SondajRSS Feed

Semnale de alarma chiar de la alesii PSD trimisi sa ne reprezinte in Parlamentul European

Salajul este dat ca exemplu de nenorocire marca PSD de un europarlamentar din partidul lui Liviu Dragnea

22 Noiembrie 2017

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan este cel de-al doilea ales de la Bruxelles care se revolta împotriva lui Liviu Dragnea, dupa ce europarlamentarul Sorin Moisa l-a criticat dur pe pe liderul PSD si si-a dat demisia din partid.

Ambii alesi ai PSD in Parlamentul European contesta autoritatea lui Liviu Dragnea si constata ca partidul este deturnat de la scopul de a actiona in interesul romanilor.
Europarlamentarul Catalin Ivan a vorbit si despre „statul paralel" atât de des invocat de liderii PSD, aratând ca, de fapt, chiar Liviu Dragnea este produsul cel mai vizibil al unei astfel de constructii.
"Vorbim de acei câtiva politicieni si functionari publici, extrem de bogati, lucratori toata viata lor la stat, membri ai unor retele transpartinice de tip mafiot menite sa fure miliarde de euro din banii publici, sa treaca dupa bunul plac proprietati ale statului în domeniul privat, în proprietatea lor. România a fost saracita de multe miliarde de euro în doar câtiva ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Basescu fix în anul 2009 când PSD era în lupta electorala directa cu acesta spune multe despre agenda ascunsa a actualului lider social democrat", spune Ivan. Acesta conchide afirmând clar ca "da, exista statul paralel", doar ca el e chiar Liviu Dragnea, pentru ca seful PSD mimeaza cu talent grija pentru oamenii saraci, dar are o avere pe care niciodata nu va putea s-o justifice ca fiind obtinuta prin mijloace legale.
Pe de alta parte, europarlamentarul Sorin Moisa a anuntat ca demisioneaza din PSD, afirmând ca partidul arunca România într-o vagauna a istoriei pentru a-l apara pe Liviu Dragnea de trecut si ca formatiunea de guvernamânt „a dezgropat, reactivat si adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului pe care le speram definitiv depasite”.

"Statul paralel" din judetul Salaj denuntat
de europarlamentarul PSD Catalin Ivan

“n discursul sau despre adevaratul "stat paralel", instituit de PSD sub conducerea lui Dragnea, judetul Salaj este dat ca exemplu de europarlamentarul PSD Catalin Ivan pentru discrepantele dintre populatia saraca si lefurile mari ale alesilor locali, oameni politici PSD, salarii pe care si le-au majorat singuri, la maximul admis de legea 153/2017 privind salarizarea in sistemul bugetar, chiar daca ei conduc un judet, respectiv un municipiu sarac, cu investitii putine, cu potential economic scazut, cu salariati si pensionari cu venituri mici, sub media pe economie.

"Legile sunt facute pentru politicieni si gasca lor, salariile se duc la politicieni si familiile lor, de avantajele sociale benficiaza politicienii si clica lor. Sa luam de pilda Legea salarizarii, cu care s-a batut atat de mult in piept PSD. Este o lege proasta, facuta pentru bugetari, in special pentru bugetarii politici si pentru cei din subordinea lor, din administratie, care ar putea da votul in urmatoarele alegeri tot PSD-ului. Mediul privat, cel care produce, a fost lasat pe linie moarta.
Sa privim in Salaj si sa ne crucim. Avem 70.000 de pensionari, a caror pensie medie este 920 de lei. Asta in timp ce politicienii au salarii de speriat. Presedintele PSD Salaj, care este si presedintele Consiliului Judetean, castiga vreo 16.000 de lei, adica de peste 17 ori mai mult decat pensia medie. Iar primarul municipiului are o leafa de peste 13 ori mai mare decat pensia medie. Din

Salajul este dat ca exemplu de nenorocire marca PSD  de un europarlamentar din partidul lui Liviu Dragnea
cei 48.000 de salariati, jumatate au salariul minim pe economie, de 1.450 de lei. “n timp ce alesii nostri, parlamentarii, pe langa ca si-au votat pensii nesimtite, primesc in fiecare luna vreo 37.000 de lei, salariul si cheltuieli de cazare, transport, birou parlamentar. Adica ia in fiecare luna vreo 26 de salarii minime", a declarat europarlamentarul, citat de Business Magazin, in cadrul unei dezbateri privind "Actiunile la purtator - sursa de devalizare a fondurilor publice".

