente, profesori, angajați ai primăriei! Putorilor, de ce nu veniți la privat să vedeți cu se lucrează pe jumate banii pe care îi luați voi?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.