Catalin Ivan a fost ales europarlamentar pe listele PSD, fiind la al treilea mandat. Acesta nu este la primul discurs impotriva partidului din care a facut parte si caruia ii cunoaste "dedesubturile". Catalin Ivan a fost exclus in primavara din Oraganizatia PSD Bucuresti, Sector 1, dupa mai multe declaratii acuzatoare la adresa PSD, lansate in spatiul public.

Europarlamentarul a mai vorbit de faptul ca romanii sunt cei mai prost platiti cetateni ai Uniunii Europene, despre sindicatele care nu pot negocia contracte colective de munca pentru ca acestea au fost desfiintate prin lege, de subfinantarea scolilor, spitalelor, investitiilor si de efecte sociale grave.
"Suntem tara cu populatia cea mai saraca, nu din motive de relief sau bogatii ale subsolului. Suntem saraci pentru ca, de 28 de ani incoace, am ales ca saracia mintala si de caracter sa ne conduca. Saracia aceea politica si administrativa cu reminescente ale epocii de aur", a mai spus parlamentarul.

Uniunea Europeana se uita chioras la Romania
din cauza "ispravilor" liderului PSD, Liviu Dragnea

Sorin Moisa, celalalt trimis al PSD ’n Parlamentul European care s-a revoltat, i-a cerut sefului PSD sa-si dea demisia din Camera Deputatilor si de la conducerea partidului, dupa ce UE a colaborat cu DNA ’n cazul de coruptie cu fonduri europene TelDrum, cu Liviu Dragnea suspect, pentru ca altfel Romania ar putea pierde finantarea europeana. Pentru acest discurs, tanarul politician a fost exclus din PSD.
"Ce stiu sigur este ca nu exista o agenda anti-romaneasca (la Bruxelles - n.r.). Exista o perceptie de slabiciune administrativea cronica, de lipsa de sofisticare a mediei elitei politice, ambele rezultand ’n ne’ncredere ’n promisiuni si angajamente, ne’ncrederea la randul ei ducand, de exemplu, la exces de zel ’n control. Romania guvernamentala este o tara careia uneori ’i e greu sa ’si verbalizeze interesele, si deseori cand i se ofera pe tava sprijin, chiar de catre propriii reprezentanti, nu este capabila sa ’l foloseasca, ’n mod sistematic si serios, pentru ca politicul si administratia nu performeaza (...) Pe 13 noiembrie, frecventablitatea Europeana si internationala a PSD-ului, atat cat a fost ea construita ’n ultimii 20 de ani, a fost spulberata. Asocierea OLAF (organismul antifrauda al UE – n.r.) cu ancheta DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului Statului Paralel si ilegitim. Dat naibii Statul asta daca a preluat si controlul institutiei europene anti-frauda", a scris pe Facebook europarlamentarul Sorin Moisa.

 

Vizualizari 4566
Comentarii articol

>

in 22 Noiembrie 2017 0:07

Acest mizerabil sa dat cu Bruxelu si cu Kovesi. Ar trebui ca Liviu Balint alaturi de alti parlamentari PSD sa il someze si sa ii retraga mandatul ca de partid a fost trimis acolo

>

in 22 Noiembrie 2017 0:51

Judetele mici resimt in primul rand masurile financiare si fiscale luate aiurea de Dragnea. LB LeBenitarule,du-te la nani!

>

in 22 Noiembrie 2017 0:54

Iara s-a activat traseistul, anagramatul, nesimtitul de Como.

>

in 22 Noiembrie 2017 6:18

COMO RUSINEA JUDETULUI

>

in 22 Noiembrie 2017 8:07

interesant este hulit cel care arata toate mizeriile pe care le face gunoaiele pe care locuitorii tembeli ii voteaza ,asa ca asteptati mila de la ei ve-ti murii fericiti asteptind,

8:07>

in 22 Noiembrie 2017 8:20

La cine te referi ca este hulit...?

>

in 22 Noiembrie 2017 8:41

Catalin Ivan si Moisa oamenii de o inalta tinuta morala si profesionala.Ii felicit pentru curaj, pentru opinia transanta si sanatoasa .Mare dreptate au acesti oameni. cu siguranta cei doi daca ar ajunge in conducerea PSD i-as sustine. Nu le este rusine acestor intretinuti sa ia atatia bani, sa-si mai tina si nevestele si amantele si plozii.Va veni ziua cand vor" CRAPA" si mai lasa ma cu Balint, Pop, Nosa si Marc ca ni acru.

>

in 22 Noiembrie 2017 9:30

Salajul isi merita soarta! Asa oameni merita asa conducere, codasa tarii. N-o sa se mai faca bancuri cu Vaslui ci cu Salaj. De 28 de ani securistii conduc acest judet parlit, falimentar. Sper sa inchida Tenaris si Michelin. Toti pleaca de aici, securistul stinge lumina. Jigodia asta comunista nu a facut nimic pt judet, traieste de pe urma pensionarilor.

>

in 22 Noiembrie 2017 9:45

O sa ajungem sa luptam in munti!

>

in 22 Noiembrie 2017 10:29

Nu cred ca PSD-ul a fost la putere 28 de ani de cand nu se face nimic in Salaj.Diferenta au facut-o furaciunile la care

>

in 22 Noiembrie 2017 10:30

...PDL-ul este campion!!!

>

in 22 Noiembrie 2017 10:31

Statul paralel este format din toti politicienii corupti si hoti din aceasta tara. Dintre ei, cei mai de seama reprezentanti sunt baronii locali ai PSD, in frunte cu tartorele lor, boul suprem Liviu DRACnea. Toata aceasta mafie incearca, din rasputeri, sa controleze Justitia, pentru a scapa ei de puscarie si confiscarea averilor realizate prin furt din banul public.

>

in 22 Noiembrie 2017 11:22

PSD a fost in majoritatea timpului la putere direct sau indirect,sa nu-mi spuneti ca Tariceanu a guvernat singur cu 20 %,tot psd a fost in spate,iar ps-distii au furat si in continuare fura cel mai mult !

>

in 22 Noiembrie 2017 11:41

VA DORESC LA TOTI CARE ATI VOTAT CU PSD SA VA TAIE SALARILE CU 50/100 .

Revolutie v-o trabuit ?>

in 22 Noiembrie 2017 12:04

Tavarisci Ivan a luat bun exemplu Salajul. Dupa lovitura de stat militaro-securista din dec. 89, care a inlaturat pe Ceausescu, Salajul a fost condus de un fost securist. Statul paralele este o gasca cu epoleti care lupta pentru un trai luxos si pentru un dezmat continuu al pensiilor speciale, chiar daca, totusi, Marc nu este un exemplu de imbogatit al revolutiei!

>

in 22 Noiembrie 2017 13:06

CE MOACA DE LIMBRIC

.>

in 22 Noiembrie 2017 13:46

Poate ne spune si noua dl. primar cum se face ca are aproape acela?i salariu ca si Boc, desi Zalaul are aproximativ 10% din nr. de locuitori raportat la Cluj

>

in 22 Noiembrie 2017 13:50

doar liviu balint poate sal puna la punct pe acest individ care sia luat nasul la purtare. Sa propuna in comitetul executiv al partidului acest lucru! A jicnit miii de salajeni!

>

in 22 Noiembrie 2017 17:37

Sobolanul Balint nu este membru PSD. Care o mai ardeti cu Balint la PSD sa stiti ca nu va fi invecii vecilor in PSD. Poate daca il pune nevasta-sa.

>

in 22 Noiembrie 2017 17:56

STATI LINISTITI CA DUPA ANUL 2019 DESPRE COMO NICI LA TRECUT NU O SA MAI AUZITI DE EL , IAR LA VIITOR NIMIC NICI VORBA....

>

in 22 Noiembrie 2017 18:00

Gresesti cel de mai sus.O sa l auzim si o sa l vedem.Unde?La bariera.

>

in 22 Noiembrie 2017 19:33

Cand a fs Ciolos , Salajul a fooosssttt fffooarte bogat.....Psd a marit salariile fara de Pdl si Pnl care au taiat.

>

in 22 Noiembrie 2017 19:35

Frustratii ies in strada....dar multi habar nu au.Efect de turma

Ultimii doi postaci pesedei derbedei>

in 22 Noiembrie 2017 21:29

Bugetari lingai neocomunisti si turnatori la statul vostru care este paralel fata de nevoile majoritatii poporului .A exploda odata si odata mamaliga asta romaneasca ,sa va feriti atunci de mania noastra.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.